ابراهیم محمدیمنش در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه مقاومت در یمن با موشکهای بالستیک روزانه و شجاعت مثالزدنی یمنیها دیده میشود. مقاومت در لبنان با نبرد بی امان زیر سایه ترور و بمبهای سنگرشکن صهیونی و آمریکا نمایان شد، اظهار کرد: مقاومت در غزه با آخرین سنگی که کودک فلسطینی در مشت دارد و با مادری که زیر آتش، فرزندش را در آغوش میکشد، انجام میشود.
وی ادامه داد: مقاومت در آمریکا، انگلیس، فرانسه و کشورهای آمریکایی و اروپایی با مردم اقشار مختلف از جمله دانشجویان و معلمان، علیه سلطه، گزارههای تحقیرآمیز، محاسبه درد با سود تسلیحاتی آغاز شده است و امروز مردم مقاوم دریافتهاند که جهان جدید باید از دل همین درد و رنجها و بیعدالتیها و نه از اتاقهای بسته در سازمان ملل ساخته شود.
محمدیمنش بیان کرد: جهان جدید از کوچههای غزه آغشته به خون زن و کودکان، ترورهای آمریکا و اسرائیل در ایران، لبنان، غزه، یمن و عراق، از تلاشهای غیرقانونی آمریکا و اسرائیل و... برای نابودی تاسیسات هستهای ایران، درگیریهای یمنیهای شجاع، دانشگاههای آمریکا و مهاجران آن، تحریم و تعرفههای آمریکایی، میدانهای پاریس و لبهای به سکوت واداشته شده در کشورهای مختلف میجوشد.
وی با بیان اینکه امروز مردمی مقاوم در آمریکا و فرانسه، در برابر تبعیض و نژادپرستی ایستادهاند و غزه را فریاد میزنند که استاد، دانشجو، دانشمند، روزنامهنگار، معلم، مادر یا پناهجو هستند، ابراز امیدواری کرد با ادامه این مقاومتها، منشور بینالمللی متکی بر اصول انسانی و قرآنی برای جهان تدوین و عملیاتی خواهد شد.
محمدیمنش تصریح کرد: جهان امروز، آمیخته از سکوتهای سنگین، فریادهای بیپاسخ و قانونهایی است که عمدتاً در خدمت قدرت است نه انسان؛ شعارهای صلح بر سر در سازمانهای بینالمللی نقش بسته، اما صدای انفجار، سکوت آنها را بیمعنا کرده است.
حقوق بینالملل مانع جنگ و تجاوز نمیشود
وی با اشاره به اینکه حقوق بینالملل بهخاطر ساختارهای تبعیضآمیز و فاقد ضمانت اجرا، مانع جنگ، اشغال و جنایت نمیشود، گفت: سازمانهایی که ظاهراً با منشورهای صلح زاده شدهاند، در لحظههای حیاتی، نقششان از داور به تماشاگر تنزل یافته و گاهی نیز از اتفاقات خرسندی را در زیر لبانشان میتوان نظاره کرد.
محمدیمنش با بیان اینکه زور، جای عدالت را گرفته و دروغ، پردهای بر چهره حقیقت افکنده است، افزود: در این جهان، ارزشهایی چون صداقت، وفای به عهد، کرامت انسان و حق ملتها برای زیستن در امنیت، هر روز بیشتر از دیروز زیر سوال میروند.
وی با اشاره به غزه، فلسطین، یمن، لبنان، سوریه و افغانستان که زیر آوار ستم ناله میزنند، تصریح کرد: امروز حتی قلبهایی در دل کشورهای مدعی دموکراسی از جنگ و کشتار و درگیری های روانی و فقر معنوی زخم خوردهاند.
محمدیمنش ادامه داد: در جهانی که قانون با ترازوی قدرت سنجیده میشود؛ عدالت زیر سایه سنگین سلاح و سکوت گم شده است؛ ساختارهای رسمی بینالمللی بهجای امنیت، ویرانی آورده و مجامع جهانی تنها تماشاگرند.
سازمان ملل در راستای منافع خود، با حق وتو مسیر عدالت را بسته است
محمدیمنش تصریح کرد: سازمان ملل با پنج عضو دائمش در راستای منافع خود، با حق وتو مسیر عدالت را بستهاند؛ مظلومان عالم، نهتنها قربانی سلاح بلکه قربانی بیعدالتی، قربانی استانداردهای دوگانه، قربانی تحریمهای گزینشی و قربانی گزارشهای سیاسی به جای حقیقی هستند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه ملایر با تاکید بر اینکه رقابتهایی از آمریکا تا اروپا، از غرب تا شرق، مسیر گفتوگو را بسته و مسیر جنگ و خونریزی را آغاز کردهاند، افزود: باید از این جهان با تغییرش عبور کرد؛ شاید این مسیر طولانی باشد، اما هر گامی که از سر آگاهی، عدالتخواهی و همدلی برداشته شود، نقشه راه ساختن جهانی انسانی خواهد بود.
وی با بیان اینکه در دل این بحرانها باید جهانی تازه، انسانی و با شعور ساخت، گفت: در دل این تاریکی، شعلهای هست، شعلهای که نه از قدرتهای جهانی، بلکه از دل قرآن میجوشد. شعلهای که به هر انسان نقش سازنده میدهد و او را مقاوم و پایدار میکند.
محمدیمنش اظهار کرد: شعلهای که به همه از جمله مرد و زن، پیر و جوان نقش سازنده میدهد و نوید بخش پیروزی با مقاومت در برابر ظلم و پایداری در مسیر حق و عدالت است.
این استاد دانشگاه به ضرورت مقاومت در برابر ظلم و ظالم، استکبار، تحریم، ترور و تحقیر برای تدوین منشوری جهانی که در آن نه از حق وتو سخنی است، نه تهاجم نظامی و استفاده ابزاری از نهادهای نظارتی (مثل آژانس انرژی اتمی) اشاره و بر تدوین منشوری که قوانین بشری به نفع بلوکهای قدرت نوشته نمیشوند، تاکید کرد.
عبور از جهان کنونی، باید از دل مردم بجوشد
وی با بیان اینکه در چنین منشوری حق حاکمیت از امیال ائتلافها محترمترند، رسانهها، تریبون مردماند نه قدرتها و نهادهای بینالمللی، داورانی عادل نه مهرههایی جانبدار هستند، افزود: عبور از جهان کنونی، با تصمیم قدرتها ممکن نیست؛ باید از دل مردم بجوشد و این بیداری آغازیست برای مقاومت که تجلی فطرتی خداجوی و عدالتخواه و عَلَم آن در دست اسلام و مسلمین است.
محمدیمنش این بیداری را آغازی برای عدالت، استقلال، آزادی، مقاومت، صداقت، وفاداری و حقطلبی دانست که به عدالت بیتبعیض، کرامت بیمرز و مسئولیتپذیری جهانی خواهد انجامید و گفت: مقاومت و بیداری که در ملت و دانشجویان و اقشار مختلف در غرب و شرق عالم نمایان شده است عبوری از جهان ظالم امروز نه با انزوا، بلکه با کنش، نه از طریق سازوکارهای فرسوده، بلکه با بازسازی اخلاقی و مردمی نظم جهانی برای رسیدن به جهانی با مدیریت عادل، ضد ظلم، تبعیض، اخلاقمحور و مردمی است.
عضو هیئت علمی دانشگاه ملایر خاطرنشان کرد: در نظم جدید جهانی به مردم تکیه می شود و رسانهها، زبان حقیقت هستند و اندیشمندان، سکوت نمیپذیرند؛ نهادها برای سعادت انسان و نه برای استراتژی تصمیم میگیرند، مردم تماشاگر نیستند، برمیخیزند، میپرسند، مطالبه میکنند و میسازند؛ آنان وارثان کرامت بوده و وارثان تسلیم نیستند.
انتهای پیام
نظرات