آیتالله رضا رمضانی یکشنبه، ۱۵ تیر در مراسم عزاداری عاشورای حسینی که در شبستان حرم حضرت فاطمه اخری(س) در رشت برگزار شد، با تبیین ابعاد مختلف سیره اهل بیت(ع)، عاشورا را مدرسهای برای رشد، آزادی، عدالتخواهی، مسئولیتپذیری و کرامت انسانی دانست و تأکید کرد: عاشورا فقط یک حادثه تاریخی نیست، بلکه جریان مداومی است که تا امروز الهامبخش آزادگان در جهان است.
نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه شناساندن سیره اهل بیت(ع) یعنی نشان دادن راه کرامت انسانی، گفت: در قرآن، کرامت انسان مورد عنایت خداوند قرار گرفته، یعنی همه انسانها از این کرامت برخوردارند، اما برای بهرهمندی از آن باید تلاش کنند.
وی با بیان اینکه سیره اهل بیت(ع) این را به ما میآموزد که برای رسیدن به کرامت واقعی، باید مسیر بصیرت را طی کنیم، گفت: بصیرت یکی از مهمترین آموزههای اهل بیت(ع) است. کسی که فاقد بصیرت باشد، اگرچه ممکن است ظاهر سالمی داشته باشد، اما از درک زندگی مطلوب محروم میماند.
آیت الله رمضانی با بیان اینکه انسانها همگی اهل محبت هستند، گفت: اهل بیت(ع) به ما آموختهاند که محبت باید جهت پیدا کند. محبت به خود، اولین گام در سلوک انسانی است. انسان باید خودش را بشناسد و با خود آشتی کند. این شناخت، او را به سوی آشتی با خدا، با مردم و با هستی سوق میدهد.
وی هستی را جلوه خداوند خواند و گفت: کسی که با هستی آشتی دارد، با خالق هستی نیز در صلح است. فضائل اخلاقی همچون شجاعت، صداقت، عفت، حلم و راستی باید محبوب انسان باشند، زیرا خداوند میل به فضیلت را در نهاد انسان قرار داده است و باید آن را رشد داد.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت با اشاره به خطبه ۳۴ نهجالبلاغه و سخنان امام علی(ع)، چهار وظیفه اساسی حکومت را خیرخواهی، توزیع عادلانه ثروت، تعلیم برای زدودن جهل و تربیت برای رشد انسان دانست و خاطرنشان کرد: جامعهای که آموزش و پرورش آن بر تربیت انسان و مهارتهای زندگی متمرکز نباشد، به اهداف الهی نمیرسد.
به گفته وی، همانطور که مردم کوفه دعوتنامه فرستادند، اما امام حسین(ع) را تنها گذاشتند، امروز هم باید مراقب باشیم که دعوت امام زمان(عج) را اجابت کنیم؛ این وظیفه نسل امروز است که پاسدار عزت اهل بیت و خط مقاومت باشد.
آیت الله رمضانی با اشاره به پیروزیهای محور مقاومت، گفت: اسرائیل در غزه، لبنان، یمن و ایران شکست خورده است و تصور همراهی مردم ایران با دشمن بعد از حمله اخیر، توهمی بیش نبود؛ آنکه مورد حمله قرار بگیرد و شکست نخورد، پیروز است و ما پیروزیم، چون ملت ما تسلیم نشد و مقاومت کرد.
وی آزادی را جوهره تمامی فضائل معرفی کرد و با استناد به سخنان امام صادق(ع) و امام حسین(ع)، اضافه کرد: وفای به عهد، تدبیر، حیا، حسن خلق و آزادی، پنج رکن اساسی شخصیت مؤمن هستند. بدون حریت، دیگر فضائل بیاثرند.
عضو خبرگان رهبری با اشاره به گستره مجالس عزاداری امام حسین(ع) در اروپا، آمریکا و کشورهای غربی، گفت: امروز در انگلستان، آلمان و دیگر کشورها هزاران مرکز اسلامی فعال هستند و مجالس روضه در کوچهپسکوچههای اروپا برپاست.
وی اربعین را پدیدهای بیسابقه در جهان اسلام خواند و ادامه داد: تا دیروز حج بزرگترین اجتماع مسلمانان بود؛ امروز اربعین با دهها میلیون زائر، بزرگترین همایش ایمانی است.
آیت الله رمضانی با ذکر روایتی از امام حسین(ع)، پنج ویژگی اساسی انسان رشید را شامل عقل، دین، حیا، ادب و حسن خلق دانست و یادآور شد: اینها ریشههای درخت انسانیتاند که در مکتب عاشورا پرورش مییابند.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت خطاب به جوانان، خاطرنشان کرد: خودتان را پیدا کنید. اگر خودتان را شناختید، با خدا و جامعه آشتی خواهید کرد. خودشناسی، مقدمه رشد و حضور در میدان عمل و پیام محوری عاشوراست.
انتهای پیام
نظرات