• دوشنبه / ۱۶ تیر ۱۴۰۴ / ۲۰:۰۸
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1404041609656
  • خبرنگار : 71654

بسته اخبار علمی و دانشگاهی

از نگهداری خاطرات پس از مرگ تا ردپای هوش مصنوعی در میلیون‌ها مقاله علمی

از نگهداری خاطرات پس از مرگ تا ردپای هوش مصنوعی در میلیون‌ها مقاله علمی

سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا در روز دوشنبه، ۱۶ تیر ماه ۱۴۰۴ میزبان اخبار گوناگونی در حوزه‌هایی همچون علم، پژوهش، فضا، دانش‌بنیان‌ها، فناوری، هوش مصنوعی و دانشگاهی بود که در اینجا قصد داریم نگاهی به خلاصه‌ای از این اخبار بیندازیم.

به گزارش ایسنا، سرویس علمی و دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران در روزی که گذشت، به اخبار گوناگونی پرداخته است که در ادامه قصد داریم مروری داشته باشیم بر اخبار منتشر شده امروز که برای مطالعه نسخه کامل هر یک از آنها می‌توانید بر روی تیتر آبی‌رنگ خبر کلیک کنید.

ربات انسان‌نمای چینی از فاصله دور قابل کنترل است

یک ربات انسان‌نمای چینی موسوم به اتم(Atom) از فاصله ۱۸۰۰ کیلومتری قابل کنترل از راه دور است و می‌تواند کارهای مختلفی از جمله استیک پختن را انجام دهد.

آیا می‌توان خاطرات را پس از مرگ نگهداری کرد؟

دانشمندان علوم اعصاب طی مطالعه‌ای به این سوال که آیا می‌توان خاطرات را پس از مرگ استخراج کرد یا نه، پاسخ دادند.

غرب ایران، همچنان در مسیر گرد و غبار

در سال‌های اخیر، پدیده‌هایی مانند طوفان‌های گرد و غبار نه‌تنها زندگی روزمره مردم را مختل کرده‌اند، بلکه نگرانی‌هایی جدی درباره سلامت انسان، محیط‌زیست و حتی امنیت غذایی به وجود آورده‌اند. این موضوع باعث شده است که محققان به طور مداوم در تلاش برای پیداکردن روش‌های موثر پیش‌بینی این پدیده جوی باشند.

شهادت فرماندهان و دانشمندان به جوشش غیرت وطن پرستی مردم کمک کرد

رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها با بیان اینکه شهادت فرماندهان و دانشمندان به جوشش غیرت وطن پرستی مردم کمک کرد، گفت: خطای دشمن این بود که تصور می‌کرد با به شهادت رساندن فرماندهان، دانشمندان و خانواده‌ها، مردم دچار تفرقه و درگیری می‌شوند؛ در حالی که عکس این تصور اتفاق افتاد.

جکوزی یا سونا، کدام یک مزایای سلامتی بیشتری دارد؟

یک مطالعه جدید، مزایای سلامتی جکوزی آب گرم و سوناهای خشک را مقایسه کرده تا ببیند کدام یک بیشترین مزایای سلامتی را ایجاد می‌کنند.

شرط دانشگاه شاهد برای پذیرش دختران در رشته‌های بدون آزمون

دانشگاه شاهد اعلام کرد که با توجه به ضوابط اختصاصی، ورود به این دانشگاه برای خواهران صرفاً با حفظ حجاب برتر (چادر) امکان‌پذیر است.

تهیه نقشه راه ملی فناوری کوانتومی با همکاری دستگاه‌های اجرایی

رئیس مرکز راهبری ستادهای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری از تدوین نقشه راه ملی توسعه فناوری کوانتومی با همکاری دستگاه‌های اجرایی خبر داد و گفت: با تشکیل شورای راهبری کوانتوم و برنامه‌ریزی میان‌بخشی، حمایت از پروژه‌های مشترک دانشگاهی و فناورانه در اولویت قرار گرفته است.

حضور ۵ مجله نانویی ایران در جمع بالاترین‌ ضریب تاثیرهای جهان

در تازه‌ترین فهرست منتشرشده JCR سال ۲۰۲۴، پنج مجله ایرانی فعال در حوزه فناوری نانو حضور دارند که در این میان، یکی از این نشریات با کسب ضریب تأثیر ۷.۹ موفق شده در چارک اول (Q۱) مجلات علمی این حوزه قرار گیرد.

عکس روز ناسا از یک دنباله‌دار میان‌ستاره‌ای

عکس روز ناسا دنباله‌دار «۳۱/اطلس» را در فضای میان‌ستاره‌ای به نمایش می‌گذارد.

شیر شتر شدت آسم را کاهش می‌دهد

دانشمندان می‌گویند شیر شتر خواص زیادی برای سلامتی دارد از جمله اینکه می‌تواند به درمان آسم ناشی از آلرژی کمک کند.

۷۵ درصد سرمایه‌گذاری خارجی در انحصار ۱۰ کشور/اقتصاد دیجیتال گوی سبقت را در جذب سرمایه ربود

سرپرست تیم ملی اختراعات و نوآوری ایران با استناد به گزارش سرمایه‌گذاری جهانی ۲۰۲۵ سازمان آنکتاد، از حفظ ثبات نسبی جریان سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی (FDI) در ایران خبر داد و با اشاره به نقش روبه‌رشد اقتصاد دیجیتال در جذب سرمایه جهانی، تأکید کرد که ایران می‌تواند با اصلاحات نهادی، توسعه زیرساخت‌های فناورانه و ارائه مشوق‌های هدفمند، جایگاه خود را در زنجیره جهانی سرمایه‌گذاری ارتقاء بخشد.

تعیین تکلیف پرونده‌های جذب ماده ۲۱ دو وزارت علوم و بهداشت

پرونده‌های ماده ۲۱ جذب هیات علمی دو وزارتخانه علوم و بهداشت در هیأت عالی جذب تعیین تکلیف شد.

تحولی در کشت توت‌فرنگی با کشاورزی عمودی و چرخان

شرکت دایسون، که بیشتر به خاطر جاروبرقی‌ها و لوازم خانگی‌اش شناخته می‌شود، این بار با یک سیستم نوآورانه‌ کشاورزی عمودی وارد دنیای کشاورزی آینده‌محور شده است؛ سیستمی که می‌تواند برداشت توت‌فرنگی را تا ۲/۵ برابر افزایش دهد.

جزئیات ثبت‌نام نقل و انتقالات و میهمانی دانشجویان دانشگاه آزاد

جزئیات ثبت‌نام نقل و انتقالات و میهمانی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی برای نیم‌سال اول ۱۴۰۵- ۱۴۰۴ اعلام شد.

شرایط ثبت‌نام و انتخاب رشته در دوره‌های کاردانی

شرایط و ضوابط، تاریخ، نحوه ثبت‌نام و انتخاب رشته برنامه پذیرش کاردانی ویژه دانشگاه ملی و مهارت و مؤسسات آموزش عالی غیردولتی - غیرانتفاعی سال ۱۴۰۴ اعلام شد.

تصویب استمهال و تنفس یک‌ماهه برای اقساط شرکت‌های خسارت‌دیده از جنگ

رئیس مرکز تأمین مالی و توسعه سرمایه‌گذاری معاونت علمی ریاست‌جمهوری اعلام کرد: استمهال اقساط تسهیلات شرکت‌هایی که در بازه جنگ خسارت دیده‌اند، تصویب شده و شرکت‌هایی که پرداخت یک‌باره دارند، یک ماه مهلت گرفته‌اند

تشریح حمایت معاونت علمی ریاست‌جمهوری از کسب‌وکارهای بالغ در شرایط فعلی

سرپرست معاونت توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی ریاست‌جمهوری با اشاره به اقدامات معاونت علمی در شرایط کنونی برای پشتیبانی جدی و سریع از شرکت‌های دانش‌بنیان خاطر نشان کرد: این حمایت‌ها در قالب کمک‌های مالی، امتیازات قانونی، تسهیلات مالیاتی و گمرکی و بازنگری در آیین‌نامه‌ها، با هدف تسهیل مسیر فعالیت این کسب‌وکارها در دستور کار است.

برنامه‌های مرکز پژوهش‌های کاربردی علوم زمین البرز برای تحقق اهداف

مدیر مرکز پژوهش‌های کاربردی علوم زمین البرز، این مرکز را بازوی پژوهشی سازمان زمین‌شناسی توصیف کرد و گفت: با هم افزایی جمعی تلاش می‌شود برای تحقق خط مشی‌های سازمان گام‌های مؤثری برداریم.

راهکار دانش‌بنیان برای افزایش ایمنی خطوط لوله در برابر حرارت و فشار با فناوری بومی

یک شرکت دانش‌بنیان با عرضه انواع اتصالات انبساطی و روانکارهای صنعتی با کیفیت بالا، راهکاری برای حفاظت از خطوط لوله در برابر خطرات ناشی از حرارت و فشار عرضه کرد.

گام دانشمندان حوزه نانو برای تولید آب شیرین از دریا با انرژی پاک

اروپا پروژه‌ای به نام AQUASOL راه‌اندازی کرده که می‌خواهد با استفاده از انرژی‌های پاک، از آب دریا و فاضلاب، آب شیرین و قابل استفاده بسازد. این کار با کمک فناوری‌های جدید مثل غشاهای گرافنی و همکاری دانشمندان از ۶ کشور انجام می‌شود. هدف آن‌ها این است که هم مشکل کم‌آبی را حل کنند و هم به محیط‌زیست آسیب نزنند.

استفاده از ظرفیت اساتید بازنشسته در دانشگاه‌های غیرانتفاعی تصویب شد

هیات عالی جذب اعضای هیات علمی شورای عالی انقلاب فرهنگی «استفاده از ظرفیت اعضای هیات علمی بازنشسته در دانشگاه‌های غیرانتفاعی و غیردولتی» را مصوب کرد.

«لاکهید مارتین» به داد «ناسا» می‌رسد

در حالی که ناسا برای آوردن نمونه‌های جمع آوری شده سطح مریخ با مشکل مواجه شده و به دستور دولت آمریکا شاید مجبور شود این برنامه را کنار بگذارد، شرکت «لاکهید مارتین» با پیشنهادی جذاب به کمک آن آمده است.

طراحی کودی بیولوژیک برای بهبود عملکرد نعناع و خواص دارویی آن

«تاثیر ترکیبات محرک زیستی بر رشد، کیفیت و کمیت عملکرد کیفی و کمی اسانس گیاهان گونه‌هایی از گیاه دارویی نعناع با تأکید بر خانواده نعناع (Lamiaceae Lindley)» عنوان طرح پژوهشی حسین ریاحی، استاد دانشگاه شهید بهشتی است که این طرح را با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.

گامی برای توسعه بتن پایدار و تقویت‌شده با گرافن

دو شرکت بزرگ در مالزی تصمیم گرفته‌اند با کمک فناوری گرافن، نوعی بتن قوی‌تر و بادوام‌تر بسازند. این بتن به کاهش آلودگی کمک می‌کند و آینده‌ ساخت‌وساز را سبزتر می‌کند. آن‌ها می‌خواهند این فناوری را در پروژه‌های جاده‌سازی، بتن‌های آماده و شهرهای هوشمند استفاده کنند.

ردپای هوش مصنوعی در میلیون‌ها مقاله علمی

بررسی گسترده گروهی از پژوهشگران آمریکایی و آلمانی نشان می‌دهد که هوش مصنوعی در نوشتن میلیون‌ها مقاله علمی نقش داشته است.

۶۱ دانشجوی امیرکبیر در فهرست برگزیدگان المپیاد علمی دانشجویی

براساس اعلام دفتر اداره استعدادهای درخشان و المپیادهای دانشگاه صنعتی امیرکبیر، ۶۱ دانشجوی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در ۱۱ رشته به مرحله نهایی سی‌امین دوره المپیاد علمی دانشجویی کشور راه یافتند.

محافظت شربت سرفه از مغز در برابر زوال عقل!

شربت سرفه در اولین کارآزمایی بالینی در نوع خود نشان داد که از مغز در برابر زوال عقل محافظت می‌کند.

نحوه فعالیت اعضای هیات علمی اعلام شد

نحوه استفاده از مرخصی استحقاقی و تشویقی اعضای هیات علمی و غیر هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس در تابستان اعلام شد.

صرفه‌جویی ۳.۸ میلیارد دلاری با تولید داخلی داروهای زیست‌فناوری

بر اساس آمار ستاد زیست‌فناوری، سلامت و فناوری‌های پزشکی معاونت علمی ریاست‌جمهوری در مواجهه با تحریم‌های بانکی و محدودیت‌های وارداتی، پژوهشگران ایرانی با تکیه بر دانش خود و بومی‌سازی داروها، ۳.۸ میلیارد دلار صرفه‌جویی ارزی را رقم زدند که این رقم معادل فروش ۵۴ میلیون بشکه نفت با قیمت متوسط ۷۰ دلار است.

دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی صدرنشین حوزه سلامت و رفاه برای مردم

دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی موفق به کسب رتبه اول ملی و رتبه ۳۰ بین‌المللی در حوزه سلامت و رفاه برای عموم مردم در رتبه‌بندی جهانی نظام تایمز ۲۰۲۵ شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha