به گزارش ایسنا، موج مردمی و سیاسی در سراسر جهان برای حمایت از نامزدی «فرانچسکا آلبانیز» گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر و کادر پزشکی شاغل در نوار غزه برای جایزه صلح نوبل ۲۰۲۶ به پاس قدردانی از تلاشهای آنها برای مستندسازی نسلکشی اسرائیل و افشای جنایات مرتکب شده علیه غیرنظامیان فلسطینی، در حال افزایش است.
این درخواستها به عنوان بخشی از یک فراخوان جهانی که توسط کمپین «آفاز» آغاز شده بود، مطرح شد و از نامزدهای واجد شرایط و کمیته نوبل خواست تا این جایزه را به آلبانیز و پزشکان غزه اهدا کنند و از «تعهد آنها به دفاع از حقیقت و نجات جان انسانها» در زمانی که تجاوز اسرائیل به نوار غزه ماههاست ادامه دارد، تقدیر کنند.
در این زمینه، «ماتیاز نیمیچ» نماینده اسلوونیایی پارلمان اروپا، پیشنهادی را برای نامزدی رسمی آلبانیز اعلام و تأکید کرد که گزارشهای شجاعانه او «نمایانگر صدای میلیونها نفر بود که خواستار تحریم و مجازات اسرائیل بودند. در زمانی که بسیاری ساکت هستند، آلبانیز نمادی از شجاعت در مواجهه با ریاکاری سیاسی بود.»
این درخواستها پس از آن مطرح شد که ایالات متحده پس از انتشار گزارشی با عنوان «از اقتصاد اشغالگری تا اقتصاد نسل کشی» توسط آلبانیز تحریمهایی علیه او اعمال کرد. در این گزارش، آلبانیز بیش از ۶۰ شرکت جهانی از جمله لاکهید مارتین، لئوناردو، البیت، آمازون، آلفابت و مایکروسافت را به حمایت از تجاوز اسرائیل به غزه با ارائه ابزارهای نظامی، فناوری و اطلاعاتی متهم کرده بود.
با وجود تلاشهای واشنگتن برای تحت فشار قرار دادن دبیرکل سازمان ملل برای برکناری آلبانیز، اما آلبانیز در پاسخ، این اقدامات را «ارعاب به سبک مافیا» توصیف کرد و در پستی نوشت: «من مشغول یادآوری تعهدات کشورها برای توقف نسلکشی و پاسخگو کردن کسانی هستم که از آن سود میبرند.»
این کمپین تأکید کرد که نامزدی آلبانیز نشاندهنده موضعی اخلاقی در برابر همدستی و سکوت بینالمللی است و خواستار امضای طوماری برای ورود شیر خشک و کمکهای بشردوستانه به غزه و اعمال تحریمها علیه اسرائیل برای جلوگیری از جنایات آن شد.
انتهای پیام
نظرات