• دوشنبه / ۲۳ تیر ۱۴۰۴ / ۱۵:۳۲
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1404042314294
  • خبرنگار : 50490

با دستور استاندار مازندران؛

سکوی زباله بابل پاکسازی شد

سکوی زباله بابل پاکسازی شد

ایسنا/مازندران با بسته شدن سایت انجیلسی و جلوگیری از حمل زباله در آن منطقه به دلیل مشکلات زیست محیطی و شیوع بیماری‌های خاص در منطقه، شهرداری بابل مجبور به دپوی ۱۰هزار تن زباله در سکوی موقت دفع زباله بابل شد.

با مشکلات ایجاد شده و عدم جانمایی جدید زباله در بابل، سکوی موقت به مکان انباشت زباله تبدیل شده بود، گذشته از شیرابه و مشکلات زیست محیطی بوی تعفن این زباله‌ها زندگی را برای مردم منطقه غیرقابل تحمل کرده بود.

اعتراضات مردم برای حمل این زباله‌ها به جایی نرسید زیرا مکانی برای حمل آن شناسایی نشده بود این معضل که به گوش استاندار مازندران رسید برای رفع مشکل و مدیریت شرایط موجود با جانمایی مکانی این زباله‌ها از سکو تخلیه شد.

رسانه‌ها با انعکاس این خبر خواستار حل مشکل زباله بابل شدند؛ گویا مکان جانمایی دائمی برای این مشکل فراهم شده است.

گرچه اقدام جهادی استاندار مازندران برای رفع این مشکل در این برهه زمانی، مدیریت بحرانی بود که مردم منطقه ماه‌های متمادی درگیر آن بودند، امیدواریم این طرح کوتاه مدت حداقل بخشی از مشکل پسماند بابل را مرتفع کند.

استاندار مازندران خود مسئولیت ساماندهی پسماند را برعهده گرفت.

تامین کامل اعتبارات ساماندهی پسماند بابل

به گزارش روابط عمومی استانداری مازندران، استاندار از تامین کامل اعتبارات ساماندهی پسماند بابل خبر داد و اظهار کرد: در راستای اهمیت موضوع زباله ساماندهی پسماند استان از اولویت‌های جدی برنامه‌های ما است لذا مسئولیت بهبود اوضاع پسماند را شخصا بر عهده گرفته‌ام و از غرب تا شرق استان بازدیدهای میدانی و کاملی انجام داده‌ام.

مهدی یونسی به دپوی زباله شهرستان بابل اشاره و تصریح کرد: با بهره‌گیری از متخصصین علوم ساماندهی پسماند و ورود بخش خصوصی، با تبدیل پسماند به کود با پردازش آن و کارگاه کمپوست و ایجاد فضای سبز بدنبال ساماندهی کامل دپوی زباله در بابل هستیم.

استاندار مازندران با اشاره به تجهیزات موجود در این مکان، اظهار کرد: مبنای کاری ما بدین صورت است که با کارشناسی و برنامه حرکت می‌کنیم، با پرهیز از کارهای غیرکارشناسی بدنبال نتیجه و عملگرایی هستیم و با همدلی و یک صدایی و همکاری همه به‌دنبال آغاز ساماندهی پسماند بابل هستیم.

با دستور استاندار مازندران سکوی زباله بابل پاکسازی شد

موانع اجرایی و سرمایه‌گذاری در حوزه مدیریت پسماند در بابل مرتفع نشده است

فرماندار بابل نیز در این خصوص به ایسنا گفت: بیش از ۱۰ هزار تن زباله در سکوی موقت دفن زباله بابل انباشته شده بود که امکان انتقال آن به خارج از استان نبود، این زباله‌ها گذشته از ایجاد مشکلات زیست محیطی بوی بد آن سبب نارضایتی مردم منطقه شده بود.

وی افزود: با پیگیری‌ها و هماهنگی مؤثر استاندار مازندران، این زباله‌ها به‌طور کامل از سکو تخلیه و محل نیز به‌طور کامل شست‌وشو و پاک‌سازی شد.

فرماندار بابل گفت: با وجود اهتمام جدی استاندار، هنوز موانع اجرایی و سرمایه‌گذاری در حوزه مدیریت پسماند در بابل به‌طور کامل مرتفع نشده و نیازمند همکاری همه‌جانبه دستگاه‌های ذی‌ربط است.

فرصت ۶ ماهه به شهرداری بابل برای تصفیه شیرابه از ۲۵ درصد به ۸۰ درصد

رئیس اداره حفاظت محیط زیست بابل نیز به ایسنا گفت: ظرفیت تصفیه خانه شیرابه انجیلسی در حال حاضر ۴۰ مترمکعب است در حالیکه با تولید بیش از ۱۰۰ مترمکعب شیرابه هنوز بیش از ۶۰ درصد به محیط اطراف و رودخانه هدایت شده و مشکلات زیستی فراوانی را به‌همراه دارد.

ناصر کیایی افزود: با توجه به حکم صادره از محاکم قضایی  شهردار بابل ۶ ماه فرصت دارد تا شاخص تصفیه شیرابه را از ۲۵ درصد به ۸۰ درصد مدیریت و ساماندهی کند.

وی از انتقال زباله به بیرون از شهرستان خبر داد و یادآور شد: انتقال زباله به مکان‌های دیگر اتفاق نامیمونی نبوده بلکه بسیار هم خوب است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست بابل تصریح کرد: دغدغه اصلی ما انتقال و حمل غیر بهداشتی است که در زمان حمل شیرابه زباله از مخازن به بیرون نریزد و یا بوی بد آن  مردم را اذیت نکند.

وی یادآور شد: ساماندهی زباله و شیرابه در انجیلسی نیازمند مشاور بوده که معضلات موجود را کاهش دهد و بتواند وضعیت را ساماندهی و سایت را بهسازی کند.

با دستور استاندار مازندران سکوی زباله بابل پاکسازی شد

ماندگاری و پایداری پلاستیک چالش مدیریت نشده محیط زیستی

کیایی با گرامیداشت روز جهانی بدون پلاستیک این روز را فرصت مناسبی برای تغییر نگرش انسان‌ها در راستای حفظ محیط زیست برشمرد.

 وی تجزیه‌پذیری طولانی‌ مدت پلاستیک را یکی از بزرگترین چالش‌های زیست‌محیطی دانست و افزود: استفاده از کیسه‌های پارچه‌ای و کاغذی بجای کیسه پلاستیکی و تشویق فروشگاه‌های بزرگ برای استفاده از کیسه‌های کاغذی و پارچه‌ای از جمله راهکارهایی برای کاهش تولید زباله پلاستیکی است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست بابل یادآورشد: هر پلاستیک برای تجزیه شدن در طبیعت نیازمند بیش از ۲۰۰ سال بسته به نوع پلاستیک است که اگر بتوانیم از حجم آن کم کنیم کمک بزرگی به محیط زیست کرده‌ایم.

قابل ذکر است؛ طبق آمار اعلام شده، ایران در پسماند پلاستیک رتبه ۲۷ جهان را به خود اختصاص داده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha