ناهید زینی حسنوند در گفتوگو با ایسنا با اشاره به ظرفیت فرهنگی و معنوی این مراسم، اظهار کرد: آیینهای عزاداری محرم بهویژه در روزهای تاسوعا و عاشورا میتوانند بهعنوان یک فرصت بینظیر برای انتقال مفاهیم دینی، اخلاقی و اجتماعی به نوجوانان و جوانان تلقی شوند.
وی خاطرنشان کرد: احساسات پاک و ذهنهای جستجوگر نوجوانان، در معرض دریافت و پذیرش ارزشهایی قرار دارد که در قالب این مراسم منتقل میشود، ارزشهایی مانند ایثار، حقطلبی، وفاداری و آزادگی. اگر محتوای مراسم مبتنی بر معرفتافزایی، عقلانیت دینی و زیباییشناسی معنوی باشد، میتواند تأثیر عمیقی بر شکلگیری هویت دینی و اجتماعی نسل جدید بگذارد.
عضو هیأت علمی دانشگاه آیت الله العظمی بروجردی(ره) تصریح کرد: لازم است در برگزاری مراسم عاشورا و تاسوعا، به نیازهای فکری، زبانی و روحی جوانان توجه ویژه شود.
زینی حسنوند بیان کد: استفاده از بیانی متناسب با ادبیات نسل امروز، حضور الگوهای شایسته در صفوف عزاداری، و پرهیز از اعمال خرافی یا خشونتبار، از جمله مواردی است که باید به آنها دقت تا ارتباط نسل جوان با محتوای عاشورا عمیقتر شود.
وی همچنین بر ضرورت پیوند دادن پیام عاشورا با مسائل روز جوانان تأکید کرد و گفت: پاسخ دادن به دغدغههای اجتماعی، هویتی و معنوی نسل جدید در چارچوب تعالیم عاشورایی سبب میشود جوانان احساس کنند این مراسم نه یک آیین صرفاً سنتی، بلکه بستری زنده و پاسخگو به نیازهای فکری آنان است.
عضو هیات علمی دانشگاه ادامه داد: آینده عزاداریهای حسینی، به میزان توجه ما به کیفیت محتوایی آن بستگی دارد. اگر این مراسم با تکیه بر معرفت، اخلاق و گفتوگو با نسل جوان شکل گیرد، نهتنها موجب تداوم فرهنگ عاشورا خواهد شد، بلکه نسل آینده را بهعنوان حافظان آگاه این میراث معنوی پرورش خواهد داد. موضوع تبیین پدیدههای تاریخی دیگر، در قالب مفهوم قیام عاشورایی امام حسین علیه السلام میتواند تصویری منسجم از حقیقت نورانی واقعه عاشورا به دست دهد.
وی اظهار کرد: بیشترین مشکل امروز جوانان در جهان و بخصوص در بلاد اسلامی، موضوع هویت یابی است، اگر واقعه کربلا به گونهای حقیقی معنایابی شود بخش عظیمی از هویت تاریخی، فرهنگی و ملی جوانان بر آن اساس شکل خواهد گرفت و این وظیفه تک تک ماست که با الهام از این واقعه بینظیر تاریخی در این مسیر قدم برداریم.
انتهای پیام
نظرات