• پنجشنبه / ۱۹ تیر ۱۴۰۴ / ۱۰:۴۳
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1404041911504
  • خبرنگار : 50199

استاد دانشگاه مازندران:

ایستادگی مسلمانان، نشانه بصیرت و همبستگی است

ایستادگی مسلمانان، نشانه بصیرت و همبستگی است

ایسنا/مازندران استاد فقه و حقوق دانشگاه مازندران با تأکید بر غیرانسانی بودن جنایات اخیر رژیم صهیونیستی در غزه و حمله به ایران، این اقدامات را از منظر مقررات بین‌المللی محکوم دانست و گفت: ایستادگی ملت‌های مسلمان، نشانه‌ای از همبستگی، بصیرت دینی و التزام به فرمایشات مقام معظم رهبری است.

سعید ابراهیمی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی، به‌ویژه در خصوص حمله و تهاجم گسترده به غزه و نیز حملات اخیر به ایران، این اقدامات را «غیر بشری» و از نظر مقررات بین‌المللی محکوم دانست.

ابراهیمی با اشاره به بیانات رهبر انقلاب خاطرنشان کرد: معظم‌له در فرازهای مختلف از سخنان خود با تعابیری گوناگون به اهمیت ایستادگی، تفکر مبارزاتی، سلطه‌ناپذیری و استکبارستیزی اشاره داشته‌اند.

وی ادامه داد: حضرت آقا پس از حملاتی که توسط صهیونیست‌ها به جریانات اسلامی از قبیل حزب‌الله لبنان، انصارالله و حوثی‌های یمن صورت گرفت، بارها تأکید داشته‌اند که نه تنها مقاومت از بین نرفته، بلکه روزبه‌روز جریان مقاومت، زنده‌تر و پویاتر از گذشته خواهد بود.

حقیقت مقاومت زنده‌تر از گذشته است

ابراهیمی تصریح کرد: این بدان معناست که اگرچه حسب ظاهر ضربات فراوانی به نیروهای مقاومت در لبنان، سوریه، یمن، عراق و فلسطین وارد شده و افراد متعددی به فیض شهادت نائل آمدند، لکن روح و حقیقت مقاومت نه تنها هیچ‌گونه تأثیری از این هجمه‌ها و کشتارها نپذیرفته بلکه حیات و قوت بیشتری یافته است.

به گفته وی، تقابل تاریخی «مبارزه و ظلم»، سنت الهی و محتوم است. به قول شهید حسن باقری: «تا زمانی که ظلم وجود دارد، مبارزه هم ادامه خواهد داشت».

جهاد تبیین و جهاد سخت‌افزاری؛ ضرورت امروز

استاد دانشگاه مازندران تأکید کرد: بصیرت و اقتدار ملی اقتضا می‌کند که در مقابل فتنه‌گری صهیونیست‌ها و نظام سلطه‌ی جهانی، از هرگونه مواضع انعطاف‌پذیر و منفعلانه خودداری شود و جهاد نظری (یعنی جهاد تبیین و روشنگری) و عملی (مواجهه سخت‌افزاری) با دشمن استکباری صورت پذیرد.

وی افزود: وجود عناصر عقلانیت توأم با بصیرت، معنویت به‌معنای اعتقاد راسخ به توکل، اعتماد، توسل و امید به آینده‌ای روشن و توأم با موفقیت، می‌تواند افق‌های روشنی برای آینده ترسیم نماید.

به گفته وی، این مذاکره در واقع شبیه نوعی «قرارداد الحاقی» است؛ به این معنا که یک طرف آن که آمریکا است، از پیش شرایطی را تعیین می‌کند و طرف مقابل، اگر قرار به مذاکره باشد، باید تمامی آن شرایط را بپذیرد و در صورت امتناع، باید در انتظار ضمانت اجراهای سخت و سنگین از قبیل افزایش تحریم، جنگ، عدم الحاق به تعهدات بین‌المللی و... باشد.

وی افزود: به‌رغم آنکه مقاومت و ایستادگی در برابر چنین معاهدات یک‌جانبه‌ای هزینه دارد، لکن هزینه‌ی تسلیم شدن به‌مراتب بیش از هزینه‌ی مقاومت است. مؤید این واقعیت، تجربیات متعدد تاریخی و سیاسی است که نشانگر سلطه‌گری و احاطه‌ی امپریالیسم غربی بر منابع مادی و انسانی کشورهای تحت سلطه است.

بیداری وجدان عمومی و همبستگی جهان اسلام

ابراهیمی گفت: امروز وجدان عمومی ملت‌های جهان در مقابل جنایات صورت‌گرفته از ناحیه‌ی اسرائیل غاصب، خاموش ننشسته، بلکه واکنش نشان داده است و این قبیل اقدامات وحشیانه را محکوم می‌نماید. همبستگی، تفاهم و تمرکز جهان اسلام بر نقاط اشتراک و هم‌افزایی آن‌ها می‌تواند نقش مؤثر و مساعدی در راستای تحکیم آرمان‌های انقلابی و تضعیف روحیات استکباری باشد.

وی افزود:  جریانات مبارزاتی در خاورمیانه، با تأثیرپذیری از منویات رهبری معظم انقلاب اسلامی، بیش از پیش به ایستادگی و تداوم جریان مبارزاتی مصمم شده‌اند.

عقلانیت انقلابی و عنصر معنویت؛ شرط پیروزی

استاد دانشگاه مازندران در ادامه گفت: عنصر عقلانیت انقلابی، اقتضای هوشمندی، دشمن‌شناسی، فرصت‌سازی و اتخاذ واکنش سریع، متناسب و متقابل در برابر اقدامات خصمانه‌ی دشمن را دارد. چنین عقلانیتی اقتضا می‌کند که از هرگونه انفعال و سکوت در مقابل تجاوز اجتناب شود و پاسخ آن به متجاوز داده شود.

وی افزود: عنصر معنویت به‌عنوان رکن مؤثر و حائز اهمیت دیگر، اقتضای توکل و اعتماد به مشیت الهی و وعده‌های حق دارد و در واقع اعتقاد راسخ به تحقق سنت‌های الهی و شکست‌ناپذیری در صورت تمسک و اتکاء به حبل‌المتین ایمان است. در آموزه‌های اعتقادی موجود، بارها به شکست حتمی جریان ظلم و باطل در مقابل جریان حق و انقلابی تأکید شده است.

ابراهیمی گفت: از این منظر، هرگونه مقاومت و ایستادگی در مقابل ظلم و استکبار، فارغ از نتیجه‌ی ظاهری و اثر مادی آن، نوعی پیروزی و توفیق خواهد بود و نقطه‌ی مقابل آن، حتی با وجود آثار ظاهری و مادی، قطعاً شکست و نابودی است. امروز تکیه به عنصر معنویت، علت اصلی تمایل به استمرار ایستادگی و مقاومت از ناحیه‌ی جریان مقاومت است. این عنصر مانع از تزلزل اراده و نفوذ عوامل مادی در تصمیمات بشری می‌شود که نمونه‌های بارز آن در جریانات حزب‌الله لبنان و مدافعان حرم در سوریه مشاهده شد.

به گفته او، امید و ایستادگی به‌معنای ترسیم آینده‌ای روشن به اتکاء فهم و درک عمیق از شرایط موجود در منطقه و جهان، از ثمرات عقلانیت و معنویت است. تا زمانی که این عناصر محقق نشوند، قهراً اعتقاد به آینده‌ی روشن و استمرار مقاومت و روحیه‌ی مجاهدت و حق‌طلبی تحقق نخواهد یافت.

وی افزود: وجود عناصر عقلانیت توأم با بصیرت، معنویت به‌معنای اعتقاد راسخ به توکل، اعتماد، توسل و امید به آینده‌ای روشن و توأم با موفقیت، می‌تواند افق‌های روشنی برای آینده ترسیم نماید. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha