• سه‌شنبه / ۱۷ تیر ۱۴۰۴ / ۰۸:۴۴
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1404041709885
  • خبرنگار : 50622

رئیس اداره پژوهش دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران:

تبدیل دانش به تکنولوژی، نیازمند قوانین تسهیل‌گر بیشتری است

تبدیل دانش به تکنولوژی، نیازمند قوانین تسهیل‌گر بیشتری است

ایسنا/البرز رئیس اداره پژوهش و ارتباط با صنعت دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران درباره تبدیل دانش به تکنولوژی و فناوری گفت: در تولید مقالات و در رقابت‌های بین المللی رتبه‌های قابل توجهی به دست آمده، اما در حوزه ثبت اختراعات و نوآوری غفلت کرده‌ایم.

آرمین توحیدی در گفت‌وگو با ایسنا درباره رابطه صنعت، جامعه و دانشگاه گفت: در سال‌های اخیر توجه زیادی به نقش دانشگاه‌ها در ارتباط با جامعه و صنعت شده‌ است به طوری که امروزه دانشگاه‌های نسل چهارم و پنجم نقش‌های ویژه‌تری در این عرصه پیدا کرده‌اند.

وی افزود: در گذشته دانشگاه‌ها در نسل اول کارکرد آموزشی، نسل دوم پژوهش محور، در نسل سوم دانشگاه‌ها کارآفرین و نسل چهارم جامعه محور بود و نسل کنونی تمدن ساز است.

توحیدی با بیان اینکه این نقش روز به روز در حال گسترش است، ادامه داد: رویکرد حاکمیت هم این بوده که بسترهای لازم را برای فعالیت اعضای هئیت علمی و دانشگاه‌ها فراهم کرده و صاحبان صنایع و کارآفرینان را برای تعامل و ارتباط بیشتر با دانشگاه علاقه‌مند کند.

این استاد دانشگاه عنوان کرد: در این زمینه فعالیت‌های خوبی طی سال‌های گذشته انجام شده است، اما به نظر می‌رسد که باید با توان بیشتری در این مسیر حرکت کنیم تا از شتاب و رشد فناوری‌ها در دنیا عقب نمانیم.

توحیدی با اشاره به اهمیت قوانین در رشد دانشگاه‌های فناور گفت: برای تحقق این امر لازم است که قوانین تسهیل‌گر بیشتری را تدوین کنیم. همانطور که قانون جهش دانش بنیان بسیار قانون مترقی است و به واسطه آن می‌توانیم برای بهتر شدن روابط بین جامعه و دانشگاه بهره برد.

وی یادآور شد: قانون اجازه می‌دهد که شرکت‌های مالیات پرداز در دو بخش تحقیق و توسعه و دیگری انجام طرح‌های کاربردی و اکوسیستم نوآوری در دانشگاه‌ها فعالیت کرده و به ازاء آن اعتبار مالیاتی دریافت کنند.

رئیس اداره پژوهش و ارتباط با صنعت دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران افزود: یکی از کارهایی که باید انجام داد، آگاه کردن بخش خصوصی مالیات پرداز درباره این قوانین است. در بخش دیگر دانشگاه و اساتید و دانشجویان را تشویق کنیم که علاقه و اشتیاق بیشتری به این قوانین حمایت‌گر نشان دهند.

وی بیان کرد: بخش صنعت و جامعه وقتی آگاه شود که می‌تواند مالیات‌اش را در راستای توسعه نظام نوآوری، تولید فناوری و رفع نیازهای پژوهشی و فناوری خود هزینه کند، طبیعتا از این قوانین استقبال قابل توجهی خواهد کرد.

توحیدی اظهار کرد: این موضوع الزامات خیلی پیچیده‌ای ندارد و با آگاه سازی و ایجاد علاقه‌مندی می‌توان دانشگاه و صنعت را کمک کرد که در کنار هم در این مسیر قرار بگیرند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: متاسفانه میزان تبدیل دانش ما به تکنولوژی و فناوری در مقایسه با سایر کشورهای پیشرفته، پایین‌تر بوده و این موضوع یکی از نقطه ضعف‌های این حوزه است.

توحیدی افزود: ممکن است رتبه‌های خوبی در تولید مقالات و در رقابت بین المللی داشته باشیم، اما در حوزه ثبت اختراعات و نوآوری کمی غفلت کرده و رتبه بندی کشور ما در این بخش خیلی بالا نیست و نیازمند این است که حکمرانان و اکوسیستم نوآوری کشور در این دقت نظر بیشتری داشته باشند.

وی بیان کرد: وقتی در حوزه ارتباط دانشگاه و صنعت ریل گذاری و خط مشی درستی انجام داشته باشیم، طبیعتاً هیئت علمی، دانشجو و محققین ما دراین مسیر حرکت خواهند کرد. از سوی دیگر سال‌هاست که قوانین مربوط به ارتقا اعضای علمی و تحصیلات تکمیلی بیشتر مقاله محور بوده است.

توحیدی گفت: این رویکرد اگرچه باعث شده در تولید مقالات علمی در سال‌های اخیر جهشی قابل توجهی داشته باشیم، اما وقتی به حوزه تبدیل علم و دانش به تکنولوژی نگاه می‌کنیم، قوانین حمایتی و محکمی که برای مقاله تدوین شده در این بخش وجود ندارد.

رئیس اداره پژوهش و ارتباط با صنعت دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران ادامه داد: تبدیل تحقیقات به تکنولوژی و تجاری سازی خیلی سخت‌تر و دشوارتر از تبدیل دیتای علمی به یک مقاله است. بنابراین در این عرصه باید توجه بیشتری به تبدیل دانش به تکنولوژی داشته باشیم تا بتوانیم در این خصوص هم رقابت کنیم.

وی یادآور شد: از طرف دیگر دانش باید به تولید محصول منجر شده و در عرصه ملی و بین المللی توانایی رقابت داشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha