ماشاالله روزپور در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به قدمت چاقوسازی در کرند غرب، اظهار کرد: طبق اسناد تاریخی قدمت ساخت چاقو و ابزارآلات فلزی در شهر کرندغرب به حدود هفت هزار سال قبل بر میگردد.
وی با بیان اینکه چاقوهایی که اوایل در این شهر ساخته میشد به چاقوی چوپانی معروف بودند و دسته آنها از شاخ گاو میش و یا شاخ بز کوهی بود، اظهار کرد: شرایط آب و هوایی و اقلیم شهر کرند باعث شده تا مردم این منطقه از دیرباز پیشه دامپروری داشته باشند، به همین دلیل قصابی در آن رواج داشته و مردم برای قصابی به چاقوهای تیز نیاز داشتهاند که صنعتگران این شهر با دست خود آنها را میساختند.
وی ادامه داد: شهر کرندغرب نه فقط در بحث چاقوسازی بلکه در ساخت سایر ابزارآلات فلزی مانند تبر، تیشه، اره و... نیز پیشینه طولانی دارد، با این حال چاقوی آن شهره شده است.
روزپور با بیان اینکه هنر چاقوسازی در خون مردم این شهر در جریان است، عنوان کرد: هم اکنون بیش از ۱۰۰ نفر در شهر کرندغرب به کار چاقوسازی مشغول هستند که ۱۰ تا ۱۲ نفر آنها بالای ۸۰ سال عمر دارند و از کودکی وارد این حرفه شدهاند.
وی اضافه کرد: شهر کرند تنها شهری در ایران است که هنرمندان آن میتوانند چاقوهای ۲۰ تیغه تولید کنند، یعنی همزمان ۲۰ وسیله مانند قیچی و ناخن گیر و ... را در یک دسته چاقو میخوابانند.
این پیشکسوت چاقو سازی کرندغرب که تاکنون موفق به کسب چندین نشان مهر اصالت ملی و بین المللی شده، تصریح کرد: با وجود اینکه کیفیت کار هنرمندان چاقوسازی کرند غرب بسیار بالاست، اما آنطور که باید و شاید مورد حمایت مسئولین قرار نگرفتهایم و همین مسئله باعث عدم معرفی مناسب چاقوی ما شده است.
وی ادامه داد: اگر همین حالا یک مسابقه جهانی چاقوسازی برگزار شود، قطعا هنرمندان چاقوسازی کرندغرب اول خواهند شد، چرا که چاقویی که ما تولید میکنیم، اصیل است و به شکل اصولی و سنتی تولید میشود.
روزپور اضافه کرد: هرچند که امروزه استفاده از تجهیزات جدید در کار تولید چاقو مرسوم شده، اما برخی از هنرمندان کرندغربی هنوز به همان شیوه سنتی و اصیل خود دست به تولید چاقو میزنند. استفاده از برخی از ابزارآلات جدید مانند سنگ فرز برای تولید چاقو باعث میشود آب فلز گرفته شود و چاقویی که تولید میشود از کیفیت بالایی برخوردار نباشد.
انتهای پیام
نظرات