• دوشنبه / ۲۳ تیر ۱۴۰۴ / ۱۸:۲۳
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404042314415
  • خبرنگار : 71621

روسیه: تجاوز اخیر به ایران، تنها اهمیت نمادین برجام را بیشتر نشان داده‌ است

روسیه: تجاوز اخیر به ایران، تنها اهمیت نمادین برجام را بیشتر نشان داده‌ است

معاون نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین بیان کرد که تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه ایران تنها اهمیت نمادین برجام به‌عنوان دستاورد مذاکراتی فشرده و چندلایه را بیشتر نشان داده‌ است.

به گزارش ایسنا، «رومن اوستینوف» معاون نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین روز دوشنبه در اظهاراتی گفت: «برجام همچنان نمونه‌ای برجسته از آن چیزی است که دیپلماسی می‌تواند در صورت وجود اراده سیاسی واقعی محقق کند. رویدادهای اخیر طی یک ماه گذشته - که با تجاوز تحریک‌نشده اسرائیل و آمریکا علیه ایران و تاسیسات هسته‌ای آن که تحت پادمان‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار داشتند همراه بود - تنها اهمیت نمادین برجام به‌عنوان دستاورد مذاکراتی فشرده، چندلایه، دقیق و طولانی را بیشتر نشان داده‌اند.» 

وی ادامه داد: «ترکیبی از راه‌حل‌های سیاسی، مفهومی و فنی منحصربه‌فرد، این توافق را ممکن ساخت؛ توافقی که گرچه ممکن است برای درک سطحی پیچیده به نظر برسد اما در عمل اجرایی بوده و منافع همه طرفین مشارکت‌کننده را مدنظر قرار داده بود. این توافق نه‌تنها پیش از خروج یک‌جانبه و غیرقانونی آمریکا از آن، بلکه تا حدودی حتی پس از آن نیز اثربخشی خود را نشان داد. همچنین باید توجه داشت که توافقاتی که اساسا بر پایه اصل خویشتنداری داوطلبانه دولت‌ها بنا شده‌اند ـ مانند برجام در خصوص برنامه هسته‌ای ایران ـ همواره از سخت‌ترین نوع توافقات برای مذاکره و حصول نتیجه هستند.»

اوستینوف عنوان کرد: «برجام، هم محصول و هم قربانی زمانه خود بود. از یک‌سو، این توافق تا حد زیادی به‌واسطه تحول در نظم جهانی ممکن شد؛ نظمی که در آن، جهان تک‌قطبی به‌طور طبیعی جای خود را به پیکربندی جدیدی از روابط بین‌الملل می‌داد اما از سوی دیگر، برجام در میانه پارادایم‌های قدیم و نوظهور گیر افتاد؛ در زمانی که کسانی که خواهان حفظ سلطه کامل بودند، هیچ اهمیتی برای دیپلماسی، پایبندی به تعهدات بین‌المللی، برنامه‌ریزی بلندمدت یا ترتیبات پیچیده قائل نبودند.»

معاون نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین در انتهای صحبت‌های خود گفت: «امید می‌رود این کشورها به‌زودی به مرحله‌ای از پذیرش واقعیت‌های نوین تعاملات بین‌دولتی برسند و بار دیگر دیپلماسی به‌عنوان ابزار اصلی و کارآمد حل‌وفصل مسائل پیچیده مورد استفاده قرار گیرد.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha