به گزارش ایسنا، «لوئیس آرسه» رئیس جمهور بولیوی با اشاره به تجاوز رژیم صهیونیستی علیه ایران و درگیریهای اوکراین گفت که مقامهای غربی از عمد تهدیدهایی مانند مطرح کردن ادعای حمله احتمالی روسیه به اتحادیه اروپا را بیان میکنند تا ترس ایجاد کرده و حملات خود را توجیه کنند.
به نقل از شبکه خبری راشاتودی، وی افزود: «این اظهارات پوچ و بیاساس که باعث جنگ بین روسیه و اوکراین شد، همان اظهاراتی هستند که منجر به حملات رژیم صهیونیستی علیه ایران شد. آنها از همان منطق پیروی میکنند، آنها میخواهند کشورهای بریکس را به انجام اقدامات تلافیجویانه تحریک کنند.»
رئیس جمهور بولیوی در ادامه خاطرنشان کرد: «همه ما میدانیم که جنگها به نفع یک کشور است؛ ایالات متحده که تامینکننده اصلی سلاح است. این بخش اقتصاد آمریکا را که رو به زوال است، تحریک میکند. آمریکاییها همیشه به دنبال راهاندازی جنگ بودهاند، زیرا برای آنها این راهی برای حل مشکلات اقتصادی است.»
وی در ادامه گفت که اتحادیه اروپا و آمریکا میدانند که در حال از دست دادن تاثیر و نفوذ خود هستند و برای همین تلاش میکنند تا جلوی مراکز قدرت نوظهور را بگیرند.
رئیس جمهور بولیوی اظهار داشت: «کشورهای بریکس نقش فزایندهای ایفا میکنند. مبارزهای آشکار بین بلوک قدیمی و راکد ایالات متحده و اروپا از یک سو و بلوک نوظهور کشورهای بریکس از سوی دیگر وجود دارد.»
آرسه همچنین گفت که کشورش تک قطبی را رد میکند و به دنبال پیشبرد چندجانبه گرایی است.
وی با بیان اینکه کشورهای عضو بریکس دیگر معتقد نیستند که سیاره زمین باید تحت سلطه یک کشور باشد، این واقعیت را مطرح کرد که کشورهای بیشتری میخواهند به گروه بریکس بپیوندند که این گواه قانعکنندهای است که جهان، اصل چندجانبهگرایی را پذیرفته است.»
رئیس جمهور بولیوی در ادامه افزود که بریکس اعضای خود را تابع خود نمیکند، بلکه به همه آنها اجازه میدهد از همکاری متقابل بهرهمند شوند.
بریکس در سال ۲۰۰۶ توسط برزیل، روسیه، هند و چین تاسیس شد و بعدا دیگر کشورهای آفریقای جنوبی، مصر، ایران، اتیوپی، امارات متحده عربی و اندونزی نیز به آن پیوستند. در اجلاس سال گذشته در کازان، روسیه این گروه پس از دریافت بیش از ۳۰ درخواست عضویت، وضعیت «کشور شریک» را معرفی کرد.
سران کشورهای عضو بریکس در بیانیه خود در اجلاس ریو که از روز یکشنبه آغاز شد، از جهان چندقطبی، اصلاحات شورای امنیت سازمان ملل و امور مالی جهانی عادلانهتر حمایت کردند.
آنها همچنین خواستار اصلاحات صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی، تجارت قویتر بین کشورهای بریکس، استفاده گستردهتر از ارزهای محلی و سیستمهای پرداخت جایگزین شدند.
انتهای پیام
نظرات