در این نشست، مسئولان حاضر بر ضرورت فرهنگسازی، هماهنگی نهادها و برخورد قاطع با متخلفان تأکید کردند.
حجتالاسلام ابراهیم حمیدی رئیس کل دادگستری استان کرمان در این نشست با بیان اینکه سقط جنین پدیدهای شوم در جامعه است، اظهار کرد: مقابله با این پدیده هم نیازمند اقدامات ایجابی (فرهنگسازی) و هم اقدامات سلبی (بازدارنده) است.
وی افزود: از نظر شرعی، سقط جنین به جز در موارد غیرضروری، در حکم قتل عمد است و برای برخورد قضایی با این موارد هیچ خلأ قانونی وجود ندارد.
حمیدی با اشاره به ضرورت همکاری نهادهای مختلف در مقابله با این معضل، گفت: این موضوع نیازمند همافزایی دستگاههایی نظیر دادستانی، معاونت اجتماعی دادگستری، استانداری، دانشگاه علوم پزشکی و سایر نهادهای اجرایی و حمایتی است.
وی با تاکید بر اینکه سازمانهای مرتبط بایستی به وظایف خود در این زمینه عمل کنند، افزود: در صورت کمکاری در این رابطه باید کارگروهی در معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان، با تمرکز بر اقدامات پیشگیرانه و فرهنگی، تشکیل شود و مسائل را پیگیری و رصد نماید.
رئیسکل دادگستری استان کرمان ضمن تشکر از اقدامات و فعالیت های دلسوزانه قاطبه قشر پزشکان و کادر درمان استان کرمان، تصریح کرد: متأسفانه تعداد بسیار اندکی از پزشکان و ماماها و ... به دنبال سودجویی از این پدیده ضد انسانی هستند که یقیناً دستگاه قضایی بدون اغماض با متخلفان در هر منصب و جایگاهی برخورد خواهد کرد.
وی با بیان اینکه پروندههای سقط جنین بهصورت ویژه در شعب دادستانی و محاکم کیفری استان رسیدگی خواهد شد، هشدار داد: طی سالهای اخیر افراد و مجرمانی که در این زمینه فعالیت داشتهاند، تحت تعقیب قضایی قرار گرفته و احکام بازدارنده و عبرت آموز علیه آنها صادر شده است.
حمیدی تأکید کرد: فقط در مواردی که حفظ جان مادر یا نوزاد در میان باشد، سقط جنین مجاز شمرده شده و این موضوع هم در شرع و هم در قانون پیشبینی شده است؛ اما در سایر موارد، سلب حیات از یک انسان تلقی میشود.
وی هشدار داد: با پزشکانی که نظرات غیرتخصصی و خلاف قانون ارائه دهند، بهطور جدی و قاطع برخورد خواهد شد، سازمانهای مردمنهاد نیز باید به این موضوع ورود و فرهنگسازی در این زمینه را در اولویت قرار دهند.
بنابراین گزارش، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان نیز در این نشست با اشاره به عملکرد برخی نهادهای مردمی و گروههای فعال در زمینه پیشگیری از سقط جنین گفت: مجموعه مردمی «نَفَس» اقدامات خوبی را بهویژه در استانهای کرمان و خراسان رضوی انجام داده، از جمله این اقدامات، برگزاری جلسات آموزشی برای پزشکان و متخصصان با محوریت فقهی و علمی است.
آمار سقط جنین در کرمان نگرانکننده است
سید مهدی قویدل ادامه داد: این اقدامات در راستای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت صورت گرفته اما متأسفانه آمار سقط جنین در کرمان نگرانکننده است.
قویدل با اشاره به کاهش سطح همکاری برخی دستگاهها در سالهای اخیر، اظهار کرد: پیشتر جلسات منظمی با حضور دستگاههای اجرایی، علوم پزشکی، بسیج و نهادهای فرهنگی برگزار میشد، اما اکنون این روند کمرنگ شده و برخی مسئولان حتی اعتقادی به اجرای قانون جوانی جمعیت ندارند.
وی با تأکید بر لزوم ورود جدیتر دستگاه قضائی به موضوع، خواستار همکاری بیشتر نهادهای امنیتی، انتظامی و فرهنگی شد و گفت: در چندسال گذشته با اطلاعرسانی مناسب، ۹۰ درصد متقاضیان سقط منصرف میشدند، اما امروز این آمار به ۸۵ درصد کاهش یافته است، لازم است رسانهها و نهادهای تبلیغی برای ارتقاء آگاهی عمومی وارد عمل شوند.
معاون دادگستری استان کرمان در پایان افزود: کارگروهی جدید برای مقابله با سقط جنین غیرقانونی راهاندازی خواهد شد و این موضوع بهصورت متمرکز پیگیری میشود.
مدیر مرکز مردمی نفس استان کرمان نیز در این نشست گفت: برای اثربخشی بیشتر، باید به کارگروه پیشگیری از سقط جنین، وجهه قانونی داده شود.
زهرا نژادحیدری با انتقاد از بیثباتی در حضور نمایندگان دستگاهها در جلسات، افزود: مسئولان جدی نیستند، افراد ثابت در جلسات شرکت نمیکنند و این بیتفاوتی، آسیبهای جدی در پی دارد.
وی با اشاره به وجود دستورالعمل ملی برای کارگروه مبارزه با سقط غیرقانونی گفت: این دستورالعمل با همکاری وزارت کشور تهیه شده، اما بهدرستی اجرا نمیشود.
انتهای پیام
نظرات