• دوشنبه / ۱۶ تیر ۱۴۰۴ / ۰۹:۰۰
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1404041609149
  • خبرنگار : 51036

چگونه از گرمازدگی در تابستان جلوگیری کنیم؟

چگونه از گرمازدگی در تابستان جلوگیری کنیم؟

ایسنا/چهارمحال و بختیاری یک محقق طب‌سنتی در چهارمحال و بختیاری گفت: مصرف عرقیجات گیاهی و میوه‌های تابستانی از گرمازدگی در افراد جلوگیری می‌کند.

سید ابوالفتح شیرمردی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: طبع فصل‌تابستان گرم و خشک است که میزان گرم یا خشک بودن این فصل بستگی به استان و نوع اقلیمی دارد که افراد در آن ساکن هستند. همچنین برای تعدیل مزاج بهتر است به غذاها، نوشیدنی‌ها و گیاهان دارویی روی بیاوریم که مزاج سرد و تَر دارند و ضد مزاج گرم و خشک هستند.

 این محقق طب سنتی در رابطه با خوراکی‌های سرد مزاج بیان کرد: غذاها و گیاهان دارویی که مزاج سرد و تر دارند شامل طیف وسیعی هستند، به‌عنوان مثال می‌توان به لبنیات اشاره کرد که طبع سرد و تر دارند، همچنین ترشیجات، هندوانه، گوجه و خیار مزاجی سرد و تر دارند.

وی در ادامه افزود: در طیف گیاهان دارویی، کاسنی، شاطره و بید مزاجی سرد دارند که در رابطه با بید، عرقیجات آن را می‌توان مدام برای پیشگری و یا درمان گرمازدگی استفاده کنند و این عرقیجات آنقدر تاثیر بسزایی دارند که می‌توانند بدن افراد را به‌سمت سرد بودن ببرند درحدی که فرد احساس سرمای شدید کند.

شیرمردی با بیان اینکه در این روزها دمای هوا بالاست و گرمای شدیدی بر استان ما حاکم است، تصریح کرد: قطعاً در این روزها غذاهای پرانرژی مانند گوشت بهتر است کمتر استفاده شود و مصرف زیاد عسل به دلیل داشتن طبع گرم و خشک در این فصل توصیه نمی‌شود مگر اینکه با آبلیمو مصرف و یا از عسل برای سکنجبین استفاده شود،  زیرا سکنجبین برای این فصل بسیار مفید است.

این محقق طب‌سنتی در رابطه با استفاده از خاکشیر، بیان کرد: خاکشیر به‌دلیل طبع معتدلی که دارد برای تمام فصول مناسب است، البته بستگی دارد که با چه عرقیجاتی مصرف شود.

وی ادامه داد: در این فصل توصیه می‌شود خاکشیر و تخم‌شربتی که بدن را خنک و این خنکی را تا حد زیادی حفظ می‌کنند به‌همراه عرقیجات گیاهان کاسنی و شاطره مصرف شود.

به‌گفته وی، افراد دارای مزاج گرم و خشک بهتر است از روغن بنفشه برای خنک کردن سر و بدن خود استفاده کنند.

این محقق طب‌سنتی گفت: مصرف میوه‌های فصل تابستان در جلوگیری از گرمازدگی بسیار مناسب هستند.

شیرمردی در پایان توصیه کرد: افراد در این فصل عرقیجات گیاهان کاسنی و شاطره را به‌طور مداوم همچون شربت مصرف کنند زیرا در پیشگیری از گرمازدگی بسیار مفید و حیاتی هستند.

وی گفت: بهتر است در ساعات گرم لباس‌های نخی استفاده شود و افراد گرم‌مزاج از قرار گرفتن در معرض مستقیم نور خورشید دوری کنند، همچنین کشاورزان برای انجام کارهای خود بهتر است در اوایل صبح یا اوایل عصر به مزارع و باغات بروند.

انتهای‌پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha