• چهارشنبه / ۱۸ تیر ۱۴۰۴ / ۱۱:۵۸
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404041810939
  • خبرنگار : 71661

هزینه ۲.۴ تریلیون دلاری پنتاگون در شرکت‌های خصوصی برای جنگ‌افروزی

هزینه ۲.۴ تریلیون دلاری پنتاگون در شرکت‌های خصوصی برای جنگ‌افروزی

نتیجه یک تحقیقات تازه نشان می‌دهد که بخش عمده‌ای از بودجه اختیاری وزارت دفاع آمریکا بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ صرف شرکت‌های پیمانکار خصوصی شده و برای جنگ‌افروزی خرج شده است.

به گزارش ایسنا، گزارشی که توسط «موسسه کشورداری مسؤولانه کویینسی» و «پروژه هزینه‌های جنگ» دانشگاه براون تهیه شده تشریح می‌کند که از ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴، مجموعاً ۲.۴ تریلیون دلار از منابع عمومی در اختیار شرکت‌های نظامی قرار گرفته است؛ فرایندی که نویسندگان گزارش از آن به‌عنوان «انتقال عظیم و مداوم ثروت از مالیات‌دهندگان برای تأمین مالی جنگ و تولید تسلیحات» یاد کرده‌ و هشدار داده‌اند که با بودجه جدید دولت «دونالد ترامپ»، هزینه نظامی سالانه آمریکا از مرز یک تریلیون دلار عبور خواهد کرد.

به گفته نویسندگان، این بودجه نجومی سودی بالغ بر نیم تریلیون دلار برای شرکت‌های اصلی تسلیحاتی مانند لاکهید مارتین، ریتئون، بویینگ، جنرال داینامیکس و نورثروپ گرومن به همراه خواهد داشت؛ همچنین شرکت‌های فناوری نظامی نوظهور مانند اسپیس‌ایکس، پالانتیر و آندوریل نیز که روابط نزدیکی با دولت ترامپ دارند، از این روند بهره‌مند خواهند شد.

بر اساس آمار ارائه‌شده در این تحقیق، پنج شرکت بزرگ پیمانکار وزارت دفاع در این دوره ۷۷۱ میلیارد دلار قرارداد دریافت کرده‌اند. در مجموع، حدود ۵۴ درصد از ۴.۴ تریلیون دلار بودجه اختیاری این وزارتخانه در این بازه زمانی به بخش خصوصی واگذار شده است.

گزارش همچنین با اشاره به لایحه معروف ترامپ موسوم به «لایحه زیبا و بزرگ» می‌گوید با در نظر گرفتن بودجه‌های تکمیلی تصویب‌شده توسط کنگره، بودجه نظامی آمریکا نسبت به سال ۲۰۰۰ تقریباً ۲ برابر شده و رشدی ۹۹ درصدی را تجربه کرده است.

رشد سریع هزینه‌های نظامی که از زمان دولت جورج بوش پسر و ماجراجویی‌های بعد از ۱۱ سپتامبر آغاز شد، اکنون در قالب مقابله با چین به‌عنوان رقیب اصلی آمریکا در قرن ۲۱ و همچنین صادرات گسترده تسلیحات به رژیم صهیونیستی و اوکراین ادامه یافته است.

در گزارش آمده است که خروج آمریکا از افغانستان در سال ۲۰۲۱ به کاهش بودجه نظامی منجر نشد؛ بلکه برعکس، بودجه پنتاگون با درخواست «جو بایدن» و تصویب کنگره حتی افزایش یافت و ترامپ نیز همین مسیر را ادامه داده است.

این در حالی است که ترامپ در فوریه گذشته از احتمال کاهش ۵۰ درصدی بودجه نظامی سخن گفته و اعلام کرده بود که به چین و روسیه خواهد گفت: «دلیلی ندارد که ما تقریباً یک تریلیون دلار برای ارتش خرج کنیم... می‌توانیم این پول را صرف امور دیگر کنیم.» اما بودجه پیشنهادی او که در کنگره به تصویب رسید، شامل افزایش ۱۵۷ میلیارد دلاری بودجه پنتاگون بود.

این گزارش هشدار می‌دهد که بخش رو به رشد فناوری نظامی که شرکت‌هایی مانند اسپیس‌ایکس، پالانتیر و آندوریل را شامل می‌شود و نفوذ بالایی در دولت ترامپ دارند، به‌زودی بخش عمده‌ای از بودجه‌های نظامی را به خود اختصاص خواهند داد.

«ویلیام هارتانگ» پژوهشگر ارشد مؤسسه کویینسی و از نویسندگان گزارش گفت: «بودجه‌های بالای پنتاگون اغلب به بهانه حمایت از سربازان توجیه می‌شوند؛ اما همان‌طور که این گزارش نشان می‌دهد، بیشتر این پول به شرکت‌ها تعلق می‌گیرد؛ پولی که بیش از آنکه به برنامه‌ریزی منطقی دفاعی مرتبط باشد، ناشی از لابی‌گری منافع خاص است. بسیاری از این بودجه‌ها صرف سامانه‌های تسلیحاتی معیوب یا بسیار گران‌قیمت و بسته‌های پاداش نجومی شده‌اند.»

«استفانی ساول» مدیر پروژه هزینه‌های جنگ نیز گفت: «این ارقام نشان‌دهنده انتقال عظیم و مداوم ثروت از مردم برای تأمین مالی جنگ و تولید سلاح هستند.»

گزارش همچنین تأکید می‌کند که با احتساب تورم، بودجه نظامی آمریکا از بودجه مصوب برای دیپلماسی، توسعه و کمک‌های بشردوستانه بسیار بیشتر است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha