• دوشنبه / ۲۳ تیر ۱۴۰۴ / ۰۹:۵۷
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1404042313906
  • خبرنگار : 30057

گرد و غبار و فرونشست دو چالش مهم اصفهان

گرد و غبار و فرونشست دو چالش مهم اصفهان

سرپرست اداره‌کل زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی منطقه سپاهان با بیان این‌که زمین‌شناسی در استان اصفهان تنها یک علم پایه نیست، بلکه نقش کلیدی در تحقق توسعه پایدار دارد، گفت: در قالب طرح تحول، وسعتی بالغ بر ۱۳ هزار کیلومتر مربع در پهنه نائین در قالب ۶۰ پروژه و در سه لایه اطلاعاتی شامل نقشه‌های زمین‌شناسی، اکتشافات رسوبات آبراهه‌ای و زمین‌شناسی اقتصادی مورد پایش قرار می‌گیرد.

به گزارش ایسنا، دکتر لیلا امینی اظهار کرد: استان اصفهان با برخورداری از موقعیتی منحصربه‌فرد در زون‌های مختلف زمین‌شناسی از جمله ایران مرکزی، سنندج-سیرجان، زاگرس و نیز قرارگیری بخش مرکزی کمربند ماگمایی ارومیه–دختر، از ظرفیت‌های کم‌نظیر زمین‌شناسی برخوردار است و این تنوع ساختاری، فرصتی طلایی برای توسعه مطالعات، اکتشافات و برنامه‌ریزی‌های علمی و اجرایی در استان ایجاد کرده است.

وی با بیان این‌که طرح تحول زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی در طی سال‌های اخیر جزء ماموریت‌های مهم سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور بوده است، افزود: گستره پهنه‌های نایین و بخشی از پهنه‌های گلپایگان، شهرکرد و قم در طرح تحول زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور در استان اصفهان قرار گرفته و خوشبختانه قطار اجرای این طرح در سال جاری به ایستگاه اصفهان رسیده و قرار است وسعتی بالغ بر ۱۳ هزار کیلومتر مربع در پهنه نائین در قالب ۶۰ پروژه و در سه لایه اطلاعاتی شامل نقشه‌های زمین‌شناسی، اکتشافات رسوبات آبراهه‌ای و زمین شناسی اقتصادی مورد پایش قرار گیرد.

سرپرست اداره‌کل زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی منطقه سپاهان با اشاره به پتانسیل ژئوتوریسم و زمین گردشگردی به عنوان موضوعی قابل توجه در استان، یادآور شد: استان اصفهان، با وجود شهرت جهانی در زمینه میراث فرهنگی و تاریخی، از پتانسیل‌های ژئوتوریسمی بسیار ارزشمندی نیز برخوردار است که وجود غارها و آبشارهای طبیعی، معادن تاریخی، کویرهای وسیع، چشمه‌های معدنی، پدیده‌های کارستی و اشکال متنوع زمین‌شناسی بخشی از آنها است.

امینی با بیان این‌که سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور به عنوان متولی ژئوپارک‌های ایران محسوب می‌شود، تصریح کرد: این ظرفیت‌ها در استان اصفهان به صورت پراکنده مورد بررسی قرار گرفته و مرکز زمین‌شناسی اصفهان در نظر دارد با تجمیع و تکمیل مطالعات انجام شده بتواند به مطالعه و معرفی جامع این مبحث بپردازد.

وی تاکید کرد: شناسایی این پتانسیل‌ها و توسعه ژئوتوریسم می‌تواند راه را برای تنوع‌بخشی به گردشگری استان اصفهان، هموار و به توسعه پایدار آن کمک کند.

به نقل از روابط‌عمومی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، امینی با اشاره به این‌که موقعیت زمین‌شناسی اصفهان علاوه بر فرصت‌ها باعث بروز چالش‌های متعددی نیز در استان می‌شود، گفت: مهمترین این چالش‌ها موضوع مخاطراتی چون گرد و غبار و فرونشست است که به دلیل ویژگی‌های طبیعی، منابع زیرزمینی، تغییرات اقلیمی و توسعه شهری حائز اهمیت است و سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور به عنوان یک سازمان تخصصی با وظیفه تولید داده به مطالعه این موارد پرداخته و نتایج را به نهادهای تصمیم‌گیرنده اعلام کرده است.

سرپرست اداره‌کل زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی منطقه سپاهان، تاکید کرد: زمین‌شناسی در استان اصفهان تنها یک علم پایه نیست، بلکه نقش کلیدی در تحقق توسعه پایدار، اکتشافات مواد معدنی، شناسایی و مطالعه مباحث زمین گردشگری و مخاطرات ایفا می‌کند و اداره‌کل منطقه سپاهان، با تکیه بر توان علمی نیروی انسانی خود و حمایت مسئولان و مردم، تلاش کرده با وجود محدودیت‌ها، اقدامات مؤثری در مسیر شناخت و بهره‌برداری از ظرفیت‌های زمین‌شناختی استان انجام دهد.

امینی افزود: امیدوارم از این پس بتوانم با اتکا بر خداوند متعال، توصیه‌های ارزشمند اساتید گرانقدر و حمایت همه‌جانبه مدیران ارشد به اهداف والای خود در راستای اهداف سازمان رسیده و در استان مثمر ثمر واقع شوم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha