• چهارشنبه / ۱۸ تیر ۱۴۰۴ / ۰۹:۳۵
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1404041810748
  • خبرنگار : 50622

فعالیت ۶۰ واحد صنعتی آلاینده در فردیس

فعالیت ۶۰ واحد صنعتی آلاینده در فردیس

ایسنا/البرز رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان فردیس با بیان اینکه حدود ۶۰ واحد صنعتی در شهرستان فردیس دارای پتانسیل آلایندگی هستند، اظهار کرد: واحدهای آلاینده در صورت عدم رفع آلایندگی خود، به اداره امور مالیاتی معرفی و علاوه بر مالیات سالانه، ملزم به پرداخت مالیات سبز می‌شوند.

سعید سپهوند در گفت و گو با ایسنا با اشاره به آغاز پایش صنایع شهرستان فردیس، گفت: آلودگی‌های زیست محیطی حاصل از فعالیت صنایع این ضرورت را ایجاد کرده که کنترل آلاینده‌ها و اصلاح عملکرد زیست محیطی صنایع توسط محیط زیست البرز مورد بررسی و پایش منظم قرار بگیرد. در این راستا عملکرد محیط زیستی صنایع شهرستان فردیس پایش و ارزیابی می‌شود.

وی افزود: حدود ۴۰۰ واحد صنعتی در شهرستان فردیس فعالیت می‌کنند که از این تعداد حدود ۵۰ تا ۶۰ واحد دارای پتانسیل آلایندگی آب، خاک یا هوا هستند. این واحدها در شهرک‌ها و نواحی صنعتی یا خارج از این نواحی و داخل بافت شهری قرار دارند.

سپهوند با بیان اینکه این واحدها به صورت منظم پایش می‌شوند، ادامه داد: پایش‌های محیط زیست شامل نمونه برداری از پساب خروجی، مدیریت بر پسماندهای ویژه و آلایندگی هوا است. علاوه بر این، تمامی واحدهای صنعتی، طبق قانون ملزم به انعقاد قرار داد با آزمایشگاه همکار و معتمد محیط زیست هستند تا تحت نظارت محیط زیست توسط آزمایشگاه به صورت منظم مورد ارزیابی قرار بگیرند.

وی درادامه بیان کرد: تا پیش از راه اندازی سامانه جامع محیط زیست، آمار ثبت شده و مستندی از نحوه مدیریت پسماندهای صنایع در اختیار نداشتیم، اما با راه اندازی این سامانه، پسماند تمام صنایع و مراکزی که پسماندها را می‌پذیرند کاملا مشخص است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان فردیس افزود: فرایند حمل پسماندها، تحت نظارت محیط زیست استان انجام می‌شود به طوری که از مبدا پلمب و تا محل پذیرنده مسیر حمل و تحویل آن مشخص است.

وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر پسماندها خارج از سامانه جابه جا نمی‌شود، گفت: هرگونه اقدام برای جابه جایی پسماندها خارج از این چارچوب برخورد قانونی در پی خواهد داشت. در واقع طی این فرایند، تمام پسماندها در این سامانه ثبت شده و با نظارت کامل محیط زیست در استان و سراسر کشور بدون خطر تا محل پذیرنده جابه جا می‌شود.

سپهوند اظهار کرد: بنابراین با این روند هیچ پسماندی در محیط زیست استان رها سازی نمی‌شود. در صورتی که که پیش از این سرنوشت پسماندهای صنایع مشخص نبود ولی اکنون از طریق این سامانه، پسماندهای صنعتی ساماندهی شده و این یک دستاورد موفق است.

وی درباره ارزیابی عملکرد زیست محیطی صنایع استان، افزود: امروزه توجه به محیط زیست نسبت به گذشته بیشتر و به عنوان یک فرهنگ نهادینه‌تر شده است. این موضوع علاوه بر مردم در بین مدیران صنایع عینا دیده می‌شود.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان فردیس بیان کرد: مطابق قانون هوای پاک، صنایعی که بالای ۵۰ نفر نیروی انسانی دارند، موظف هستند یک کارشناس محیط زیست را در مجموعه خود به کار بگیرند. در حال حاضر حدود ۴۵ نفر در واحدهای صنعتی شهرستان فردیس به عنوان کارشناس بر مسائل زیست محیطی نظارت می‌کنند و محیط زیست هم به صورت مداوم با این کارشناسان در ارتباط است.

وی در ادامه با اشاره به راهکارهای بازدارنده یادآور شد: واحدهایی که آلایندگی داشته باشند و نتوانند نسبت به رفع آن در مدت زمان تعیین شده اقدام کنند، به عنوان واحد صنعتی آلاینده به اداره امور مالیاتی معرفی شده و علاوه بر مالیات سالانه ملزم به پرداخت مالیات سبز خواهند شد.

سپهوند با اشاره به اینکه هدف اصلی از دریافت این مالیات رفع آلایندگی‌های زیست محیطی و تشویق صنایع با فعالیت‌های سازگار با محیط زیست است، اظهار کرد: یک اهرم تشویقی معرفی و تقدیر از صنایع سبز استان است که بر اساس آن هر ساله صنایعی که تولید سبز داشته و الزامات محیط زیستی را رعایت می‌کنند از آنها تقدیر می‌شود.

وی در ادامه افزود: این اقدام موجب شده که استفاده از تولیدات سبز این صنایع نیز مورد توجه مصرف کنندگان قرار بگیرد و بازار مناسبی را برای تولیدات این صنایع ایجاد کند.

سپهوند با اشاره به چالش‌های حوزه محیط زیست و صنایع گفت: استفاده از انرژی‌های پاک در صنایع با توجه به اثرات سوخت‌های فسیلی بر محیط زیست بیش از گذشته اهمیت یافته و ضروری است که صنایع در این باره اقدام کنند.

وی ادامه داد: در استان البرز و شهر فردیس منابع آب زیرزمینی ضعیف است و می‌طلبد که صنایع آب بر به سمت تولید محصولات کم‌آب‌بر حرکت کنند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان فردیس ادامه داد: بازچرخانی آب اقدام موثرتری است که می‌تواند به صنایع در تامین آب مورد نیازشان و صرفه جویی در آب مصرفی کمک کند.

وی درباره بهبود سطح کیفی و کمی زیرساخت‌های فردیس و تاثیر آن بر عملکردهای زیست محیطی تصریح کرد: شهرستان فردیس زیر ساخت‌های اداری کمی دارد که اصلا متناسب با تراکم جمعیتی آن و جوابگوی حجم بالای کار شهرستان نیست.

وی بیان کرد: بی گمان شهرستان فردیس با جمعیت نزدیک به یک میلیون نفر با بسیاری از شهرهای کشور برابری می‌کند و از این رو لازم است که مسئولین توجه ویژه‌ای به این شهرستان داشته باشند.

سپهوند یادآور شد: این توجه باید در زمینه تامین نیروی انسانی و تقویت ساختار اداری شهرستان معطوف شود. این شهرستان با برخورداری از ۴۰۰ واحد صنعتی در مقایسه با برخی از شهرستان‌های کشور نیروی انسانی کمی دارد.

وی گفت: این واحدها نیاز به پایش مداوم دارد و لازم است در جهت پاسخگویی به نیازهای مردم در سطح ملی و استانی به این امر مهم توجه شود.

وی در ادامه به ضرورت افزایش تشکل‌های فعال محیط زیستی در شهرستان فردیس اشاره کرد و گفت: فردیس در حال حاضر دارای یک تشکل فعال ثبت شده در حوزه محیط زیست بوده و لازم است که تشکل‌ها و سازمان‌های مردم نهاد در جهت کمک به سازمان محیط زیست افزایش یابد.

سپهوند گفت: سازمان محیط زیست به تنهایی متولی محیط زیست نیست و بر اساس قوانین، حفاظت از محیط زیست وظیفه تمام مردم و سازمان‌ها است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha