• چهارشنبه / ۱۸ تیر ۱۴۰۴ / ۱۹:۳۱
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1404041811254
  • خبرنگار : 71589

بسته اخبار علمی و دانشگاهی

از ۴۰۰ میلیارد دلاری شدن «اسپیس‌ایکس» تا رصد جغد کیهانی

از ۴۰۰ میلیارد دلاری شدن «اسپیس‌ایکس» تا رصد جغد کیهانی

سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا در روز چهارشنبه، ۱۸ تیر ماه ۱۴۰۴ میزبان اخبار گوناگونی در حوزه‌هایی همچون علم، پژوهش، فضا، دانش‌بنیان‌ها، فناوری، هوش مصنوعی و دانشگاهی بود که در اینجا قصد داریم نگاهی به خلاصه‌ای از این اخبار بیندازیم.

به گزارش ایسنا، سرویس علمی و دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران در روزی که گذشت، به اخبار گوناگونی پرداخته است که در ادامه قصد داریم مروری داشته باشیم بر اخبار منتشر شده امروز که برای مطالعه نسخه کامل هر یک از آنها می‌توانید بر روی تیتر آبی‌رنگ خبر کلیک کنید.

یافته‌های دانشمند ایرانی درباره توانایی «چت‌جی‌پی‌تی» در درک رنگ‌ها

پروفسور «لیزا عزیززاده» دانشمند ایرانی «دانشگاه جنوب کالیفرنیا» در پژوهش جدیدی، میزان درک «چت‌جی‌پی‌تی» را از رنگ‌ها مورد بررسی قرار داده است.

ضرورت پوشش حرارتی نماهای شیشه‌ای برای ساختمان‌ها

تلاش برای ساختمان‌های سازگار با محیط زیست و با مصرف بهینه انرژی، پوشش حرارتی شیشه‌ها را به یک راه حل متحول کننده تبدیل کرده است.

«گنبد مینا» الهام‌بخش تحول در نمای شیشه‌ای/پوشش نانویی ایرانی گرما را تا ۹۰ درصد مهار می‌کند

محققان یکی از شرکت‌های فناور پوشش نانویی جدیدی را برای کاهش مصرف انرژی در ساختمان‌ها توسعه دادند که بدون نیاز به تعویض شیشه‌ها می‌تواند در پروژه‌های جدید و ساختمان‌های موجود اجرا شود و تا ۹۰ درصد از گرمای خورشیدی را کنترل و بخش مضر اشعه فرابنفش (UV) خورشید را که باعث آسیب به پوست و رنگ‌رفتگی سطوح می‌شود، حذف می‌کند.

راهکاری طبیعی برای مبارزه با قارچ پژمرده‌کننده گوجه‌فرنگی

گوجه‌فرنگی‌ از محبوب‌ترین صیفی‌جات در سفره‌ ایرانی‌هاست؛ اما این گیاه پرکاربرد، در برابر برخی بیماری‌های قارچی بسیار آسیب‌پذیر است. محققان در پژوهشی تازه به دنبال راهی برای تقویت دفاع طبیعی این گیاه در برابر نوعی بیماری پژمردگی بوده و به موفقیت خوبی دست یافته‌اند.

مهلت ارسال آثار به جشنواره «جریان» تمدید شد/نحوه مشارکت دانشگاه‌ها و دانشجویان بین‌الملل

دبیر جشنواره جریان از تمدید مهلت ارسال آثار به این جشنواره خبر داد و گفت: فراخوان دریافت آثار از اساتید و مدیران فرهنگی تا ۳۱ خردادماه امسال اعلام شده بود؛ اما با توجه به درخواست‌های متعدد برای تمدید مهلت، تصمیم گرفتیم مهلت ارسال آثار را تا ۳۱ تیرماه تمدید کنیم.

وقتی سلول‌های کشنده به ناجی تبدیل می‌شوند

یک درمان آزمایشی جدید ممکن است جایگزینی ایمن‌تر و ارزان‌تر برای درمان با سلول‌های تی گیرنده آنتی‌ژن کایمریک به‌ویژه در بیماری‌هایی مانند لوپوس باشد.

آغاز ثبت‌نام رشته‌های بدون آزمون از امروز/اعلام شرایط پذیرش دانشجو

شرایط پذیرش دانشجو بدون آزمون (استعدادهای درخشان) در مقطع کارشناسی ارشد به شیوه استادمحور سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی اعلام شد.

شرط تخصیص خوابگاه تابستانی به دانشجویان/آغاز ثبت‌نام از امروز

دانشجویان روزانه غیر بومی تحصیلات تکمیلی (دکتری و کارشناسی ارشد) در صورتی که متقاضی اسکان در خوابگاه‌های تابستانی دانشگاه شهید بهشتی هستند، باید از امروز نسبت به ثبت‌نام خود اقدام کنند.

ارتقای کیفیت صادراتی محصولات کشاورزی با ساشه‌های نانویی ایرانی

فناوران یکی از شرکت‌ها با طراحی و تولید ساشه‌های نانوجاذب اتیلن، گام مهمی در کاهش ضایعات محصولات کشاورزی پس از برداشت، حفظ کیفیت میوه‌ها و تقویت صادرات ایران برداشته است.

مصرف لبنیات غیرپاستوریزه از علل شایع ابتلای انسان به تب‌مالت

استاد گروه میکروبیولوژی و ایمونولوژی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران تماس با دام آلوده یا مصرف لبنیات غیرپاستوریزه مانند پنیر تازه، خامه و سرشیر را از راه‌های مختلف انتقال به تب مالت نام برد و گفت: مهم‌ترین راه انتقال، تماس مستقیم با حیوانات آلوده یا ترشحات آن‌ها مانند خون، ترشحات زایمانی، ادرار و مدفوع از طریق پوست زخمی یا ملتحمه چشم است.

عکس روز ناسا از «سحابی سه‌تکه»

عکس روز ناسا یک نمای زیبا را از «سحابی سه‌تکه» به نمایش می‌گذارد.

جهش دانش‌بنیان‌ها در صنعت پهپاد؛ از کشاورزی هوشمند تا ساماندهی پروازهای غیرنظامی

با رشد سریع فناوری‌های پرنده‌های هدایت‌پذیر از راه دور در ایران، پهپادها از ابزارهای صرفاً نظامی فراتر رفته‌اند و اکنون به عنوان بازیگران کلیدی در کشاورزی، امداد و نجات، نقشه‌برداری و محیط‌زیست شناخته می‌شوند. همزمان با توسعه چشمگیر این صنعت توسط شرکت‌های دانش‌بنیان، مجلس شورای اسلامی نیز با تصویب قانون ساماندهی پهپادهای غیرنظامی، چارچوب حقوقی و نظارتی دقیقی برای استفاده ایمن و هدفمند از این فناوری نوین فراهم کرده است.

جدیدترین گوشی تاشوی سامسونگ از «قلم S» پشتیبانی نمی‌کند

یک افشاگری در آخرین لحظات قبل از معرفی رسمی جدیدترین گوشی تاشوی شرکت سامسونگ موسوم به گلکسی Z Fold ۷ نشان می‌دهد که این شرکت پشتیبانی از قلم S را در این گوشی حذف خواهد کرد.

۳ دسته حمایت معاونت علمی ریاست‌جمهوری از تجهیزات پیشرفته جدید آزمایشگاهی

معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در قالب سه دسته حمایتی از طرح‌های نوآورانه فاقد نمونه داخلی برای ساخت تجهیزات آزمایشگاهی و تست صنعتی پیشرفته حمایت می‌کند.

ارزش سازنده «استارشیپ» به ۴۰۰ میلیارد دلار می‌رسد

شرکت «اسپیس‌ایکس» به دنبال جذب سرمایه از طریق فروش سهام جدید به افراد داخلی در معامله‌ای است که ارزش آن را به حدود ۴۰۰ میلیارد دلار افزایش می‌دهد.

کشف یک متحد جدید برای مبارزه با تغییرات اقلیمی

دانشمندان می‌گویند ما یک متحد شگفت‌انگیز در زیر آب برای مبارزه با تغییرات اقلیمی داریم که «زئوپلانکتون»(zooplankton) نام دارد.

بخش ایران IEEE برترین بخش جهانی سال ۲۰۲۵ شد

بخش ایران IEEE از سوی انجمن IEEE حائز دریافت جایزه بین‌المللی و عنوان «بخش برتر جهانی» شد.

کنسرسیوم مطالعات دانشجویی تشکیل شد

رئیس سازمان امور دانشجویان با اشاره به تشکیل کنسرسیوم مطالعات دانشجویی گفت: کنسرسیوم مطالعات دانشجویی گامی به سوی حل مشکلات دانشجویان با مبانی و متدولوژی علمی است.

سامسونگ برای پیشرفت در فناوری پزشکی پوشیدنی یک شرکت می‌خرد

شرکت سامسونگ اعلام کرد که شرکت «Xealth» را برای ادغام فناوری‌های پوشیدنی خود با سامانه‌های مراقبت‌های بهداشتی خریداری می‌کند. این شرکت، هم‌افزایی بین فناوری خود و پلتفرم سلامت دیجیتال این شرکت را انتظار دارد.

گامی در مسیر توسعه شبکه ملی اطلاعات امن و پایدار

«طراحی و تحلیل امنیت لایه فیزیکی برای شبکه مخابراتی نسل آینده با رعایت ملاحظات عملی» عنوان طرح پژوهشی پاییز عزمی، عضو هیات‌علمی دانشگاه تربیت مدرس است که این طرح را با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.

جامعه علمی جهانی اقدامات نظامی علیه نهادهای علمی و دانشمندان را محکوم کند

جمعی از نهادهای علمی، دانشجویی کشور با انتشار بیانیه‌ای هشدار دادند که تهدید دانشمندان و زیرساخت‌های علمی نقض آشکار حقوق بشر و قوانین بین‌المللی است.

کشف نوع جدیدی از «سلول استخوان‌خوار» در مارهای پیتون!

مطالعه‌ای روی سلول‌های روده‌ مارهای پیتون برمه‌ای نشان داده است که نوعی سلول که پیش از این ناشناخته باقی مانده بود، در آنها وجود دارد که مسئول جذب کامل اسکلت شکار آن‌هاست.

اختراع نانویی که قوانین فیزیک را دور می‌زند

پژوهشگران با الهام از پدیده‌های جوی مانند ابرهای سفید کومولوس، سامانه‌های طوفانی خاکستری و ساختار موی خرس قطبی، موفق به توسعه متاسطحی در مقیاس نانو شده‌اند که همچون یک ابر می‌تواند رنگ، دما و قابلیت دیده‌شدن در تصویربرداری حرارتی را به‌طور هم‌زمان تنظیم کند. این سطح هوشمند قابلیت سوئیچ دینامیک میان حالت‌های سفید (برای سرمایش تابشی) و خاکستری (برای گرمایش کارا) را دارد، بدون آن‌که در هیچ‌کدام از این حالات، توسط حسگرهای فروسرخ قابل شناسایی باشد.

جغد کیهانی رصد شد

«تلسکوپ فضایی جیمز وب»(JWST)، جرمی به شکل جغد را رصد کرد که نمایه‌ای بسیار نادر از برخورد دو کهکشان حلقوی است.

شانزدهمین دوره مدرسه تابستانی بین‌المللی پژوهشگاه رویان برگزار می‌شود

شانزدهمین دوره مدرسه تابستانی بین‌المللی پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی با هدف ارتقاء سطح دانش و مهارت‌های دانشجویان، فارغ‌التحصیلان و متخصصین علوم زیست پزشکی برگزار می‌شود.

اکسیتون‌ها زیر ذره‌بین نانو/تصویربرداری بی‌سابقه از ذرات نوری در نانولوله‌های کربنی

پژوهشگران ژاپنی موفق شدند با استفاده از فناوری نوین تصویربرداری فروسرخِ فوق‌سریع در ابعاد نانومتری، دینامیک اکسیتون‌ها را در درون نانولوله‌های کربنی آشکار کنند؛ یافته‌ای که می‌تواند مسیر توسعه نسل آینده تجهیزات نوری و فناوری‌های کوانتومی را هموار کند.

استخراج لیتیوم از آب امکان‌پذیر شد

یک فناوری جدید به دانشمندان اجازه می‌دهد لیتیوم را با استفاده از یک غشای ارزان و مقیاس‌پذیر از آب استخراج کنند.

پژوهش‌ها باید تاثیر ملموسی در جامعه داشته باشند

معاون بورس و امور دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان گفت: تشکیل کنسرسیوم مطالعات دانشجویی سبب می‌شود تا نتایج پژوهشی و خروجی‌های علمی مؤسسات عضو در یکی از مهمترین نهادهای مدیریتی و اجرایی در حوزه دانشجویان کاربردی شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha