قباد شعبانی شامگاه ۲۳ تیر در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در فصل بهار ۱۴۰۴، نرخ بیکاری استان کرمانشاه با کاهش ۲.۵ درصدی از ۱۲ به ۹.۵ درصد رسیده و «تک رقمی» شده، اظهار کرد: این در حالیست که نرخ بیکاری کشور تنها ۴ دهم درصد کاهش یافته و از ۷.۷ به ۷.۳ درصد رسیده است.
شعبانی افزود: این عملکرد ضمن کاهش ۲.۱ درصدی از فاصله نرخ بیکاری استان از میانگین کشور، باعث صعود پنج پلهای جایگاه استان در جدول نرخ بیکاری هم شده و در بهار امسال کرمانشاه نسبت به استانهای خوزستان، سیستان و بلوچستان، ایلام، اردبیل و البرز، نرخ بیکاری پایین تری داشته است.
سرپرست معاونت اقتصادی استانداری کرمانشاه در ادامه با اشاره به اقدامات مؤثر مدیریتی در استان که سبب کاهش چشمگیر نرخ بیکاری شده، گفت: رفع موانع فعالسازی واحدهای تولیدی راکد و نیمهفعال، تسهیل فرآیند تکمیل پروژههای نیمه کاره در بخش خصوصی و دولتی، توسعه تجارت مرزی و ارائه مشوقهای سرمایهگذاری و معرفی ظرفیتهای اقتصادی استان و حمایت هدفمند از تولید داخلی از مهمترین اقداماتی بوده که سبب مهار نرخ بیکاری و تک رقمی شدن آن شده است.
سرپرست معاونت اقتصادی استانداری کرمانشاه همچنین با اشاره به کنترل تورم و ارتقاء جایگاه استان در بین استانهای کشور گفت: در طول دوره مدیریت دکتر حبیبی استاندار کرمانشاه، نرخ تورم استان کرمانشاه در تمامی ماهها پایینتر از متوسط کشوری بوده و این روند موجب ارتقاء جایگاه استان از رتبه هشتم به رتبه ۳۰ در میان استانهای کشور شده است. همچنین تورم نقطهبهنقطه در آذرماه ۱۴۰۳ با ثبت عدد ۲۷.۷ درصد، کرمانشاه را در جایگاه ۳۰ کشور قرار داد.
شعبانی افزود: نرخ تورم استان کرمانشاه درهفت ماهه اخیر( از آذر ۱۴۰۳ تا خرداد ۱۴۰۴) به صورت مستمر در حال بهبودی بوده، به طوریکه از رتبه ۲۲ به رتبه ۳۰ کشور ارتقاء یافته که هشت پله بهبود داشته است.
وی عنوان کرد: در آذرماه سال ۱۴۰۳ نرخ تورم کل کشور ۳۲.۵ درصد و نرخ تورم کرمانشاه، ۳۱.۶ درصد بوده است. رتبه استان در این شاخص۲۲ بوده و شش پله نسبت به ماه گذشته(آبان ۱۴۰۳) بهبود یافته است. در دی ماه سال ۱۴۰۳، نرخ تورم کل کشور ۳۲ درصد و نرخ تورم استان کرمانشاه ۳۰.۳ درصد بوده است. رتبه استان در این ماه ۲۴ بوده که دو پله نسبت به ماه گذشته(آذر۱۴۰۳) بهبود داشته است.
شعبانی گفت: در بهمن ۱۴۰۳ نیز نرخ تورم کشور ۳۲ درصد و نرخ تورم استان کرمانشاه ۲۹.۶ درصد بوده است. رتبه کرمانشاه در این ماه در میان استان های کشور ۲۶ بوده که نسبت به ماه گذشته(دی۱۴۰۳) دو پله بهبود یافته است. در اسفند هم نرخ تورم کشور ۳۲.۵ درصد بوده، در حالی که این نرخ در استان کرمانشاه ۲۹.۷ درصد بوده است.
وی اضافه کرد: در فروردین سال ۱۴۰۴ هم نرخ تورم کل کشور۳۳.۲ درصد و در استان کرمانشاه ۳۰ درصد بوده است، که ۳.۲ درصد از وضعیت کل کشور بهتر بوده و رتبه کرمانشاه در این ماه ۳۰ بوده که نسبت به ماه گذشته(اسفند۱۴۰۳) یک پله بهبود یافته است. همچنین در اردیبهشت سالجاری نرخ تورم کل کشور ۳۳.۹ درصد و نرخ تورم استان کرمانشاه ۳۰.۴ درصد بوده است. رتبه استان کرمانشاه در این ماه هم ۳۰ بوده است.
شعبانی افزود: همچنین در خرداد سال جاری نرخ تورم کل کشور ۳۴.۵ درصد و در استان کرمانشاه ۳۱ درصد بوده که رتبه استان درمیان تمام استانها ۳۰ بوده است.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه با اشاره به بهبود روند شاخصهای تورم و اشتغال در استان، کسب رتبههای بیسابقه در حوزههای اقتصادی استان را نویدبخش دانست و اظهار کرد: این دو شاخص از مهمترین معیارهای سنجش عملکرد اقتصادی در سطح کلان است و نشان میدهد که سیاستهای اجرایی و مدیریتی استان کرمانشاه در مسیر توسعه اقتصادی مؤثر بوده و چشمانداز امیدوارکنندهای از رشد پایدار برای آینده ترسیم میکنند.
انتهای پیام
نظرات