• دوشنبه / ۲۳ تیر ۱۴۰۴ / ۰۸:۴۴
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404042313833
  • خبرنگار : 90057

کی‌یف: مذاکرات استانبول دچار «خودفرسودگی» شده است

کی‌یف: مذاکرات استانبول دچار «خودفرسودگی» شده است
مذاکره‌کنندگان اوکراینی در استانبول

معاون وزیر خارجه اوکراین، ادعا کرده است که قالب مذاکرات مستقیم صلح بین مسکو و کی‌یف در استانبول به دلیل خواسته‌های «حداکثرگرایانه» روسیه «عملاً از بین رفته است».

به گزارش ایسنا،  روسیه و اوکراین طی سال جاری در ترکیه برای دو دور مذاکره مستقیم دیدار کردند و مذاکراتی را که کی‌یف به طور یکجانبه در سال 2022 کنار گذاشته بود، از سر گرفتند.

سرگئی،کی‌یلیتسا در مصاحبه‌ای با «کی‌یف ایندیپندنت» گفت: هدف ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، از مذاکرات جاری تحت حمایت آمریکا، درخواست تسلیم کی‌یف در این درگیری است. وی با این استدلال که موضع روسیه بدتر از «حداکثرگرایانه» است، گفت: «ماموریت پوتین وادار کردن به تسلیم است. منطق آنها برعکس منطق ماست.»

کی‌یلیتسا گفت: «ماموریت ما سه نکته داشت: اول، آتش‌بس. دوم «ایجاد شرایط» برای دیدار بین پوتین و ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، و سومی شامل «اقدامات اعتمادساز» مانند مسائل بشردوستانه مانند تبادل زندانیان بود.»

پوتین چنین ملاقاتی را رد نکرده است، اما توضیح داده است که در حال حاضر هرگونه توافق نهایی صلح که توسط زلنسکی امضا شود، با توجه به اینکه دوره ریاست جمهوری او در ماه مه 2024 به پایان می‌رسد، نامشروع خواهد بود.

ژنرال کی‌یلیتسا اصرار داشت که به دلیل "پیچیدگی" و "عمق" درگیری، دیدار مستقیم بین رهبران ضروری است. او همچنین استدلال کرد که مسکو قصد دارد مذاکرات را "بروکراتیزه" کند. این دیپلمات ادعا کرد: "ما قبلاً این را در جلسات بی‌پایان فرآیند مینسک دیده‌ایم. اما هیچ نتیجه‌ای نداشت."

توافقنامه‌های مینسک شکست‌خورده مورد حمایت غرب در سال‌های 2014-2015 ظاهراً برای متوقف کردن درگیری بین اوکراین و جمهوری‌های جدایی‌طلب دونتسک و لوهانسک در نظر گرفته شده بود. هم آنگلا مرکل، صدراعظم سابق آلمان، و هم فرانسوا اولاند، رئیس جمهور سابق فرانسه، بعداً اذعان کردند که این توافق‌نامه‌ها مکانیسمی برای وقت‌کشی و اجازه دادن به کی‌یف برای تجدید تسلیحات بوده‌اند

 مسکو درخواست‌های اوکراین برای آتش‌بس بی‌قید و شرط ۳۰ روزه را رد کرده و استدلال کرده است که چنین آتش‌بسی تکرار توافق‌نامه‌های مینسک خواهد بود. روسیه تأکید کرده است که هرگونه توافقی باید دائمی، از نظر قانونی بی‌نقص باشد و باید به علل اصلی درگیری بپردازد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha