یزدان یگانگی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه امروزه در شرایط یک جنگ ترکیبی همهجانبه قرار داریم،اظهار کرد: یکی از مهمترین حوزههای درگیر در این وضعیت، حوزه رسانه است، در مواجهه با چنین شرایطی مدیریت ذهن اهمیت ویژهای دارد، توصیه میشود افرادی که توانایی تحلیل اخبار را ندارند از دنبال کردن بیش از حد اخبار خودداری کنند.
این کارشناس رسانه با اشاره به اینکه تشخیص و تفکیک اخبار زرد کار بسیار دشواری است، گفت: حتی کارشناسان این حوزه نیز گاهی در شناسایی و تمایز این نوع اخبار با اخبار معتبر دچار مشکل میشوند، این کار در شرایط عادی دشوار است.
وی با بیان اینکه در حوزه فضای مجازی و جنگ سایبری، هماکنون نبردی شدیدتر و پیچیدهتر در جریان است، تصریح کرد: اگرچه از نظر نظامی آتشبس برقرار است، اما در عرصه رسانهای چنین آتشبسی اعلام نشده و جنگ رسانهای همچنان به شدت ادامه دارد.
یگانگی افزود: یکی از اهداف اصلی دشمن، ضربه زدن به اتحاد و همبستگی میان مردم است، آنها تلاش میکنند تا پشتوانه مردمی نظام را تضعیف کنند و برای رسیدن به این هدف با انتشار اخبار نادرست و شایعات، ذهن مردم را دچار تردید و تشکیک میکنند.
این کارشناس رسانه با اشاره به اینکه امروزه تشخیص اخبار جعلی بسیار دشوار شده است، گفت: در این جنگ رسانهای، هدف بسیاری از رسانهها ضربه زدن به وحدت و همدلی مردم است. بنابراین، هوشیاری عمومی بیش از هر زمان دیگری ضروری است، مردم باید با افزایش سواد رسانهای خود و دنبال کردن اخبار از منابع معتبر، در برابر موج شایعات و اخبار نادرست مقاومت کنند.
وی تاکید کرد: همانطور که هر حوزهای نیاز به مهارت و دستورالعملهای خاص خود دارد، استفاده از رسانهها نیز دستورالعمل خاص خود را داراست، مردم نباید بدون بررسی صحت یک خبر آن را باور کرده یا بازنشر دهند.
یگانگی خاطرنشان کرد: در شبکههای اجتماعی بهدلیل ویژگیهایی مانند دسترسی آسان و گسترده بودن این شبکهها، انتشار اخبار بسیار سریعتر از رسانههایی مانند تلویزیون و روزنامهها صورت میگیرد، به همین دلیل، رسانهها و افرادی که صاحب تریبون هستند، باید تلاش کنند محتوا را بهصورت دقیق، درست و بهموقع روایت کنند، همچنین یکی از وظایف کلیدی رسانههای داخلی، حفظ آرامش روانی جامعه و جلوگیری از ایجاد اضطراب و تشویش در میان مردم است.
انتهای پیام
نظرات