• یکشنبه / ۲۲ تیر ۱۴۰۴ / ۰۶:۲۸
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1404042112784
  • خبرنگار : 71038

چرا «آلبانیز» تحریم شد؟

چرا «آلبانیز» تحریم شد؟

کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به اقدام آمریکا در تحریم گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور فلسطین گفت: این اقدام دولت ترامپ مسبوق به سابقه است، چنانکه چندی پیش شاهد این بودیم که دادستان‌های دیوان بین‌المللی کیفری را به خاطر حکمی که در ارتباط با نتانیاهو و جنایت‌های وی در غزه صادر کردند، تحریم کرد.

به گزارش ایسنا، وزیر خارجه آمریکا هفته پیش اعلام کرد، دولت واشنگتن، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در سرزمین‌های اشغالی فلسطین را به دلیل تلاش‌هایش برای وادار کردن دیوان کیفری بین‌المللی به اقدامات علیه مقامات آمریکایی و اسرائیلی، تحریم کرده است.

«مارکو روبیو» وزیر امور خارجه آمریکا شامگاه چهارشنبه  گفت: «امروز من، فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل در امور حقوق بشر فلسطین را به دلیل تلاش‌های نامشروع و شرم‌آورش برای تحریک دیوان کیفری بین‌المللی علیه مقامات، شرکت‌ها و مدیران اجرایی آمریکایی و اسرائیلی، تحریم می‌کنم.»

وزیر خارجه آمریکا در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «کارزار جنگ سیاسی و اقتصادی آلبانیز علیه ایالات متحده و اسرائیل را دیگر برنمی‌تابیم. ما همیشه در کنار شرکای خود در حق دفاع از خود خواهیم ایستاد.»

روبیو همچنین افزود: ایالات متحده اقدامات بیشتری را برای پاسخ به «جنگ حقوقی» و محافظت از حاکمیت خود و حاکمیت متحدانش انجام خواهد داد.

«فرانچسکا آلبانیز» از منتقدان سرسخت کابینه «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بوده و دائما جنایات این رژیم علیه فلسطینیان را به باد انتقاد گرفته و نتانیاهو را با «آدولف هیتلر» مقایسه کرده است.

چرا «آلبانیز» تحریم شد؟
جنگ نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه


اقدام دولت آمریکا در تحریم آلبانیز مسبوق به سابقه است

«امیرعلی ابوالفتح» کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با ایسنا، در ارتباط با اقدام دولت ترامپ در تحریم «فرانچسکا آلبانیز» گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور فلسطین به خاطر گزارش‌های وی در ارتباط با جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه و حمایت‌های آمریکا از این جنایت‌ها گفت: این اقدام دولت آمریکا مسبوق به سابقه است و دفعه اول نیست که دولت این کشور از ابزار تحریم علیه افراد و نهادهای بین المللی استفاده می‌کند.

 او با بیان اینکه «از نظر آمریکا، سازمان‌های بین‌المللی و افراد شاغل در آن همه باید در راستای منافع آمریکا باشند و  در این صورت از آنها حمایت می‌کند»، خاطرنشان کرد: ولی اگر  آنها با آمریکا، اسرائیل و برخی از هم پیمانان واشنگتن مخالفت کنند ، دولت آمریکا در مقابل آنها قرار می‌گیرد.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه «در دور اول ریاست جمهوری ترامپ، شاهد این بودیم که دولت آمریکا از شورای حقوق بشر سازمان ملل و  سازمان یونسکو بیرون آمد به این دلیل که معتقد بود، این ۲ نهاد سیاست‌های ضد اسرائیلی دارند»، گفت: دولت آمریکا تاکنون به رغم برخی از صحبت‌هایی که ترامپ علیه سازمان ملل داشته  از این سازمان بیرون نیامده است، چون منافعش اقتضا می‌کند همچنان در این سازمان بماند و از اختیاراتی که در این سازمان از آن برخوردار است، در راستای منافعش استفاده کند.

چرا «آلبانیز» تحریم شد؟
«فاتو بنسودا» دادستان دیوان بین‌المللی کیفری، که پیش از این از سوی آمریکا تحریم شد


 

آمریکایی‌ها با هر اقدامی علیه اسرائیل به شدت برخورد می‌کنند

ابوالفتح با بیان اینکه ترامپ چندی پیش در راستای حمایت از اسرائیل، دادستان‌های دیوان بین‌المللی کیفری را به خاطر حکمی که علیه نتانیاهو داده بودند، تحریم کرد، اظهار کرد: آمریکایی‌ها هر اقدامی علیه اسرائیل را در چارچوب یهودی‌ستیزی می‌دانند و به شدت با آن برخورد می‌کنند.

این کارشناس مسائل بین‌المللی با بیان اینکه «تحریم ابزار سیاست خارجی دولت آمریکا است که علیه افراد، کشورها و و نهادهای بین‌المللی استفاده می‌شود» ، در بخشی دیگر از صحبت‌های خود گفت: متاسفانه نهادهای بین‌ المللی عموماً در برابر قدرت‌های بزرگ از جمله آمریکا ضعیف هستند، آمریکا می‌گوید من خودم این نهادهای بین‌المللی را به وجود آوردم بنابراین آنها باید تابع من باشند، چنانکه « ریچارد نیکسون »رئیس‌جمهور سابق آمریکا مدعی بود که سازمان ملل یکی از سازمان‌های تابع وزارت خارجه آمریکا است. آمریکایی ها مدعی هستند که ما بودجه این سازمان‌ها را می‌دهیم و در همین چارچوب ما باید مشخص کنیم که آنها چه کاری باید انجام دهند و اگر  این نهادهای بین‌المللی به خواسته و حرف ما گوش نکنند، بودجه آنها را کم می‌کنیم یا افراد مرتبط با آنها را تحریم می‌کنیم.

ابوالفتح در بخش پایانی صحبت‌های خود اظهار کرد: متاسفانه حقوق بین‌الملل روز به روز ضعیف‌تر می‌شود و هر کس زورش برسد، اقدامات زورگویانه و ظالمانه خود را در عرصه بین‌الملل به پیش می‌برد که ما نمونه‌های متعدد آن را در حال حاضر شاهد هستیم. ما هر روز شاهد این هستیم که اعتبار حقوق بین‌الملل و نهادهای بین‌المللی برای اینکه بتوانند برای جامعه جهانی کاری بکنند و از حقوق آنها دفاع کنند کاهش پیدا می‌کند و این موضوع در آینده نزدیک خطرات بسیارجدی به همراه خواهد داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha