به گزارش ایسنا، خلیل جلیلی، امروز (۲۳ تیر) در نشستی خبری، با بیان اینکه طرح رویش امید از سال گذشته در مرکز درمان ناباروری سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه آغاز شد، اظهار کرد: این طرح با همکاری موسسه خدمات درمانی بسیجیان در استان اجرایی میشود و با توجه به موفقیتهایی که سال گذشته داشت، امسال نیز آن را اجرا میکنیم.
وی افزود: در این طرح تمام زوجهای نابارور حتی زوجهایی که کارت بسیج هم ندارند، میتوانند به مرکز درمان ناباروری سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه مراجعه کرده و یک معرفی نامه برای موسسه خدمات درمانی بسیجیان دریافت کنند و پس از اینکه تائیدیه این موسسه برای آنها صادر شد، کار درمان ناباروری آنها را آغاز خواهیم کرد.
معاون پژوهشی و فناوری سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه خاطرنشان کرد: دراین طرح موسسه خدمات درمانی بسیجیان زمینه درمان تقریبا رایگان همه زوجهای نابارور را در مرکز درمان ناباروری سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه فراهم میکند.
جلیلی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه از نظر ناباروری چند استان وضعیت نامناسبی دارند که یکی از آنها کرمانشاه است، افزود: در حال حاضر وضعیت ناباروری اولیه و ثانویه در کرمانشاه پنج درصد از میانگین کشوری بالاتر است که نشان میدهد در این زمینه نیز شرایط خوبی نداریم.
معاون پژوهشی و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه با بیان اینکه نرخ جایگزینی جمعیت نیز در کرمانشاه پایینتر از میانگین کشور است، تصریح کرد: با توجه به این آمارها ضرورت دارد مسئله رشد جمعیتی در استان به شکل ویژه مورد توجه قرار گیرد و در این زمینه یکی از اقداماتی که باید انجام گیرد بحث درمان زوجهای نابارور است که سازمان جهاد دانشگاهی استان با یک مرکز درمانی در این زمینه فعالیت دارد.
وی خاطرنشان کرد: مرکز درمان ناباروری سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه از مصوبات سفر مقام معظم رهبری به استان در سال ۱۳۹۰ بود که سال ۱۳۹۶ رسما فعالیت خود را آغاز کرد و طی این سالها همواره جزو مراکز برتر غرب کشور بوده و جایگاه برتری در کشور دارد.
جلیلی به تاکیدات مقام معظم رهبری برای افزایش نرخ باروری، اعطاء تسهیلات درمانی به زوجهای نابارور و تقویت موسسات درمان ناباروری اشاره کرد و گفت: در مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی تلاش شده تا منویات مقام معظم رهبری را مورد توجه جدی قرار دهیم.
وی با بیان اینکه پذیرش زوجهای نابارور در این مرکز بدون محدویت سنی انجام میگیرد، عنوان کرد: درصد موفقیت درمان زوجهای نابارور در این مرکز بین ۳۵ تا ۴۵ درصد است که خوشبختانه در حد استانداردهای بینالمللی است.
معاون پژوهشی و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه یادآورشد: موفقیت مرکز درمان ناباروری کرمانشاه حاصل تلاش پزشکان مطرح و توانمند و فلوشیپ های مجرب، جنین شناسان برجسته استان و تجهیزات بروز و استاندارد این مرکز است.
وی تاکید کرد: تجهیزات و مواد مصرفی که در این مرکز استفاده میکنیم، از بهترینهای دنیا هستند، با این حال تعرفهای که از زوجهای نابارور گرفته میشود، نیمه دولتی است.
جلیلی در ادامه گفت: به منظور کاهش هزینههای درمانی زوجهای نابارور از زمان شروع فعالیت مرکز درمان ناباروری سازمان جهاد دانشگاهی تاکنون طرحهای مختلفی را اجرایی کردهایم که اولین طرح ما برکت بود و به دنبال آن طرحهای دیگر اجرا شد که طرح آخر، طرح ملی رویش امید است.
وی در بخش دیگری از سخنانش یکی از خلاءهای مهم در حوزه درمان ناباروری در کرمانشاه را پای کار نیامدن خیرین دانست و گفت: با توجه به شرایطی جمعیتی استان و بحرانی که در این زمینه در پیش داریم، به نظر میرسد که خیرین نیز باید پای کار بیایند.
معاون پژوهشی و فناوری سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه تصریح کرد: اگر خیرین قصد دارند تجهیزاتی برای درمان ناباروری در استان اهداء کنند، ما آمادگی داریم که فضای فیزیکی مورد نیاز را در اختیار آنها قرار دهیم.
وی از برنامهریزی این سازمان برای راه اندازی صندوق خیریه درمان زوجهای نابارور در استان نیز خبرداد و گفت: این صندوق برای کمک مالی به زوجهایی که بضاعت کافی ندارند، راهاندازی خواهد شد.
جلیلی تاکید کرد: با توجه به اینکه وضعیت اقتصادی استان ما نسبت به سایر استانها پائینتر است، لذا از خیرین میخواهیم که برای کمک به درمان زوجهای نابارور با بضاعت مالی کم پای کار بیایند.
وی در بخش پایانی سخنانش از توان مرکز درمان ناباروری سازمان جهاد دانشگاهی برای ارائه خدمات به زوجهای نابارور کشور عراق نیز خبرداد و گفت: ما از نظر علمی، تکنولوژی و نیروی انسانی این ظرفیت را داریم که به زوجهای نابارور از کشور عراق نیز خدمات ارائه دهیم و در این زمینه درحال برنامهریزی هستیم.
از تمام زوجهای نابارور کرمانشاه حمایت مالی میکنیم
سرهنگ جلال فتاحی مسئول موسسه خدمات درمانی بسیجیان استان کرمانشاه نیز در این نشست با قدردانی از حمایتهای جهاددانشگاهی در درمان زوجهای نابارور در سطح استان، اظهارکرد: خوشبختانه این سازمان تاکنون در بحث همکاری برای درمان زوجهای نابارور در استان به صورت ۱۰۰ درصدی پای کار بوده است.
وی اضافه کرد: نتیجه فعالیتهایی که این سازمان تاکنون داشته، امیدبخشی برای خانوادههای زوجهای نابارور بوده است.
مسئول موسسه خدمات درمانی بسیجیان استان کرمانشاه با بیان اینکه این موسسه به صورت ۱۰۰درصدی از زوجهای نابارور حمایت میکند، افزود: سال گذشته ۱۱۰۶ زوج نابارور در این موسسه ثبتنام کردند که حدود ۳۲ مورد از آنها صاحب فرزند شدند.
وی تاکید کرد: طبق هدفگذاری انجام شده در قالب طرح رویش امید در کشور حدود ۱۰۰ هزار زوج تحت حمایتهای این مرکز قرار خواهند گرفت که برای استان کرمانشاه حدود هزار نفر را برای سالجاری هدفگذاری کردهایم، با این حال اگر تعداد زوجها بیشتر باشد، آنها را نیز مورد حمایت قرار خواهیم داد.
فتاحی با بیان اینکه یکی از اولویتهای سپاه و بسیج توجه به مسئله جمعیتی است، عنوان کرد: از آنجایی که بحث جمیعت دغدغه مقام معظم رهبری است، بنابراین ما نسبت به این مسئله ورود کردهایم تا به درمان زوجهای نابارور کمک کنیم.
وی تصریح کرد: در سالهای گذشته رویکرد ما برای حمایت از زوجهای نابارور فقط زوجهای بسیجی بود، اما در چندسال اخیر تمام زوجهای نابارور را تحت حمایت مالی خود قرار میدهیم.
این مسئول خاطرنشان کرد: ما برای زوجهای ناباروری که فاقد دفترچه بیمه باشند تا ۶۰ میلیون تومان و برای زوجهایی که دارای دفترچه بیمه هستند نیز فرانشیز بیمه آنها را پرداخت میکنیم.
فتاحی اضافه کرد: علاوه بر حمایت از زوجهای نابارور از طریق تامین هزینههای درمان آنها با کمک مرکز درمان ناباروری سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه، برای آنها برنامههای دیگری همچون سفرهای زیارتی برگزار میکنیم.
مسئول موسسه خدمات درمانی بسیجیان استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: همچنین برای زوجهایی که از استانهای مجاور جهت درمان ناباروری به کرمانشاه مراجعه میکنند، زمینه اسکان را فراهم میکنیم.
فتاحی با تقدیر از اقدامات سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه برای درمان زوجهای نابارور، اعلام کرد: مرکز درمان جهاد دانشگاهی یکی از مجموعههایی است که از نظر نیروی متخصص و دلسوز، امکانات و تجهیزات استاندارد در بحث درمان ناباروری پای کار آمده و نگاهی جهادی به این موضوع دارد.
انتهای پیام
نظرات