• یکشنبه / ۱۵ تیر ۱۴۰۴ / ۰۵:۰۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404041508691
  • خبرنگار : 50549

یک کارشناس دینی:

اشاعه فرهنگ عاشورا زمینه را برای ظهور منجی حقیقی آماده می‌کند

اشاعه فرهنگ عاشورا زمینه را برای ظهور منجی حقیقی آماده می‌کند

ایسنا/خراسان رضوی یک کارشناس دینی گفت: اشاعه فرهنگ عاشورا جوامع را با سرعت بیشتری به سوی آرمان‌های والای انسانی پیش می‌برد و زمینه را برای ظهور منجی حقیقی، حضرت مهدی (عج) آماده می‌سازد.

حجت‌الاسلام مهدی عدالتیان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: آیین محرم یکی از مهم‌ترین و مؤثرترین عوامل وحدت و همبستگی در جامعه است. این آیین تجلی ارزش‌های والایی همچون حق‌طلبی، ظلم‌ستیزی، حمایت از مظلوم، شهامت، شجاعت و شهادت است.

وی اضافه کرد: محرم گرامیداشت ایستادگی مردمی است که در راه خدا تا پای جان ایستادند و زنانی که پیام عاشورا و کربلا را به جهان رساندند. به ویژه شیرزنی مانند حضرت زینب(س) و همراهانش که نماد مقاومت و رسالت‌اند.

این کارشناس دینی ادامه داد: این ارزش‌ها وجه مشترک همه انسان‌های آزاده جهان است. آزادمردان و آزادزنان، فارغ از تفاوت‌های قومی، مذهبی و فرهنگی در این اصول با هم هم‌داستان هستند. عاشورا و محرم الگوی مشترک آزادی‌خواهان دنیا است و همه را دور ارزش‌های والای انسانی جمع می‌کند. حتی اگر افراد در بسیاری از مسائل اختلاف سلیقه داشته باشند، در محرم و عاشورا به وحدت می‌رسند.

عدالتیان بیان کرد: ارزش‌هایی مانند ظلم‌ستیزی، جهاد در راه آزادی و مبارزه با ستمگران آرزوی مشترک همه انسان‌های آزاده است. این وجه مشترک فراتر از مرزهای سلیقه، سن، جنسیت و حتی مذهب همه را در کنار هم قرار می‌دهد. به همین دلیل محرم بهترین و مؤثرترین عامل وحدت است.

عاشورا و محرم منشوری از عدالت‌خواهی و ظلم‌ستیزی است

این کارشناس دینی خاطرنشان کرد: وقتی محرم فرا می‌رسد، شاهدیم که افراد با سلایق، افکار و حتی گروه‌های مختلف در مجالس عزاداری شرکت می‌کنند. در برپایی این مجالس و تأمین هزینه‌ها نیز همه به صورت مشترک همکاری می‌کنند. این اتحاد نشان‌دهنده آن است که عاشورا و محرم، منشوری از عدالت‌خواهی و ظلم‌ستیزی است که برای تحقق آن خون‌ها ریخته شده است.

وی تصریح کرد: آرزوی مشترک همه انسان‌های آزاده، اعتلای پرچم حق و پایان یافتن ظلم و ستم در جهان است. این آرمان با ظهور امام زمان(عج) محقق خواهد شد. همین آرزوی مشترک است که محرم و عاشورا را به بهترین وسیله برای همبستگی، وحدت و همکاری در جامعه و حتی جهان بشری تبدیل می‌کند.

این کارشناس دینی با اشاره به اینکه حفظ و اشاعه فرهنگ عاشورا از این جهت اهمیت دارد که عاشورا نمادی از ظلم‌ستیزی، عدالت‌خواهی و ایستادگی در برابر ستمگران است، خاطرنشان کرد: این واقعه هم از نظر تئوری و هم از نظر عملی، کامل‌ترین الگوی ایمان، آزادگی و شجاعت را ارائه می‌دهد.

عدالتیان اضافه کرد: وقتی چنین الگویی در دسترس است، نشر و ترویج آن باعث می‌شود جوامع بشری سریع‌تر به اهداف مشترکشان دست یابند و از چنگال ظالمان، سلطه‌جویان و حیله‌گرانی که قصد سوءاستفاده از بشریت را دارند رهایی یابند.

وی بیان کرد: همه مذاهب و آیین‌ها به شکلی در انتظار منجی‌ای هستند که جهان را از ظلم و جور رهایی بخشد. اگرچه هر کدام با بیان و نامی متفاوت از او یاد می‌کنند، اما در حقیقت منجی یکی است. فرهنگ عاشورا با ترویج ارزش‌های الهی و انسانی جوامع را برای آن ظهور نهایی و پیروزی حق بر باطل آماده می‌کند.

عاشورا بشریت را برای استقبال از پیروزی مطلق حق هدایت می‌کند

وی ادامه داد: به عبارت دیگر عاشورا نه تنها الگوی مبارزه با ظلم و استقرار عدالت است، بلکه بشریت را به سوی وحدت و آمادگی برای استقبال از روزی هدایت می‌کند که حق پیروز مطلق خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha