• دوشنبه / ۲۶ آبان ۱۴۰۴ / ۱۲:۱۸
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1404082616414
  • خبرنگار : 50649

در بخش دوم اجلاس ایران‌شناسان مطرح شد؛

ایران‌شناسی و پایش علم، ابزار تعامل علمی ایران با جهان اسلام

ایران‌شناسی و پایش علم، ابزار تعامل علمی ایران با جهان اسلام

ایسنا/فارس بخش دوم اجلاس بین‌المللی ایران‌شناسان با حضور ۵۰ ایران‌شناس از ۲۱ کشور دنیا امروز یکشنبه، ۲۶ آبان در تالار مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) در حال برگزاری است؛ که در آن مباحثی پیرامون ایران‌شناسی و پایش علم، ابزار تعامل علمی ایران با جهان اسلام مطرح شده است.

رئیس موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام(ISC) در این نشست با بیان اهمیت ایران‌شناسی و فعالیت‌های موسسه ISC، نقش این مرکز در رصد تولید علم کشورهای اسلامی و ارتقای همکاری علمی ایران با جهان اسلام را تشریح کرد.

محمود علویان‌مهر با اشاره به پیشینه فرهنگی و تاریخی شیراز گفت: از حافظیه و سعدیه تا آثار هخامنشی و ساسانی، این شهر جلوه‌های غنی ایران‌شناسی را نمایان می‌سازد.

وی افزود: ایران‌شناسی تنها یک رشته دانشگاهی نیست، بلکه پلی برای گفتگوی فرهنگ‌ها و تمدن‌ها و ابزاری برای فهم بهتر تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی است.

رئیس موسسه ISC اظهار کرد: زبان فارسی قرن‌ها در بخش‌های وسیعی از جهان اسلام زبان فرهنگی و ادبی بوده و شاعران بزرگی مانند حافظ و سعدی در شبه‌قاره و آسیای میانه مورد احترام‌اند. معماری و هنر ایرانی، از جمله باغ‌ها و نگارگری، در تاج محل و دیگر آثار اسلامی الهام‌بخش بوده است.

رصد و ارتقای تولید علم کشورهای اسلامی

علویان‌مهر با بیان عملکرد موسسه ISC گفت: این موسسه با نمایه‌سازی نشریات علمی کشورهای اسلامی و ارائه گزارش‌های علم‌سنجی، خلأ پوشش‌دهی نظام‌های استنادی بین‌المللی را پر کرده و تولید علم در جهان اسلام را رصد و ارتقا می‌دهد.

رئیس موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام(ISC) افزود: رتبه‌بندی سالانه دانشگاه‌های جهان اسلام و ایجاد رقابت سالم میان دانشگاه‌ها موجب افزایش کیفیت پژوهش و انگیزه علمی در منطقه شده است.

علویان‌مهر با بیان اینکه نشست‌ها و کارگاه‌های علمی موسسه ISC پژوهشگران مسلمان را گرد هم می‌آورد و فرصت تبادل نظر درباره چالش‌ها و راهکارهای ارتقای علم در کشورهای اسلامی را فراهم می‌کند، گفت: این شبکه‌سازی، ضمن تقویت دیپلماسی علمی، همکاری‌های علمی میان ایران و دیگر کشورها را ارتقا می‌دهد.

رئیس موسسه ISC با اشاره به همکاری با بنیاد ایران‌شناسی و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اظهار کرد: ایران‌شناسی می‌تواند شبکه‌ای فعال از پژوهشگران ایجاد کند و پروژه‌های مشترک آموزشی و پژوهشی را تسهیل کند.

ادامه دارد...

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha