کمال نیک اقبال امروز دوشنبه ۲۳ تیر در نشست خبری با رسانهها اظهار کرد: متاسفانه طلاق صوری فرزندان دختر با هدف استفاده از مستمری پدر و یا مادر از مواردی است که سبب آسیب مالی به تامین اجتماعی شده است.
وی با بیان اینکه تامین اجتماعی استان با برقراری این مستمری برای افرادی که حق قانونی آنهاست هیچ مشکلی ندارد، ادامه داد: موارد زیادی وجود دارد که همکاران ما اطلاع دارند که زوجین در یک منزل زندگی میکنند اما به دلیل طلاق صوری از مستمری پدر و یا مادرشان استفاده میکنند.
وی با اشاره به برخی سوءاستفادهها و خلاءهای قانونی افزود: در بحث مشاغل سخت و زیانآور نیز موارد متعددی وجود دارد که فرد بازنشسته بلافاصله بعد از بازنشستگی به همان شغل برگشته و بدون اینکه زمینه اشتغال و بیمه برای فرد دیگری فراهم شده باشد به کار خود اشتغال دارد.
مدیرکل تامین اجتماعی استان ادامه داد: این افراد بعد از ۲۰ سال کار با بیمه ۳۰ روز بازنشست میشوند و معمولا بین ۴۰ تا ۴۵ سال سن دارند و در اوج پختگی کاری بازنشست میشوند و از همین رو کارفرمایان آنها را دوباره به کار میگیرند و از آنجا که فرد بیکاری هم جایگزین آنها نمیشود، تعداد بیمه شدگان تامین اجتماعی نیز کاهش مییابد.
نیکاقبال با اشاره به اینکه اخیرا با همراهی مجامع کارفرمایی و کارگری، بخشنامه خوبی در همین ارتباط تدوین و ابلاغ شده گفت: امید میرود که با اجرایی شدن این رویه جدید، به پایداری منابع تامین اجتماعی نیز کمک شود.
وی گفت: با مشمولیت و تغییر و تحول در قانون مشاغل سخت و زیانآور، این قانون به سمت عادلانهتر شدن شرایط رفته و به فرآیند تعادلبخشی به صندوق سازمان کمک کند.
ناترازی در وصول معضل تامین اجتماعی
مدیرکل تامین اجتماعی استان از ناترازی در وصول به عنوان یکی از معضلات جدی در تامین اجتماعی یاد کرد و افزود: متاسفانه شرایط به گونهای شده که هزینههای سازمان بیشتر از وصول و ورودی منابع است. البته ناترازیها را سازمان تامین اجتماعی کشور تامین و جبران میکند اما در درازمدت این معضل به تامین اجتماعی آسیب میرساند.
وی از مطالبات سازمان از دولت به عنوان دیگر مشکل تامین اجتماعی نام برد و گفت: البته مطالبات تامین اجتماعی استان از دیگر دستگاهها ۵۰۰ میلیارد تومان است اما در سطح ملی میزان مطالبات بسیار بالاست.
نیکاقبال با اشاره به جمعیت بالای بیمهشدگان تامین اجتماعی در استان گفت: این اداره به بیش از ۵۲۰ هزار نفر از جمعیت بیش از ۷۰۰ هزار نفری استان سمنان خدمات میدهد .
۷۳درصد جمعیت استان تحت پوشش تامین اجتماعی هستند
وی با بیان اینکه استان سمنان بهدلیل صنعتی بودن از معدود استانهایی است که حدود ۷۰ تا ۷۳ درصد جمعیت آن تحت پوشش تامین اجتماعی هستند اظهار کرد: میانگین این شاخص در سطح کشور ۵۳ درصد است و این درحالی است که این رقم در سمنان از مرز ۷۳ درصد نیز میگذرد.
همراهی تامین اجتماعی با تولیدکنندگان در جنگ ۱۲ روزه
وی از وجود ۱۷ هزار و ۱۰۰ کارگاه در این استان خبر داد و اضافه کرد: جمعیت بیمهشدهگان اجباری و اصلی و افراد تبعه آنها در استان سمنان بالغ بر ۱۸۵ هزار نفر هستند که با افراد تبعه آنها در مجموع از مرز ۵۳۰ هزار نفر در استان میگذرند.
مدیرکل تامین اجتماعی استان سمنان با اشاره به جنگ تحمیلی ۱۲ روزه اخیر گفت: تامین اجتماعی استان در جریان این جنگ تحمیلی حداکثر همکاری را کارفرمایان و بیمهشدگان استان داشته است.
وی ادامه داد: در طول این ۱۲ روز، لیست بیمه ۵۰ واحد بزرگ صنعتی و تولیدی استان با حداقل دریافتی ممکن بیمه شدند.
دکتر حسن پیوندی مدیر درمان تامین اجتماعی استان سمنان نیز با اشاره به خدماتدهی در دو بخش غیرمستقیم و مستقیم گفت: خدمات این اداره کل در حوزه خدمات درمانی مستقیم در بیمارستان 112 تختخوابی شفا سمنان و بدون هیچ فرانشیزی انجام میشود.
وی همچنین از خدمات دهی در هشت پلی کلینیک تخصصی در سطح استان خبر داد و افزود: این کلینیکها و درمانگاهها در شهرهای ایوانکی، گرمسار، سرخه، سمنان، مهدیشهر، دامغان و شاهرود فعالیت دارند.
مدیر درمان تامین اجتماعی استان سمنان از قرارداد با 500 مرکز درمانی سرپایی و بستری در استان خبر داد و اظهار کرد:70 درصد هزینهها در بخش سرپایی و 90 درصد هزینهها در بخش بستری از سوی تامین اجتماعی تامین میشود.
وی از وجود چندین طرح توسعهای در درمانگاه های تامین اجتماعی استان خبر داد و گفت: طرح ارتقای اورژانس شفا در 2000 مترمربع، پلی کلینیک تخصصی شفا در 3800 مترمربع، طرح توسعه درمانگاه گرمسار در 800 مترمربع، طرح ساخت درمانگاه جدید تامین اجتماعی در دامغان و..از جمله این طرحها هستند.
انتهای پیام
نظرات