مجید محمدی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به مزایای کشت ذرت علوفهای، اظهار کرد: این محصول از جمله محصولات کشاورزی مفید و دارای ارزش افزوده بالا است که به اعتقاد کارشناسان، توسعه کشت آن در گلستان میتواند علاوه بر تأمین نیاز استان به علوفهی تر، جایگزینی مناسب برای محصولات آببر باشد و درآمد مناسبی را برای کشاورزان به همراه آورد. همچنین، این طرح میتواند مشاغل فصلی جدیدی ایجاد کند.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان از تخصیص کود یارانهای برای توسعه کشت ذرت علوفهای در استان خبر داد و افزود: طبق برنامه الگوی کشت و سطح مصوب کشت انقباضی با نیاز آبی شش هزار و ۶۸۳ مترمکعب، در سال جاری برای پنج هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی استان، کود یارانهای در اختیار کشاورزان قرار میگیرد.
محمدی با اشاره به تخصیص کودهای یارانهای ازت، فسفات و پتاس، توضیح داد: بر اساس برنامه الگوی کشت، در اراضی آبی ۱۰۰ کیلوگرم از هر نوع کود پایه (ازت، فسفات و پتاس) در سامانه کنترل و پایش مواد کودی بارگذاری شده و کشاورزان میتوانند برای دریافت سهمیه خود به مراکز خدمات شهرستانها مراجعه کنند.
وی همچنین از توزیع ۴۰۰ تن کود از ابتدای سال جاری تاکنون بین کشاورزان ذرتکار خبر داد.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان به کشاورزان توصیه کرد برای تأمین کود مورد نیاز ذرت، از ترکیب کودهای آلی و شیمیایی مانند اوره، فسفر و پتاسیم استفاده کنند. همچنین، استفاده از کودهای میکرو مانند آهن و جلبک دریایی میتواند به بهبود رشد گیاه کمک کند.
وی تأکید کرد: انتخاب نوع و مقدار کود مصرفی به عواملی مانند نوع خاک، شرایط آبوهوایی، مرحله رشد گیاه و نوع کشت (دانهای یا علوفهای) بستگی دارد. بنابراین، مشورت با کارشناسان کشاورزی قبل از مصرف کود، ضروری است تا بهترین برنامه کودی برای مزرعه انتخاب شود.
انتهای پیام
نظرات