• دوشنبه / ۲۳ تیر ۱۴۰۴ / ۱۱:۴۷
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1404042314055
  • خبرنگار : 50161

تورم در زنجان به روایت آمار / تورم نقطه‌به‌نقطه ۴۰ درصد است

تورم در زنجان به روایت آمار / تورم نقطه‌به‌نقطه ۴۰ درصد است

ایسنا/زنجان معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان از افزایش ملایم شاخص‌های تورمی در خرداد ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: هرچند نرخ تورم ماهانه، نقطه‌به‌نقطه و سالانه در استان افزایش یافته، اما تغییرات در محدوده‌ای قابل کنترل بوده و بیشترین تأثیر بر قیمت‌ها مربوط به گروه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها است.

ایرج امینی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: نرخ تورم استان زنجان در خرداد ۱۴۰۴ با ثبت ارقام جدید، تصویر روشن‌تری از تغییرات قیمتی کالاها و خدمات مصرفی خانوارها ارائه می‌دهد.

وی ادامه داد: سه شاخص اصلی نرخ تورم شامل تورم ماهانه، نقطه‌به‌نقطه و سالانه در استان با افزایش همراه بوده است.

او درباره نرخ تورم ماهانه گفت: نرخ تورم ماهانه به معنی درصد تغییر شاخص قیمت نسبت به ماه قبل است. این نرخ در خرداد به ۳.۵ درصد رسید که در مقایسه با اردیبهشت‌ ۰.۴ واحد درصد افزایش داشته است.

امینی افزود: بیشترین تأثیر در رشد شاخص ماهانه مربوط به گروه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها با ۵.۳ درصد افزایش بوده و کمترین تغییر مربوط به گروه دخانیات با ۰.۹ درصد افزایش ثبت شده است.

معاون سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی زنجان با اشاره به تورم نقطه‌به‌نقطه اظهار کرد: منظور از این شاخص، مقایسه قیمت‌ها نسبت به ماه مشابه در سال گذشته است. در خرداد ۱۴۰۴، خانوارهای زنجانی به‌طور میانگین ۴۰.۱ درصد بیشتر از خرداد ۱۴۰۳ برای خرید مجموعه‌ای از کالاها و خدمات یکسان هزینه کرده‌اند.

وی اضافه کرد: این نرخ نسبت به ماه گذشته ۱.۳ واحد درصد افزایش یافته است. در گروه‌های عمده، تورم نقطه‌به‌نقطه در گروه خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات به ۴۴.۲ درصد و در گروه کالاهای غیرخوراکی و خدمات به ۳۸.۰ درصد رسیده است.

امینی همچنین درباره نرخ تورم سالانه که بیانگر میانگین تغییر قیمت‌ها در دوازده‌ ماهه منتهی به خرداد ۱۴۰۴ نسبت به دوره مشابه سال قبل است، توضیح داد: نرخ تورم سالانه استان در این ماه به ۳۲.۹ درصد رسیده که ۰.۱ واحد درصد بیشتر از ماه گذشته است. در این شاخص، نرخ تورم سالانه برای خانوارهای شهری ۳۳.۰ درصد و برای خانوارهای روستایی ۳۲.۵ درصد محاسبه شده است.

او درباره جزئیات تغییرات قیمتی گروه‌ها گفت: در گروه خوراکی‌ها، دسته شیر، پنیر و تخم‌مرغ با ۱۵.۳ درصد افزایش در صدر قرار دارد. پس از آن دسته‌های چای، قهوه، نوشابه و آب‌میوه با ۹.۱ درصد، میوه و خشکبار با ۸.۸ درصد، نان و غلات با ۶.۴ درصد و سایر اقلام مانند شیرینی‌جات، روغن، گوشت و ... افزایش قیمت داشته‌اند. در مقابل، قیمت برخی اقلام کاهش یافته است، از جمله ماهی‌ها و صدف‌داران با ۰.۳ درصد کاهش و سبزیجات و حبوبات با ۲.۲ درصد کاهش.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان در ادامه افزود: در گروه کالاهای غیرخوراکی و خدمات نیز، بیشترین افزایش مربوط به گروه پوشاک و کفش با ۳.۸ درصد افزایش، مسکن، آب، برق و گاز با ۳.۴ درصد و مبلمان و لوازم خانگی با ۲.۹ درصد افزایش بوده است. همچنین گروه‌هایی مانند حمل‌ونقل، هتل و رستوران، بهداشت و درمان و آموزش نیز تغییراتی بین ۱ تا ۲.۶ درصد را تجربه کرده‌اند.

امینی با اشاره به امکانات آماری موجود برای عموم مردم، گفت: درگاه مرکز آمار ایران، نرم‌افزار محاسبه‌گر نرخ تورم را برای کاربران فراهم کرده است که به‌وسیله آن می‌توانند به سادگی، معادل ریالی قیمت‌ها را بین دو مقطع زمانی محاسبه کنند. این ابزار بدون نیاز به مراجعه مستقیم به اعداد شاخص، یکی از مهم‌ترین کاربردهای شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) را در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha