• شنبه / ۲۱ تیر ۱۴۰۴ / ۰۹:۴۸
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1404042112346
  • خبرنگار : 51049

مدیرکل دامپزشکی کرمانشاه:

۵۰ درصد بیماری‌های دامی با انسان مشترک است/ لبنیاتی‌های سنتی مورد تایید دامپزشکی نیست

۵۰ درصد بیماری‌های دامی با انسان مشترک است/ لبنیاتی‌های سنتی مورد تایید دامپزشکی نیست

ایسنا/کرمانشاه مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه با بیان اینکه بالغ بر ۱۷۰۰ نوع بیماری دامی در دنیا وجود دارد، گفت: ۵۰ درصد این بیماری‌ها با انسان مشترک و قابل سرایت است.

حسین حیدری به مناسبت هفته بیماری‌های مشترک میان انسان و دام (۱۵ تا ۲۲ تیر) در گفت‌وگو با ایسنا، تب برفکی، طاعون، نشخوارکنندگان کوچک، آبله، لمپی اسکین، تب مالت، شاربن (سیاه‌زخم)، هاری، مشمشه، سل و ... را از مهمترین بیماری‌های مشترک بین انسان و دام عنوان کرد و افزود: در این میان حساسیت خاصی روی بیماری‌هایی نظیر تب مالت، سیاه‌زخم، هاری، مشمشه و سل که میان دام و انسان مشترک هستند وجود دارد و سال گذشته بسیار مراقبت شد تا این بیماری‌ها از دام به انسان سرایت نکند.

مدیرکل دامپزشکی استان در ادامه به برخی اقدامات صورت گرفته در راستای پیشگیری از سرایت و انتقال بیماری‌های مشترک میان دام و انسان اشاره کرد و گفت: سال گذشته بالغ بر ۱۶ میلیون نوبت واکسیناسیون دامی در سطح استان انجام شد.

وی با بیان اینکه این واکسیناسیون‌ها هر شش ماه یکبار انجام می‌گیرد، خاطرنشان کرد: سم پاشی جایگاه‌های دام و طیور علیه بیماری‌های انگلی از دیگر اقداماتی است که به صورت مرتب صورت می گیرد.

حیدری همچنین از استقرار ناظران بهداشتی و شرعی در کشتارگاه‌های استان خبر داد و گفت: سال قبل ۸۰ تن انواع گوشت قرمز و حدود ۵۵۰ تن گوشت مرغ به دلیل بیماری از چرخه مصرف خارج شد.

وی یادآوری کرد: با شناسایی کانون بیماری‌هایی مثل تب برفکی، آبله، هاری، سیاه زخم، تب مالت و ... اقدامات درمانی و پیشگیرانه لازم انجام می‌شود که خوشبختانه هر ساله شاهد کاهش این بیماری‌ها در میان دام های سبک و سنگین بوده و امروز جزو استان‌های آرام از نظر بیماری‌های دامی هستیم.

حیدری یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مشترک میان دام و انسان را تب‌مالت عنوان کرد و گفت: حدود ۸۰ درصد عامل انتشار و سرایت این بیماری به خاطر سنتی بودن روش دامداری در استان کرمانشاه است.

مدیرکل دامپزشکی کرمانشاه، کشتارهای غیرمجاز و خیابانی را از دیگر عوامل سرایت بیماری تب‌مالت عنوان کرد و گفت: شهروندان باید توجه داشته باشند تهیه گوشت از قصابی‌های خیابانی می تواند عامل مهمی در شیوع بیماریهای مشترک میان دام و انسان باشد.

وی یکی دیگر از عوامل انتقال تب مالت را استفاده از محصولات لبنی سنتی و غیرپاستورریزه عنوان کرد و گفت: لبنیاتی‌های سنتی به هیچ عنوان مورد تائید اداره دامپزشکی نیست، چرا که نظارت خاصی هم روی آن‌ها وجود ندارد. 

حیدری گفت: توصیه می کنیم شهروندان از محصولات لبنی صنعتی که در کارخانجات تولید می شود استفاده کنند، چرا که این محصولات با رعایت ضوابط بهداشتی تهیه و در بازار توزیع می‌شوند.

پایان پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha