به گزارش ایسنا، دکتر نازنین کریمی، امروز (۲۳ تیر) در نشستی خبری، با بیان اینکه مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی کرمانشاه موفقترین مرکز درمان ناباروری غرب کشور است، اظهارکرد: خوشبختانه خدماتی که در این مرکز ارائه میشود، استانداردهای بسیار بالایی دارد و زوجین هم تحت حمایت نهادهایی مانند موسسه خدمات درمانی بسیجیان قرار میگیرند.
وی گفت: در حال حاضر تمام خدمات درمان ناباروری در مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی کرمانشاه ارائه میشود و نیازی به سفر به استانهای دیگر برای دریافت این خدمات نیست.
کریمی افزود: مرکز درمان ناباروری سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه، علاوه بر درمان زوجهای نابارور، در بحث فریز تخمک و جنین نیز فعالیت میکند.
وی تصریح کرد: با توجه به افزایش سن ازدواج پیشنهاد میشود یک فرهنگ سازی در جامعه در خصوص فریز تخمک و جنین انجام گیرد. هر چند در سالهای اخیر تا حدودی این فرهنگسازی انجام شده و ما مراجعینی از بین خانمهای مجرد که عموما تحصیلکرده هستند را داریم.
کریمی افزود: همچنین بخشی از مراجعین ما برای فریز تخمک و جنین افرادی هستند که قصد مهاجرت دارند و یا زوجینی هستند که به هر دلیلی نمیخواهند در سالهای اول زندگی مشترک خود صاحب فرزند شوند.
مدیر مرکز درمان ناباروری سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه با بیان اینکه متاسفانه بیمهها فریز تخمک و جنین را تحت پوشش قرار نمیدهند، تصریح کرد: با توجه به اینکه سن ازدواج در کشور در حال افزایش است، ضرورت دارد در این زمینه نیز حمایتهای بیمهای انجام گیرد.
وی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر یکی از مهمترین فاکتورهای ناباروری بین خانمها و آقایان افزایش سن ازدواج است، اظهار کرد: در گذشته تصور براین بود که علت ناباروری مربوط به خانمهاست، اما طی تحقیقاتی که در یک دهه اخیر انجام شده نشان داده که ۴۰ درصد علت ناباروری مربوط به خانمها و ۴۰ درصد مربوط به آقایان است. ۱۰ درصد علل نیز مربوط به فاکتورهای مشترک و ۱۰ درصد علل نامشخص است.
وی با تاکید براینکه به زوجین توصیه میشود حداکثر سه سال پس از ازدواج خود برای فرزندآوری اقدام کنند، گفت: زمان طلایی باروری بین ۲۰ تا ۲۵ سالگی است.
مدیر مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی کرمانشاه اضافه کرد: میزان باروری خانمها در سنین ۳۵ تا ۴۰ سالگی به حدود ۴۰ درصد و در سنین بالای ۴۵ سالگی به پنج تا ۱۰ درصد کاهش مییابد.
کریمی با اشاره به پیشرفتهایی که در درمان ناباروری در کشور حاصل شده، گفت: میزان موفقیت درمان ناباروری در ایران بین ۳۵ تا ۴۵ درصد است.
وی میزان موفقیت درمان ناباروری در مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی کرمانشاه را بالا و در حد استانداردها عنوان کرد.
انتهای پیام
نظرات