موضوع اصلی این نشست، اعطای ابلاغ و معرفی اعضای کمیته تخصصی قتل شهرستان ایلام بود.
عابدین کوهی معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان ایلام امروز پنجشنبه ۱۹ تیر، در این نشست با اشاره به نقش بیبدیل بزرگان و ریشسفیدان در حل اختلافات، به دشواریها و ظرافتهای کار سازش در این پروندهها اشاره کرد و به بیان خاطرهای از تلاش این افراد برای سازش در یک پرونده قتل پرداخت: بزرگان ما در سازش یک پرونده قتل که در یکی از شهرستانهای استان اتفاق افتاده بود، به درب منزل مقتول مراجعه کردند اما اولیای دم در را باز نکردند، این بزرگان برای گرفتن مهلت و تعویق اجرای حکم، زیراندازی را درب منزل اولیای دم پهن کردند و ساعتها نشستند تا خانواده مقتول در را باز کنند و بتوانند با آنان دو کلمه صحبت کنند.
وی با ارائه گزارشی از عملکرد ستاد صبر در سه ماهه نخست سال جاری، اظهار کرد: در سه ماهه اول سال، سه فقره پرونده قتل به سازش ختم شده است که تقریباً به معنای سازش ماهیانه یک پرونده قتل است. این مهم، حاصل نمیشود مگر با زحمت و تلاش تک تک شما بزرگان و صلح یاران.
کوهی با تأکید بر اهمیت فعالیت کارگروه تخصصی قتل، به تشریح وظایف این کارگروه پرداخت و گفت: کار این ستادها و هیئتهای تخصصی به دو بخش تقسیم میشود: بخش اول، تلاش برای جلوگیری از گسترش دامنه قتل و آرام کردن اولیا و اصحاب دم است تا از تجری موضوع به دیگر اقوام و بستگان جلوگیری شود. بخش دوم، پس از صدور حکم، تشخیص نوع مجازات و تلاش برای جلب رضایت اولیای دم و تعیین تکلیف قصاص، دیه و یا خطای محض است.
معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان ایلام، همچنین بر اهمیت ترویج پویش «به عشق امام حسین (ع) میبخشم» تأکید کرد و از اصحاب رسانه و حاضرین خواست تا در ترویج این پویش در سخنرانیها و برنامههای مختلف اهتمام ورزند.
کوهی به شرایط سخت کشور در ماه گذشته، اشاره کرد و با قدردانی از مقام معظم رهبری ادامه داد: عبور از این تجاوز، نتیجه راهبُرد جنگی آیتالله خامنهای بود که نتیجه نهایی جنگ را به نفع ایران رقم زد.
وی همدلی مردم ایران و عبور سربلندانه از این شرایط را ستود و این موضوع را نشانهای از عدم تهدیدآمیز بودن ایران برای منطقه دانست و بیان داشت که این همدلی منجر به تغییر نگاه جهانیان به ایران و حتی تغییر دیدگاه مردم عربستان سعودی نسبت به کشورمان شد و جنگ تحمیلی اخیر با وجود خسارات وارده، باعث بیداری اسلامی و درک حقانیت دفاع ایران شد.
کوهی از ارائه گزارش عملکرد سالانه صلح یاران در پایان سال جاری خبر داد و هدف از این اقدام را ارزیابی و قدردانی از تلاشهای ارزشمند این افراد ذکر کرد.
سعید حسینی معاون دادستان ایلام نیز با استناد به آیه ۴۰ سوره شورا «وَجَزَاءُ سَیِّئَةٍ سَیِّئَةٌ مِثْلُهَا ۖ فَمَنْ عَفَا وَأَصْلَحَ فَأَجْرُهُ عَلَی اللَّهِ ۚ إِنَّهُ لَا یُحِبُّ الظَّالِمِینَ»، به تشریح اهمیت عفو و گذشت در اسلام پرداخت و گفت: قرآن کریم در این آیه میفرماید که کیفر بدی، مجازاتی همانند آن است اما اگر صلح کنید، خداوند بیشتر دوست دارد و ظالمان را دوست ندارد.
منصور غلامی مسئول هیئت مرکزی ستاد صبر دادگستری استان ایلام نیز گزارشی تفصیلی از روند سازش در پروندههای قتل ارائه داد و اعلام کرد که در سه ماهه اول سال جاری، سه فقره پرونده قتل با سازش مختومه شده و در ماه اخیر نیز یک پرونده در مراحل نهایی سازش قرار دارد.
وی افزود: دو پرونده دیگر نیز در دست سازش بوده و به مرحله توافق بر سر دیه رسیده است که مراحل نهایی خود را طی میکنند، یکی از این پروندهها در دهلران و دیگری در ایلام است.
غلامی ضمن تشکر از عوامل اجرایی، به طور ویژه از سعید حسینی، معاون دادستان، که علاوه بر وظایف دادستانی، نقش فعال و مؤثر یک صلحیار را نیز ایفا میکند، قدردانی کرد.
وی همچنین از خانمهای صلح یار که بخش عمدهای از بار این مسئولیت را بر دوش دارند و با حضور در خانوادهها و گفتگو با مادران و خواهران مقتول، زمینه را برای سازش فراهم میکنند، تجلیل کرد.
غلامی با اشاره به حضور یک مهمان نوجوان بهعنوان نمادین در نشست که علاقهمندی خود را به امر صلح یاری نشان داده است، توضیح داد: از ظرفیت نوجوانان در آینده نیز برای ترویج فرهنگ صلح و سازش استفاده شود.
با آغاز به کار این کمیته تخصصی، انتظار میرود گامهای موثری در راستای کاهش وقوع قتل، ارتقای فرهنگ صلح و سازش و افزایش رضایتمندی اجتماعی در استان ایلام برداشته شود.
انتهای پیام
نظرات