سیدمحمدرضا نورانی ۱۸ تیر در کارگروه کیفیتبخشی آموزش و پرورش این استان از تعیین نرخ هزینههای خدمات فوقبرنامه و ارسال بخشنامه راهبردهای کیفیتبخشی و توانمندسازی مدارس هیئت امنایی به این مدارس خبر داد و اظهار کرد: کمیته کیفیتبخشی مدارس هیئتامنایی آموزش و پرورش استان بهصورت مستمر در حال پیگیری این موضوع است و در جلسات اخیر، مصوباتی با هدف برگزاری جشنواره های علمی، ارتقای کارآمدی و ارزیابی عملکرد این مدارس تصویب و ابلاغ شده است.
وی با اشاره به درخواست تبدیل مدارس عادی به هیئت امنایی خواستار بررسی دقیق موقعیت جغرافیایی و همجواری این مدارس با سایر مراکز آموزشی شد و تأکید کرد: برای تصمیمگیری نهایی باید اطلاعات دقیقی از محدوده ثبتنام و دورههای تحصیلی این مدارس ارائه شود.
وی با اشاره به پایین بودن نرخ خدمات فوق برنامه در مدارس هیئت امنایی نسبت به مدارس عادی گفت: در برخی موارد، این نرخها حتی از کمکهای مردمی مدارس دولتی نیز کمتر است که این موضوع بر کیفیت آموزشی تأثیر منفی گذاشته است.
سرپرست اداره مدارس و مراکز غیر دولتی و توسعه مشارکتهای مردمی استان سمنان گفت: با تصویب شورای آموزش و پرورش استان، نرخ خدمات فوق برنامه در برخی شهرستانها به ازای هر دانشآموز افزایش یافته است.
نورانی بر پایش مستمر مدارس تاکید و خاطرنشان کرد: نظارت بر عملکرد مدارس هیئتامنایی و شفافسازی مالی آنها از اولویتهای اصلی این اداره در استان است.
وی با بیان اینکه هدف اصلی از تشکیل مدارس هیئت امنایی، ارتقای کیفیت آموزشی و پرورشی است، تصریح کرد: این مدارس باید با بهرهگیری از مشارکت هیئت امنا، امکانات و تجهیزات بهتری را برای دانشآموزان فراهم کنند.
تفاوت مدارس هیئتامنایی با مدارس عادی، تنها در قانونیشدن دریافت وجه نیست
قاسم شریفی مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان نیز در نشست کارگروه کیفیتبخشی آموزش متوسطه بر لزوم هماهنگی بین بخشی و افزایش نظارت معاونتهای آموزشی و پرورشی بر عملکرد مدارس تأکید کرد.
وی تأکید کرد: تفاوت مدارس هیئت امنایی با مدارس عادی، فقط در قانونی شدن دریافت وجه نیست، بلکه حضور فعال اولیا، خیرین و اعضای هیئت امنا در برنامهریزیهای عملیاتی سالانه، بهبود کیفیت آموزش با مشارکت جامعه محلی از عوامل کلیدی موفقیت این مدارس است.
وی با اشاره به ضرورت شفافیت در هزینههای فوق برنامه از اعضای هیئت امنای مدارس خواست تا در تعیین نرخ این خدمات دقت کنند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان افزود: مدارس هیئت امنایی موظف هستند حداقل فعالیتهای آموزشی شامل دروس جبرانی، تکمیلی، تقویتی، آموزشی و پژوهشی و خدمات پرورشی شامل فعالیتهای قرآنی، علمی، فرهنگی، هنری، ورزشی، بهداشتی و برنامههای گروهی را بر اساس نرخهای مصوب ارائه دهند.
ممنوعیت دریافت وجه از دانشآموزان
مهدی حزبالهی معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش استان سمنان نیز با اشاره به آغاز ثبت نام پایه هفتم طبق برنامهریزیهای انجامشده و شیوهنامه ابلاغی، درباره فرآیند برگزاری آزمون مدارس نمونه دولتی و استعدادهای درخشان اظهار کرد: این آزمونها قرار بود ۲۹ و ۳۰ خرداد برگزار شود که به ۱۹ و ۲۰ تیر موکول شد.
وی افزود: ثبت نام در مدارس شاهد بلافاصله پس از اعلام نتایج آزمونها و احتمالاً در روزهای پایانی تیر انجام میشود و بهجز مدارس نمونه دولتی و تیزهوشان، ثبت نام سایر دانشآموزان پایه هفتم بهصورت غیر حضوری انجام خواهد شد.
حزبالهی یادآور شد: هیچگونه دریافت هزینهای بهغیر از بیمه دانشآموزی و کتابهای درسی از سوی مدارس مجاز نیست و هدف از فرایندهای ثبت نام، تحقق عدالت آموزشی است.
معاون آموزش متوسطه استان سمنان با بیان اینکه ثبت نام در مدارس هیئت امنایی نیز طبق ماده ۱۱ آییننامه انجام خواهد شد اضافه کرد: مدیران مدارس خاص اجازه ثبت نام خارج از محدوده تعیینشده را ندارند و دانشآموزان این مدارس باید از بین داوطلبان بومی پذیرفته شوند.
انتهای پیام
نظرات