• سه‌شنبه / ۱۷ تیر ۱۴۰۴ / ۰۹:۲۶
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1404041709925
  • خبرنگار : 50037

رئیس اتحادیه سفال و سرامیک شهر جهانی لالجین:

قطعی مکرر برق موجب ضرور و زیان واحدهای سفالگری لالجین شده است

قطعی مکرر برق موجب ضرور و زیان واحدهای سفالگری لالجین شده است

ایسنا/همدان رئیس اتحادیه سفال و سرامیک شهر جهانی لالجین قطعی مکرر برق را یکی از مشکلات موجود سفالگران لالجینی برشمرد و گفت: با توجه به حساسیت کوره‌های پخت لالجین و نیز لزوم تولید برخی از لعاب‌های خاص در کوره‌های برقی، قطعی مکرر برق موجب ضرور و زیان به این واحدهای تولیدی شده که ادامه کار را در این شرایط برای این هنرمندان بسیار دشوار کرده است.

مهدی کشوری دلاور در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: افزایش حق بیمه تامین اجتماعی یکی از آسیب‌های جدی برای واحدهای تولیدی سفالگری لالجین است به‌طوری‌که بسیاری از هنرمندان توان پرداخت حق بیمه خود و کارگران را نداشته و در درازمدت باعث بسیاری از ناهنجاری‌ها و مشکلات برای آنان خواهد شد.

وی بیان کرد: همانطور که در سفر اخیر وزیر کار به استان این درخواست هنرمندان سفالگر لالجین در خصوص بیمه را اعلام کردیم از استاندار همدان هم خواستار پیگیری این موضوع هستیم.

کشوری دلاور با بیان اینکه شهر جهانی لالجین در زمینه تولید انواع محصولات سفالگری شهره جهانی دارد، افزود: برخی از اساتید حال حاضر این شهر در زمینه سفالگری با چرخ، چهره‌هایی ماندگار و بی همتا در سطح جهان هستند اما متاسفانه از این ظرفیت و پتانسیل در سطح ملی و جهانی آن طور که شایسته و بایسته استان همدان بوده استفاده درست نشده است.

این سفالگر لالجینی ادامه داد: با سرمایه‌گذاری در این رابطه و ایجاد زیرساخت‌های مناسب گردشگری و نیز حمایت‌های هدفمند می‌توان سهم استان را از جنبه درآمد و صادرات به قله‌های اقتصادی مطلوب در ایران و جهان رساند.

وی با اشاره به اینکه هم اکنون بیش از ۱۳۰۰ کارگاه فعال در زمینه‌های مرتبط با حرفه سفالگری در شهر لالجین با هزاران هنرمند فعالیت دارند که این هنرمندان از نقش بسزایی در تولید کشور در زمینه صنایع دستی برخوردار هستند، گفت: به‌طور قطع یکی از ملزومات مهم در هر صنعتی مواد اولیه و منابع مالی برای بروز رسانی و رشد و پیشرفت آن صنعت بوده که در این رابطه یکی از چالش‌های مهم این روزهای هنرمندان لالجینی با وجود منابع خاک رس مرغوب در اطراف لالجین عدم دسترسی به این منابع است.

کشوری دلاور ادامه داد: در سالیان اخیر با توجه به عدم کار کارشناسی و مشکلات اوقافی بودن زمین های لالجین صدور مجوز برای برداشت از معدن مرغوب بلاتکلیف مانده واین امر منجر به صدمات جبران ناپذیری به این حرفه شده به طوری که بسیاری از هنرمندان با توجه به ضرر و زیان وارده در زمینه کیفیت خاک نامرغوب تغییر شغل داده و به صنعت سرامیک مشغول شده‌اند.

رئیس اتحادیه سفال و سرامیک شهر جهانی لالجین خاطرنشان کرد: به‌طور قطع با حمایت مسئولین استان و هماهنگی ادارت مختلف می‌توان یک سند چشم انداز ایده‌آل برای سفالگری شهر جهانی لالجین این هنر صنعت زیبا ایجاد کرد.

کشوری دلاور با بیان اینکه یکی از چالش‌های دیگر در بحث تولیدات لالجین بالا رفتن هزینه اصلاح ساختار کوره است، یادآور شد: با توجه به اینکه اکثر کوره‌های پخت محصولات در لالجین به‌صورت سنتی ساخته شده، این امر باعث اتلاف انرژی و نیز پایین آمدن دمای پخت در بدنه سفال وسرامیک می‌شود که با تخصیص تسهیلات و حمایت توسط دولت به واحدهای تولیدی و در دسترس قراردادن آجر و پتوهای نسوز حل این مشکل امکان‌پذیر خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha