• چهارشنبه / ۱۸ تیر ۱۴۰۴ / ۱۱:۲۹
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1404041810908
  • خبرنگار : 71234

روند بررسی ایرادات شورای نگهبان به طرح «تشدید مجازات جاسوسی» در مجلس

روند بررسی ایرادات شورای نگهبان به طرح «تشدید مجازات جاسوسی» در مجلس

عضو هیات رئیسه مجلس، روند بررسی ایرادات شورای نگهبان و هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام به طرح «تشدید مجازات جاسوسی و همکاری‌کنندگان با رژیم صهیونیستی و کشورهای متخاصم علیه امنیت و منافع ملی» در مجلس را تشریح کرد.

علیرضا سلیمی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: طبق آیین‌نامه داخلی، کلیه مصوبات مجلس برای اعلام نظر از نظر تطابق با قانون و شرع به شورای‌نگهبان فرستاده می‌‏شود.

وی افزود: بر همین اساس مصوبات مجلس در طرح «تشدید مجازات جاسوسی و همکاری‌کنندگان با رژیم صهیونیستی و کشورهای متخاصم علیه امنیت و منافع ملی» به شورای نگهبان ارسال شد که شورای نگهبان ایرادات و ابهاماتی را نسبت به این مصوبات مطرح کرد.

این عضو هیات رئیسه مجلس با بیان اینکه ایرادات، جدی نیست و مجلس آن را رفع می‌کند، گفت: طبق آیین نامه داخلی، ایرادات و ابهامات شورای نگهبان و هیات عالی نظارت به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ارجاع می‌شود و بعد از آن در دستور صحن  علنی مجلس قرار خواهد گرفت؛ این فرآیند قانون‌گذاری درباره تمامی طرح‌ها و لوایح طی می‌شود.

به گزارش ایسنا، نمایندگان مجلس در جلسه علنی دوم تیر ماه کلیات و جزئیات طرح «تشدید مجازات جاسوسی و همکاری‌کنندگان با رژیم صهیونیستی و کشورهای متخاصم علیه امنیت و منافع ملی» را با ۹ ماده تصویب کردند.

طبق مصوبه مجلس، هرگونه فعالیت اطلاعاتی و جاسوسی و اقدام عملیاتی برای رژیم صهیونیستی یا دولت‌های متخاصم از جمله دولت ایالات متحده آمریکا یا سایر رژیم‌ها و گروه‌های متخاصم یا برای هر یک از عوامل وابسته به آن‌ها برخلاف امنیت کشور یا منافع ملی، افساد فی‌الارض محسوب شده و مشمول مجازات مندرج در صدر ماده ۲۸۶ قانون مجازات اسلامی مصوب یک اردیبهشت ماه ۱۳۹۲ است.

روز گذشته هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان گفت که طرح تشدید مجازت جاسوسی برای رفع برخی ابهامات و اشکالات به مجلس برگشت داده شد.

امروز نیز محسن دهنوی سخنگوی مجمع تشخیص نظام با اشاره به جلسه هیات عالی نظارت گفت: هیات عالی نظارت با کلیات «طرح تشدید مجازات جاسوسی» موافق است منتها به دلیل برخی ابهامات در این طرح، ‌مقرر شد به مجلس شورای اسلامی ارجاع شود.

مواد ۱۹۷ تا ۲۰۰ آیین نامه داخلی مجلس، فرآیند ارجاع مصوبات مجلس به شورای‌نگهبان و مراحل رسیدگی آن‌ها در پارلمان را تشریح کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha