• چهارشنبه / ۱۸ تیر ۱۴۰۴ / ۰۹:۰۸
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404041810710
  • خبرنگار : 71516

وبگاه عبری: عربستان طرح اخراج فلسطینی‌ها از غزه را ناکام گذاشت

وبگاه عبری: عربستان طرح اخراج فلسطینی‌ها از غزه را ناکام گذاشت

وبگاه خبری عبری «واللا» گزارش داد که عربستان نقش مهمی در ناکام گذاشتن طرح آمریکا برای کوچاندن صدها هزار نفر از ساکنان نوار غزه ایفا کرده است.

به گزارش ایسنا، وبگاه واللا به نقل از منابع اسرائیلی نوشت که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا، پس از سفرش به ریاض و امضای توافق‌نامه‌های استراتژیک با مقامات عربستان، حمایت خود را از طرح کوچاندن فلسطینی‌ها از غزه کنار گذاشت.

فوریه گذشته، ترامپ آنچه را او «طرح مهاجرت داوطلبانه از نوار غزه» خواند، اعلام کرد و خواستار بازسازی این منطقه و تبدیل آن به «ریویرای خاورمیانه» با آواره کردن جمعیت فلسطینی آن شد. با این حال، این ابتکار انتقادهای گسترده‌ای را برانگیخت و سازمان‌های امدادی و جهان عرب آن را «پوششی برای آوارگی اجباری گسترده» توصیف کردند.

به گزارش واللا، رژیم صهیونیستی پس از سفر ترامپ به عربستان در ماه مه گذشته، متوجه تغییر در موضع ایالات متحده شد. روابط بین واشنگتن و ریاض پس از امضای توافق‌نامه‌های مهم امنیتی و اقتصادی، شاهد بهبود چشمگیری بود.

به گفته منابع اسرائیلی، طرحی که ترامپ از آن حمایت کرد، فراتر از «لفاظی‌های سیاسی» نرفت و عملا پس از این دیدار متوقف شد.

در محافل تصمیم‌گیرندگان اسرائیلی، خروج ایالات متحده از طرح «مهاجرت غزه» به عنوان ضربه‌ای به تلاش‌های تل‌آویو تلقی می‌شود. دولت یهود برای تبلیغ این طرح به کشورهایی که ممکن است ساکنان غزه را بپذیرند، روی حمایت ایالات متحده حساب کرده بود اما تلاش‌ها برای انجام این کار بی‌نتیجه بوده است.

گزارش‌ها نشان می‌دهند که رژیم صهیونیستی در ماه‌های اخیر تلاش کرده است تا چندین کشور را برای اسکان فلسطینی‌ها در نوار غزه متقاعد کند اما این تلاش‌ها نتیجه چندانی نداشته است. با وجود خروج داوطلبانه چندین هزار نفر از ساکنان غزه، میزان مهاجرت همچنان بسیار کمتر از حد انتظار بوده است.

منابع آگاه می‌گویند که ایالات متحده هیچ فشار دیپلماتیک واقعی بر سایر کشورها برای حمایت از این طرح اعمال نکرد، بلکه موضعی مردد اتخاذ کرد که این پروژه را از همان ابتدا با شکست مواجه کرد.

به موازات اعلام این طرح، پیشنهادی در دولت ایالات متحده مطرح شد، از جمله بودجه‌ای تقریبا ۲ میلیارد دلاری برای ایجاد «مناطق انتقالی بشردوستانه» در داخل و خارج از غزه، جایی که ساکنان فلسطینی تا زمان جابجایی «داوطلبانه» خود به کشورهای ثالث، به طور موقت اسکان داده شوند. این پیشنهاد بخشی از چشم‌اندازی برای بازسازی نوار غزه و پایان دادن به کنترل حماس است.

طبق این طرح، قرار بود از این مناطق به عنوان ایستگاه‌هایی برای توانبخشی ساکنان غزه و «افراطی‌زدایی» از آنها، طبق گفته مقامات آمریکایی، استفاده شود. این امر انتقادات شدید و اتهاماتی مبنی بر تلاش برای تحمیل آوارگی اجباری تحت پوشش بشردوستانه را برانگیخته است.

تحلیلگران و مقامات اسرائیلی معتقدند که طرح موسوم به «طرح ریویرای غزه» عملا از هم پاشیده است و عربستان نقش محوری در توقف آن از طریق پیام‌های واضح در طول جلسات دوجانبه ایفا کرد و اظهار داشت که هر پروژه‌ای که شامل آوارگی فلسطینی‌ها باشد، از نظر منطقه‌ای غیرقابل قبول است و می‌تواند به روابط آینده آسیب برساند.

در حالی که تل آویو اصرار دارد که این ایده همچنان بخشی از چشم‌انداز سیاسی بلندمدت آن است، به نظر می‌رسد دولت ترامپ، تحت فشار عربستان عملا هرگونه حرکتی در این مسیر را متوقف کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha