• سه‌شنبه / ۲۴ تیر ۱۴۰۴ / ۰۷:۴۳
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1404042414521
  • خبرنگار : 50981

هشدار به نخلداران یزد درباره فعالیت آفت کنه گردآلود خرما

هشدار به نخلداران یزد درباره فعالیت آفت کنه گردآلود خرما

ایسنا/یزد مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان یزد با هشدار نسبت به فعالیت آفت کنه گردآلود خرما، از نخل‌داران شهرستان‌های بافق، اردکان و میبد خواست برای جلوگیری از خسارت به محصول خرما، اقدامات پیشگیرانه را با مشورت کارشناسان آغاز کنند.

یدالله جوادپور در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: با آغاز فصل گرما، کاهش رطوبت نسبی هوا و وجود ریزگردهای محلی، شرایط برای فعالیت، افزایش نسل و خسارت کنه گردآلود خرما در باغات به تدریج فراهم می‌شود.

وی افزود: کارشناسان شبکه مراقبت و پیش‌آگاهی، همراه با کارشناسان حفظ نباتات و مروجان پهنه‌ها، با بررسی چرخه زندگی این آفت، اقدام به اطلاع‌رسانی، پیش‌آگاهی لازم و برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای باغداران کرده‌اند.

این مسئول با اشاره به این که  نخل‌داران باید با مشورت کارشناسان و پس از ارزیابی دقیق، اقدام به استفاده از سموم مناسب کنند، گفت: در حال حاضر بیشتر نخل‌های استان در مرحله کیمری(خلال) هستند و این کنه از شیره میوه‌های جوان و نارس و همچنین از شیره برگ‌های جوان خرما تغذیه می‌کند که این امر باعث تغییر رنگ طبیعی برگ و میوه به خاکستری مایل به سفید یا زرد کمرنگ می‌شود.

مدیر حفظ نباتات استان هشدار داد: میوه‌های آسیب‌دیده معمولاً رشد کافی نداشته و کوچک می‌مانند؛ همچنین بر اثر خروج شیره و مواد قندی، پوست میوه خشک و سفت خواهد شد.

وی ادامه داد: کنه‌ها با تنیدن تار در سطح گیاه، هم از خود محافظت می‌کنند و هم به جابه‌جایی بین بخش‌های مختلف درخت کمک می‌کنند و در زمان طغیان این آفت نیز خوشه‌های خرما ظاهری غبارآلود پیدا می‌کنند و میوه‌ها به رنگ قرمز تیره، چروکیده و نامرغوب درمی‌آیند.

جوادپور خاطرنشان کرد: به دلیل چند نسلی بودن کنه‌های تارتن و برای جلوگیری از بروز مقاومت نسبت به کنه‌کش‌ها، رعایت تناوب در مصرف سموم، استفاده از آب شیرین همراه با صابون‌های شست‌وشوی گیاهی در کنترل آفت بسیار مؤثر است.

مدیر حفظ نباتات استان در پایان نیز با اشاره به دغدغه نخل‌داران درباره ریزش میوه‌های نارس، این پدیده را فیزیولوژیکی دانست و یادآور شد: راهکار مقابله با این مشکل،   تغذیه صحیح درختان از طریق استفاده از کودهای پتاسه محلول در آب و همچنین مصرف کودهای کلسیمی و هیومیک‌اسید است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha