سید کمال پاکفطرت در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه این منطقه یکی از محرومترین مناطق شهر است، گفت: این منطقه شامل ۲۸ محله و ۷ سکونتگاه غیررسمی است که از مجموع ۱۲ سکونتگاه غیررسمی شیراز، سهم قابل توجهی را به خود اختصاص دادهاند.
وی افزود: شاید نگاه کلی این باشد که تنها باید پروژههای عمرانی اجرا شود، اما شهرداری منطقه ۲ اعتقاد دارد بدون انجام کار فرهنگی هر پروژه عمرانی عبث و بینتیجه خواهد بود؛ زیرا ابتدا باید زیرساخت فرهنگی فراهم شود.
پاکفطرت در ادامه با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزههای عمرانی و فرهنگی بیان کرد: در کنار پروژههای عمرانی که در حال انجام است، سال گذشته در ارزیابیها، منطقه ۲ در بخش جذب منابع و پروژههای عمرانی رتبه قابل توجهی داشت. البته مشکلاتی مانند اوقافی بودن بیشتر زمینها و مسائل مربوط به موقوفات، باعث شده است نتوانیم همه اتفاقات مورد نظر را در منطقه رقم بزنیم. با این حال، شهرداری و شورای شهر تا حد توان به دستگاهها و نهادهای مختلف کمک کردهاند، هرچند این کمکها گاهی یکطرفه بوده است.
فعالیت ۱۲۰ انبار ضایعاتی در یک منطقه شهری
وی در خصوص آسیبهای اجتماعی منطقه ۲ شهرداری شیراز گفت: بالغ بر ۱۲۰ انبار ضایعات در منطقه ۲ فعال است که هر یک معضلی بزرگ محسوب میشود. بسیاری از آسیبهای اجتماعی از جمله تردد معتادان در این انبارها شکل میگیرد.
شهردار منطقه ۲ شیراز ادامه داد: شهرداری انبارهای ضایعاتی را پلمب میکند اما ضابط قضایی برای مقابله کامل ندارد و با وجود جلسات متعدد، همکاری لازم از سوی برخی نهادها دیده نمیشود. همچنین این انبارها درآمد هنگفتی برای برخی افراد دارند و منطقه ۲ به عنوان منطقه سفید برای ایجاد چنین انبارهایی شناخته شده است. از سوی دیگر، اتاق اصناف و اداره صمت مجوزهای لازم را بدون تعیین محل صادر میکنند، به طوری که یک پروانه میتواند مجوز ایجاد ۵۰ انبار باشد.
پاکفطرت درباره فعالیتهای فرهنگی منطقه گفت: در حوزه آموزش شهروندی برنامههایی اجرا شده و درخواست شده است منطقه ۲ به عنوان پایلوت فرهنگ شهرنشینی معرفی شود، اما متأسفانه هیچ فضای فرهنگی قابل توجهی در اختیار منطقه نیست. دو فرهنگسرا داریم که به طور کامل در اختیار شهرداری منطقه نیستند و در یکی از آنها فعالیت فرهنگی خاصی انجام نمیشود. به همین دلیل برای آموزشها مجبوریم به جاهایی مراجعه کنیم که ارتباطی با شهرداری ندارند.
وی همچنین به برنامههای آموزش خانواده و ورزش اشاره کرد و افزود: جشنواره محلات که مقرر شده بود در هر منطقه برگزار شود، در منطقه ۲ با استقبال شدید مردم برگزار شده است، از جمله دو جشنواره در محلههای آسیبپذیر و محروم. همچنین بزرگترین پیادهروی منطقه را برگزار کردیم که در آن ۵۰ دوچرخه بین دانشآموزان توزیع شد.
ساخت دومین ورزشگاه بانوان در شیراز
شهردار منطقه ۲ شیراز در بخش دیگری از سخنان خود از ساخت دومین مجموعه ورزشی بانوان در محله پایکوتا خبر داد و گفت: در نظر داریم سالن ۳ هزار نفری ورزشگاه غلامحسین پیروانی را ظرف سه ماه آینده کلنگزنی کنیم. همچنین سالن ورزشی ویژه بانوان در مجموعه ورزشی کارگر در مراحل اجرا قرار دارد.
پاکفطرت درباره توسعه فضاهای فرهنگی و ورزشی افزود: در باغ مهربانو پارک صنوبری داریم که به دلیل عدم استفاده مورد بازسازی قرار گرفته است. جشنواره محله ویژه بانوان در آن برگزار شده و برنامه داریم این پارک را دیوارکشی کنیم. در بوستان مشایخ نیز چند مجموعه فرهنگی تعریف شده است. به اداره ورزش و جوانان اعلام کردیم هر برنامهای برای پارکها دارند، شهرداری آمادگی همکاری دارد.
وی درباره حمایتهای شهرداری از ورزشهای همگانی بیان کرد: کمکهای زیادی به تیمها و هیأتهای ورزشی انجام شده است و بودجه مناسبی اختصاص یافته است. اگر شهرداری وارد نمیشد، پروژههایی مانند سالن ورزشی ۶۰۰۰ نفری و ورزشگاه پارس به نتیجه نمیرسید.
پاکفطرت تأکید کرد: نگاه شهرداری فراتر از یک شهر است و هدف، تبدیل شیراز به شهری بینالمللی است. ورزشهای همگانی به دلیل حضور و حمایت شهرداری توانمند شدهاند.
شهردار منطقه ۲ شیراز با اشاره به نقش شهرداری در مناسبتهای مذهبی و فرهنگی تصریح کرد: در این حوزهها شهرداری تنها نهادی است که به طور واقعی فعالیت میکند و بسیاری از دستگاههای مرتبط بدون حمایت شهرداری قادر به انجام کار نیستند.
وی در ادامه درباره طرح مسجدمحوری گفت: این طرح به معنای ارتقای محله با محوریت مسجد است، نه صرفاً انجام کار عمرانی برای مسجد. شهرداری نزدیک به ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای این طرح اختصاص داده است و اگر به خوبی اجرا شود، تحول بزرگی در محلات شیراز ایجاد خواهد کرد.
پاکفطرت در بخش خدمات شهری نیز از اجرای ۲۸ پروژه با اعتبار ۷۲ میلیارد تومان، ۱۵ پروژه محرومیتزدایی با ۱۰۴ میلیارد تومان و ۲۳ پروژه عمرانی با ۱۲۵ میلیارد تومان خبر داد و افزود: علاوه بر این، هشت پروژه عمرانی در مرحله انعقاد قرارداد، ۱۶ پروژه در طراحی و هفت پروژه در مرحله برآورد است که باید به سرانجام برسند.
وی با اشاره به وجود ۹۱ مسجد، حسینیه و موکب در منطقه ۲، گفت: موکبها در صورت فعالیت در مناسبتهای مذهبی، ملی و دینی اجازه فعالیت دارند و در غیر این صورت باید جمعآوری شوند. هر موکب برای ایجاد، باید تأییدیه شهرسازی داشته باشد تا مزاحمتی برای مردم ایجاد نکند.
تعامل مناسب با یاوران شورا
پاکفطرت درباره ارتباط با یاوران شورا گفت: بیشترین تعداد یاوران شورا در منطقه ۲ حضور دارند و همکاری و تعامل خوبی با شهرداری دارند. تاکنون هیچ توقع شخصی نداشتهاند و هر حرفی که داشتهاند در راستای رفع مشکلات محله و منطقه بوده است.
شهردار منطقه ۲ شیراز همچنین وضعیت فضای سبز منطقه را مطلوب خواند و گفت: سرانه فضای سبز ۸.۳ هکتار است اما به خصوص در بلوار مدرس نیاز به فعالیت بیشتر داریم. همچنین باید در انتخاب گل و گیاه به مسائل فنی توجه کرد.
وی در پایان تأکید کرد: در منطقه ۲ با اربابرجوع مواجه هستیم ولی در برخی دستگاهها «نوکر رجوع» داریم، اما در شهرداری منطقه ۲ شیراز درب همیشه به روی مردم باز است.
انتهای پیام
نظرات