• سه‌شنبه / ۱۷ تیر ۱۴۰۴ / ۰۸:۰۱
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1404041709850
  • خبرنگار : 50212

راه‌اندازی ترانزیت ریلی از چین به منطقه ویژه اقتصادی کاوه

راه‌اندازی ترانزیت ریلی از چین به منطقه ویژه اقتصادی کاوه

ایسنا/مرکزی مدیر گمرک منطقه ویژه اقتصادی کاوه از فعال شدن حمل و نقل ترانزیت ریلی از مبدأ چین به منطقه ویژه اقتصادی کاوه خبر داد و گفت: این اقدام گامی بزرگ در تقویت اقتصاد ریلی و توسعه شهرستان ساوه است و منطقه ویژه اقتصادی کاوه را به یکی از نقاط راهبردی در نقشه لجستیک منطقه‌ای و ملی تبدیل خواهد کرد.

قاسم مطلبی در گفت‌وگو با ایسنا، حجم ترانزیت ریلی از چین به منطقه ویژه اقتصادی کاوه را ۲۴ هزار تن عنوان کرد و این اقدام را تحولی راهبردی در حوزه لجستیک، ترانزیت و اقتصاد پایدار منطقه دانست.

وی افزود: این کریدور ریلی با کاهش وابستگی به مسیرهای دریایی سنتی که ممکن است در معرض محدودیت‌های تنگه‌های استراتژیک و تنش‌های ژئوپلیتیکی قرار گیرند، نقش مهمی در ارتقای امنیت و پایداری حمل‌ونقل ایفا می‌کند.

مطلبی با اشاره به مزیت‌های متعدد این پروژه اظهار کرد: مسیر جدید ریلی در گمرک، منطقه ویژه اقتصادی کاوه را به یک هاب لجستیکی متصل به زنجیره تأمین بین‌المللی تبدیل می‌کند. این خط ریلی از مبدأ چین و از طریق کشورهای قزاقستان، قرقیزستان، ازبکستان، ترکمنستان و سپس ایران، کالاها را مستقیما به گمرک منطقه کاوه منتقل کرده و ضمن کاهش زمان و هزینه حمل، مزایای متعددی برای این شهرستان به همراه خواهد داشت.

وی افزود: با انتقال بار از جاده به ریل، شاهد کاهش چشمگیر تصادفات جاده‌ای، کاهش استهلاک ناوگان جاده‌ای و کاهش مصرف سوخت فسیلی خواهیم بود. هر تن-کیلومتر بار حمل‌شده از طریق ریل، به معنای صرفه‌جویی قابل توجهی در مصرف سوخت و هزینه‌های حمل‌ونقل برای این شهرستان است.

مطلبی ادامه داد: واحدهای تولیدی مستقر در شهر صنعتی کاوه که یکی از بزرگ‌ترین شهرهای صنعتی کشور است، اکنون به یک بستر پایدار و قابل اعتماد برای صادرات و واردات کالا دست یافته‌اند. این مسیر ریلی، امکان برنامه‌ریزی دقیق‌تری در زنجیره تأمین ایجاد می‌کند و جایگزینی مناسب برای حمل جاده‌ای پرهزینه و پرخطر است.

مدیر گمرک منطقه ویژه اقتصادی کاوه خاطرنشان کرد: در شرایطی که اقتصاد کشور نیازمند راه‌حل‌های پایدار و کم‌هزینه برای توسعه تجارت خارجی است، استفاده از مسیرهای ریلی فراملی، به‌ویژه در چارچوب کریدورهای بین‌المللی نظیر ابتکار کمربند و جاده  (BRI)فرصت ارزشمندی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha