نسیم نفر امروز یکشنبه ۲۲ تیر در نشست خبری بهمناسبت هفته بهزیستی اظهار کرد: ما در حوزه آسیبهای اجتماعی به خوبی افزایش این مشکلات را حس میکنیم. دفتر مشاوره با هدف پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و ارائه خدمات سلامت روان، برای ارتقای کیفیت زندگی مردم مشغول به خدمت است. در حال حاضر حدود ۳۰۰ مرکز مشاوره با مجوز و تحت نظارت سازمان بهزیستی در کل استان فعالیت میکنند. خدمات ارائه شده شامل مشاوره فردی، زوجدرمانی، خانوادهدرمانی، خدمات روانپزشکی و مشاوره کودک است که عمدتاً توسط بخش غیر دولتی ارائه میشود.
وی افزود: در حال حاضر بالغ بر هشت هزار زن سرپرست خانوار به همراه خانوادههایشان در استان اصفهان از خدمات ما بهرهمند میشوند. خانوادههای چندقلو که بخش مهمی از جمعیت جوان استان را تشکیل میدهند، بالغ بر ۲۲۰۰ خانواده چندقلو تا سن هفت سالگی از خدمات دفتر زنان بهرهمند هستند.
معاون سلامت اجتماعی بهزیستی استان اصفهان ادامه داد: طرح جالب دیگری که در دفتر امور خانواده و بانوان در حال اجرا است، طرح «به زیست محلی» است که بهصورت پایلوت در سه محله کمبرخوردار استان(محله حاشیه شهرستان اصفهان، شهرستان کاشان و شهرستان مبارکه) با همکاری خیران، هلال احمر، کمیته امداد و مراکز مثبت زندگی انجام میشود.
نفر تصریح کرد: شیرخوارگاه ما پذیرای کودکان بیسرپرست و بدسرپرست است که از طریق اورژانس اجتماعی به این مرکز وارد میشوند. سالانه بیش از ۲۰۰ کودک پذیرش میشوند و در این حوزه کارهای حمایتی و نگهداری انجام میشود.
وی اضافه کرد: استان ما بهدلیل وجود تعداد قابل توجهی زوج نابارور، حدود ۲۵۰۰ خانواده پشت نوبت فرزندخواندگی دارد. این آمار مربوط به کودکان خردسال زیر سه سال است که تحت سرپرستی قرار میگیرند. کودکان بالای سه سال و بعضاً بالای هفت سال که سرپرست مؤثر ندارند، در خانههای کودک و نوجوان استان اصفهان اقامت دارند و خدمات حمایتی، آموزشی و رفاهی از طریق این مراکز به آنها ارائه میشود.
معاون سلامت اجتماعی بهزیستی استان اصفهان اذعان کرد: در حال حاضر، حدود ۴۰۰ خانواده دارای کودک بدسرپرست و بیسرپرست در خانههای کودکان و نوجوانان استان نگهداری میشوند. این خدمات توسط ۴۷ مرکز تخصصی خانه کودک و نوجوان با ظرفیتهای مناسب و تحت نظارت سازمان بهزیستی ارائه میشود.
نفر خاطرنشان کرد: آمار نشان میدهد که حدود ۵۰ درصد از نوجوانانی که از این خانهها به سن استقلال(۱۸ سالگی یا پایان دوران تحصیلی) رسیدهاند، نسبت به سالهای قبل افزایش داشتهاند. این نوجوانان پس از ترخیص، هزینهای بالغ بر ۳۵۰ میلیون تومان برای تأمین شرایط زندگی مستقل دریافت میکنند تا بتوانند زندگی خود را با ثبات ادامه دهند.
بسیاری افراد از میزان توانمندیهای معلولان آگاهی ندارند
تبسم احتشامزاده، رئیس فوریتهای خدمات اجتماعی و پیشگیری از آسیبهای بهزیستی استان اصفهان نیز اظهار کرد: در حوزه مددکاری، خدمات ویژهای برای افراد معتاد بهبودیافته ارائه میشود که ممکن است به دلایل مختلف خانواده پذیرای آنها نباشد یا مشکلات دیگری داشته باشند. این افراد میتوانند از مراکز توانمندسازی بهرهمند شوند؛ مراکزی که افراد بهبود یافته بدون مکان مناسب میتوانند به مدت شش ماه تا یک سال در آنها اقامت داشته و خدمات روانشناختی، اشتغال و مددکاری دریافت کنند. هدف این است که این افراد با حمایتهای لازم به جامعه بازگردند و به اعضای موثر جامعه تبدیل شوند.
وی ادامه داد: یکی از برنامههای ما مشارکت اجتماعی زنان است که به زنان آموزش داده میشود تا مشکلات محلی خود را درک کرده و برای رفع آنها اقدام کنند، همچنین برنامهای در حوزه خودمراقبتی زنان و دختران فعالیت دارد. برنامه دیگری با عنوان «خانواده، کودک و مادر» نیز به تقویت دلبستگی ایمن میان مادر و کودک میپردازد.
احتشامزاده افزود: با توجه به دوازده محور مطرح شد برنامهای تحت عنوان «افزایش همیار محلی» داریم که هدف آن حساسسازی و آموزش افراد محلی، به ویژه در مناطق حاشیهای و آسیبخیز، برای مشارکت فعال در حل مسائل اجتماعی است. رویکرد سازمان بهزیستی بر مشارکت مردم در سه سطح «برای مردم»، «با مردم» و «به وسیله مردم» تاکید دارد؛ هدف این است که مردم دغدغهمند و حساس شده و خود در رفع مسائل مشارکت کنند.
انتهای پیام
نظرات