به گزارش ایسنا، شرکت دایسون بیشتر به خاطر تولید جاروبرقیها و دیگر لوازم خانگی شناخته میشود، اما این شرکت بریتانیایی جای خود را در دنیای کشاورزی نیز باز کرده و گروهی از مهندسان آن مشغول طراحی راه حلهای فناورانه برای افزایش بهرهوری و بهبود تولید محصولات کشاورزی هستند.
به نقل از دیجیتالترندز، در ویدیویی که بهتازگی توسط دیسون منتشر شده، یک سیستم فوقالعاده و عظیم با نام «سامانه ترکیبی کشت عمودی» در داخل یک گلخانه به نمایش گذاشته میشود.
این سیستم نوآورانه که بهتازگی مرحلهی آزمایشی خود را پشت سر گذاشته، بوتههای توتفرنگی را روی سازههایی به ارتفاع ۵.۵ متر و بهصورت چرخان پرورش میدهد. طراحی این سازهها به گونهای است که از تمام ارتفاع گلخانه استفاده شده و ظرفیت کشت در هر مترمربع به شکل چشمگیری افزایش مییابد.
به گفته دایسون: دو سازه آلومینیومی که هر یک بزرگتر از دو اتوبوس دوطبقه که پشتسرهم قرار گرفتهاند، هستند، سینیهای کشت توتفرنگی را به گونهای میچرخانند که گیاهان به بهترین شکل ممکن در معرض نور طبیعی خورشید قرار گیرند. در روزهایی با نور کمتر مانند زمستان، نور LED به کمک گیاهان میآید تا رشد آنها ادامه یابد. همچنین یک سامانه آبیاری و زهکشی خاص برای حفظ سلامت ریشهها طراحی شده است.
در این گلخانه، رباتهای پیشرفتهای نیز به کار گرفته شدهاند که با استفاده از بینایی ماشینی، ابزارهای دقیق و قیچیهای مخصوص، فقط میوههای رسیده را انتخاب و برداشت میکنند.
رباتهای دیگر که روی ریلهای کناری حرکت میکنند، شبها گیاهان را با نور UV میپوشانند تا از رشد کپک جلوگیری کنند. این رباتها حتی حشرات مفید را در میان گیاهان پخش میکنند تا آفات مانند شتهها را کنترل کرده و نیازی به استفاده از سموم دفع آفات نباشد.
جیمز دایسون، بنیانگذار و مدیرعامل شرکت دایسون در مورد این سیستم بزرگ و پیشرفته میگوید: ما همیشه به دنبال افزایش بهرهوری هستیم و سیستم ترکیبی کشت عمودی ما نشان داده که میتواند محصولدهی را تا ۲.۵ برابر افزایش دهد. این سیستم با چرخاندن گیاهان، حداکثر انرژی خورشید را جذب میکند و در صورت نیاز با نور مصنوعی آن را تکمیل میکند.
او این فناوری را نمونهای از آنچه با نوآوری و فناوری در کشاورزی ممکن است، توصیف کرد.
دایسیون فارمینگ یا کشاورزی دایسون (Dyson Farming) از سال ۲۰۱۲ راهاندازی شده و امروز یکی از بزرگترین کسبوکارهای کشاورزی بریتانیاست. این شرکت در چهار شهرستان انگلیس در مجموع ۳۶ هزار آکر (حدود ۱۴۵۰۰ هکتار) زمین کشاورزی دارد و تمرکز اصلیاش بر سرمایهگذاری بلندمدت در کشاورزی بریتانیا، پایداری محیطزیست و ادغام فناوری با کشاورزی سنتی است.
انتهای پیام
نظرات