• چهارشنبه / ۱۸ تیر ۱۴۰۴ / ۱۳:۲۰
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1404041811048
  • خبرنگار : 50184

معاون پژوهشی جهاددانشگاهی کرمانشاه:

کیفیت خدمات مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی کرمانشاه در سطح بین‌المللی است

کیفیت خدمات مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی کرمانشاه در سطح بین‌المللی است

ایسنا/کرمانشاه معاون پژوهش و فناوری سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه کیفیت خدمات ارائه شده در مرکز درمان ناباروری سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه را در سطح بین‌المللی دانست.

خلیل جلیلی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به تغییر ساختار سنی جمعیت استان طی چند دهه اخیر، اظهار کرد: با مقایسه هرم جمعیتی استان از سال ۱۳۶۵ تا ۱۳۹۵ می‌بینیم که هرم جمعیتی استان کاملا دچار تغییر شده و روبه سالمندی می‌رود.

وی افزود: در سال ۱۳۶۵ قاعده هرم جمعیتی استان پهن و راس هرم باریک است، به این معنا که در آن زمان غالب افراد جامعه کم سن و سال بودند، اما از سال ۱۳۹۵ تاکنون این هرم تغییر کرده و این افراد کم سن و سال به میانسالی رسیده‌اند و در آینده‌ای نزدیک به سالمندی خواهند رسید. 

معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه تصریح کرد: از طرفی اگر نگاهی به نرخ جایگزینی جمعیت در استان بیندازیم خواهیم دید که در این زمینه هم کرمانشاه نسبت به میانگین کشوری وضعیت مناسبی ندارد.

وی نرخ مطلوب جایگزینی جمعیت را ۲.۱ اعلام کرد و گفت: متاسفانه در حال حاضر این رقم در ایران ۱.۶ است، یعنی هر مادر در طول عمر خود ۱.۶ فرزند به دنیا می‌آورد، به عبارتی اگر زن و شوهر هر دو از دنیا بروند، ۱.۶ نفر بجای خود تحویل جامعه می‌دهند که بسیار پائین بوده و در آینده باعث پیری جمعیت خواهد شد.  

جلیلی اضافه کرد: براساس آمارها نرخ جایگزینی جمعیت در کرمانشاه در سال ۱۴۰۰ حدود ۱.۳۷، در سال ۱۴۰۱ حدود ۱.۳۵ و در سال ۱۴۰۲ حدود ۱.۳۱ بوده که نشان می‌دهد آمار کرمانشاه از آمار کشوری هم پائین‌تر است.

وی تاکید کرد: هر دوی این آمارها یعنی هم هرم جمعیتی و هم نرخ جایگزینی جمعیت بیانگر این مسئله است که وضعیت استان از نظر جمعیتی و نرخ باروری فوق العاده نگران کننده است، لذا دستگاه‌هایی که در این زمینه متولی هستند باید پای کار بیایند و وظایف خود را جهت جلوگیری از پیری جمعیت انجام دهند.

 کرمانشاه جزو هشت استان اول کشور از نظر شیوع ناباروری است

 معاون پژوهش و فناوری سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه با تاکید براینکه بخشی از این مشکل را می‌توان از طریق پیشگیری از ناباروری و درمان زوج‌های نابارور حل کرد، اظهار کرد: براساس آمارها، نرخ ناباروری اولیه به معنای اینکه فرد در طول زندگی مشترک خود صاحب فرزند نشده باشد، در کشور ۱۲.۳ درصد است که این آمار در کرمانشاه بالاتر و حدود ۱۶ درصد است. 

وی اضافه کرد: طبق این آمار، کرمانشاه جزو هشت استان اول کشور از نظر بالا بودن نرخ ناباروری زوجین قرار دارد. 

جلیلی در ادامه تاکید کرد: در بحث ناباروری ثانویه به این معنا که زوجین پس از فرزند اول یا دوم خود دیگر صاحب فرزند نشده‌اند نیز میانگین کشوری ۱۵.۹۵ درصد است که این آمار در کرمانشاه ۲۰.۹ درصد است.

 وجود یازده هزار جنین فریز شده در مرکز درمان ناباروری سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه

‌وی در ادامه با بیان اینکه به منظور کمک به کاهش شیوع ناباروری در استان، مرکز درمان ناباروری سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه طی سال‌های اخیر به خوبی پای کار آمده و اقدامات امیدبخشی را در این زمینه انجام داده، افزود: مرکز درمان ناباروری سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه سال ۱۳۹۶ به عنوان اولین مرکز تخصصی درمان ناباروری غیردولتی در استان رسما فعالیت خود را آغاز کرد.

معاون پژوهش و فناوری سازمان جهاد دانشگاهی استان تصریح کرد: این مرکز طی مدت هشت سال فعالیت خود با ارائه ۲۳ خدمت تخصصی بیش از ۳۲ هزار خدمت به زوجین نابارور ارائه داده و درصد موفقیت آن نیز همسطح مراکز برتر درمان ناباروری دنیا یعنی حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد است.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر حدود یازده هزار جنین فریز شده در این مرکز وجود دارد که نشان از اعتماد و اقبال مردم به مرکز درمان ناباروری سازمان جهاد دانشگاهی استان است. 

جلیلی در ادامه با بیان اینکه در این مرکز طرح‌های حمایتی برای کمک به زوجین نابارور کم بضاعت با کمک دستگاه‌های حمایتی اجرا می‌شود، عنوان کرد: شروع فعالیت مرکز درمان ناباروری سازمان جهاد دانشگاهی در سال ۱۳۹۶ با اجرای طرح بیمه برکت بود که در این طرح درمان زوج‌های نابارور روستایی و عشایری تقریبا ۱۰۰ درصد رایگان بود که این طرح تا سال ۱۳۹۹ ادامه داشت.

وی افزود: در سال ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ نیز طرح تحول سلامت اجرایی شد که طی آن حدود ۸۵ درصد از هزینه درمان زوج‌های نابارور توسط دولت پرداخت می‌شد و درواقع تخفیف ۸۵ درصدی در مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی ارائه می‌شد. 

معاون پژوهش و فناروری سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه تصریح کرد: از سال ۱۳۹۷ نیز طی تفاهم نامه‌ای با موسسه خدمات درمان بسیجیان طرح‌های حمایتی را برای درمان زوج‌های نابارور اجرایی کرده‌ایم که یکی از آنها طرح ملی رویش امید بود که سال گذشته اجرایی شد و با توجه به موفقیت‌هایی که داشت، امسال نیز این طرح اجرایی شده است. 

وی خاطرنشان کرد: در طرح ملی رویش امید کمک‌های حمایتی برای درمان زوج‌های نابارور ارائه می‌شود. 

کیفیت خدمات مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی کرمانشاه در سطح بین‌المللی است

 درمان ناباروری زوج ۷۸ ساله در مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی کرمانشاه

  جلیلی در ادامه در خصوص سن مراجعین به مرکز درمان ناباروری سازمان جهاد دانشگاهی نیز گفت: باتوجه به اینکه درصد موفقیت درمان ناباروری ارتباط مستقیمی با سن زوجین دارد، بنابراین عمده مراکز درمان ناباروری از پذیرش زوج‌های با سن بالا خودداری می‌کنند، اما در مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی کرمانشاه زوجین نابارور را بدون محدودیت سنی پذیرش می‌کنیم.  

وی تاکید کرد: میانگین سن مراجعه زوجین به این مرکز برای زوجه حدود ۲۰ تا ۴۸ سال و برای زوج تا حدود ۷۸ سال است. ما حتی باروری در زوجه ۴۶ ساله در یک مورد باروری و نیز زوج ۷۸ ساله در مورد دیگر را نیز در این مرکز داشته‌ایم.

 معاون پژوهش و فناوری سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه تمام پروتکل‌های درمانی در این مرکز درمانی به روز و استاندارد است، اظهار کرد: علاوه بر نظارت‌های وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی استان، پروتکل‌های ما تحت نظارت کیفی پژوهشگاه رویان و ابن سینا جهاددانشگاهی کشور نیز قرار دارد و تجهیزاتی که در این مرکز مورد استفاده قرار می‌گیرد، جزو بهترین و بالاترین برندهای دنیا هستند. 

به گفته این مسئول، مراجعین مرکز درمان جهاددانشگاهی کرمانشاه نه تنها از داخل استان بلکه از سایر استانهای همجوار همچون کردستان، ایلام و لرستان نیز هستند.

‌رشد ۴۷ درصدی مراجعه زوجین نابارور به مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی کرمانشاه 

 وی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص عملکرد مرکز درمان ناباروری استان از ابتدای امسال هم گفت: با وجود اینکه از ابتدای امسال تاکنون به دلیل تعطیلات عیدنوروز و جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونسیتی علیه کشورمان، حدود یک ماهی این مرکز تعطیل بود، اما در همین مدت هم رشد عملکردی قابل ملاحظه‌ای داشته‌ایم. 

جلیلی افزود: در سه ماهه ابتدایی امسال حدود ۸۰۰ مراجعه کننده داشته‌ایم که بیش از ۱۲۰۰ خدمت تخصصی به آنها ارائه شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۴۷.۶ درصدی را نشان می‌دهد و حاکی از افزایش اعتماد مراجعه کنندگان به این مرکز است.

‌وی تصریح کرد: درصد موفقیت درمان‌های انجام‌شده در این مرکز بالاتر از ۴۵ درصد بوده که در سطح استانداردهای ملی و هم‌تراز مراکز پیشرو کشور ارزیابی می‌شود.

معاون پژوهش و فناوری سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه درخصوص علل موفقیت مرکز درمان ناباروری این سازمان نیز گفت: بکارگیری نیروهای متخصص و مجرب و فلوشیپ‌های توانمند و رعایت پروتکل‌های درمانی استاندارد و بین المللی از جمله این علل است.

وی یادآورشد: آمار عملکردی این مرکز در سه ماهه امسال نشان دهنده آن است که مردم به این مرکز اعتماد کرده و کیفیت بالای خدمات آن نیز مردم را راضی نگاه داشته است.

‌توسعه زیرساختی مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی کرمانشاه دنبال می‌شود

‌جلیلی در ادامه از برنامه ریزی برای توسعه زیرساخت‌های مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی کرمانشاه در سالجاری نیز خبرداد و گفت: امیدواریم امسال با توسعه زیرساخت‌ها و افرایش ظرفیت درمانی و بروزرسانی تجهیزات پاسخگوی طیف بیشتری از زوج‌های نابارور باشیم.  

وی خاطرنشان کرد: تکمیل بسته خدمات تخصصی به مراجعین در قالب آزمایشگاه تشخیص طبی، کلینیک آندومتریوز، راه‌اندازی دپارتمان بیماران بین الملل، راه اندازی کلینیک تخصصی مشاوره درمانی، روانشناسی و سبک رژیم غذایی از دیگر اقدامات در دست انجام است. 

معاون پژوهش و فناوری سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه اضافه کرد: بعلاوه بدنبال راه‌اندازی کلینیک تخصصی مراقبت‌های قبل، حین و بعد از بارداری برای زوجین نابارور هم هستیم‌.

وی در ادامه درخصوص تعرفه‌های درمانی در این مرکز هم گفت: علاوه بر حمایت‌های بیمه‌ای که دولت از زوج‌های نابارور دارد، در مرکز ما تعرفه درمان ناباروری زوجین نیمه دولتی است، به این معنا که خدماتی که ارائه می‌دهیم خدمات بخش خصوصی و با کیفیت و بسیار پیشرفته است، اما هزینه و تعرفه‌هایی که گرفته می‌شود بسیار کمتر و غیرقابل مقایسه است.

 از دستگاه‌های ذیربط انتظار کمک داریم 

‌جلیلی در بخش پایانی سخنانش با بیان اینکه موضوع کمک به درمان زوج‌های نابارور و افزایش آمار جمعیت استان تنها به یک یا چند دستگاه مربوط نمی‌شود، گفت: تعدادی از دستگاه‌های اجرایی استان در این زمینه رسالت اجتماعی دارند و از آنها می‌خواهیم که در این زمینه به ما کمک کنند. 

وی با بیان اینکه شهرداری، صدا و سیما و استانداری در این زمینه می‌توانند کمک کننده باشند، افزود: ما به صدا وسیما پیشنهاد داده‌ایم که آماده همکاری برای ساخت مستندها و برنامه‌های کارشناسی در حوزه پیشگیری و درمان ناباروری هستیم. شهرداری نیز می‌تواند با تأمین زیرساخت و نصب بنر در سطح شهر و تابلوهای راهنمای مسیر مرکز درمانی در معابر اصلی و ورودی‌های شهر در این زمینه کمک کنند تا اطلاع رسانی خوبی برای عموم مردم صورت گیرد که بتوانند علاوه بر دسترسی آسان، از ظرفیت‌های حمایتی دولت و موسسات حمایتی دیگر بهره مند شوند.

 معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی کرمانشاه اضافه کرد: ما به همه دستگاه‌ها همچون آموزش و پرورش، صدا و سیما، مراکز بهداشت، نیروهای مسلح و ...اعلام کرده‌ایم که در راستای رسالت اجتماعی خود حاضریم برنامه‌های آموزشی پیشگیری از وقوع ناباروری را در قالب‌های مختلف مانند کارگاه‌های آموزشی و ترویجی برای آنها اجرایی کنیم.  

وی در پایان از حمایت و همراهی دانشگاه علوم پزشکی با مرکز درمان ناباروری سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه قدردانی کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha