• سه‌شنبه / ۲۴ تیر ۱۴۰۴ / ۰۸:۲۹
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1404042414548
  • خبرنگار : 50214

عضو هیات علمی دانشگاه یزد عنوان کرد

رشد صنعتی شتابان، توسعه نامتوازن؛ هشداری برای آینده یزد

رشد صنعتی شتابان، توسعه نامتوازن؛ هشداری برای آینده یزد

ایسنا/یزد عضو هیات علمی دانشگاه یزد، رشد صنعتی استان بدون توسعه متوازن اجتماعی، خدماتی و زیست‌محیطی را عامل بروز ناپایداری و نارضایتی عمومی دانست و اهتمام جدی به این مسئله در سیاست‌گذاری آینده انرژی و توسعه منطقه‌ای را خواستار شد.

داوود عندلیب اردکانی در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن اشاره به تحلیل‌های صورت گرفته در مورد روند فروش برق صنعتی و خانگی در استان یزد و شهرستان اردکان طی سال‌های ۱۳۸۵ تا ۱۴۰۲، اظهار کرد: این تحلیل، برگرفته از داده‌های رسمی «سالنامه‌های آماری سازمان برنامه و بودجه کشور» و «مرکز آمار ایران» است.

وی افزود: در این گزارش، روند فروش برق صنعتی و خانگی در استان یزد و شهرستان اردکان طی این سال‌ها بررسی و تحلیل شده است که بر اساس آن، شاهد رشد چشمگیر و پایدار فروش برق صنعتی در استان یزد از حدود ۲.۷ میلیون کیلووات‌ ساعت در سال ۱۳۸۵ به بیش از ۹.۱ میلیون کیلووات‌ساعت در سال ۱۴۰۲ هستیم.

این عضو هیات علمی دانشگاه، با اشاره به افزایش ۳.۳ برابری فروش برق صنعتی در استان طی ۱۸ سال گذشته، از بروز دو جهش اصلی در بازه‌های ۱۳۹۰تا ۱۳۹۵ و ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۹ خبر داد و آن را بیانگر توسعه زیرساخت‌های صنعتی و جذب صنایع بزرگ در استان طی این ادوار ذکر کرد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: روند فروش برق صنعتی شهرستان اردکان به ‌عنوان یکی از قطب‌های اصلی صنعت سنگین و انرژی‌بر استان یزد نیز حکایت از سهم بسیار قابل‌ توجهی از مصرف برق صنعتی در این منطقه را دارد.

رشد صنعتی شتابان، توسعه نامتوازن؛ هشداری برای آینده یزد

عندلیب گفت: داده‌های موجود برای سال‌های ۱۳۹۳، ۱۴۰۰ و ۱۴۰۲ نشان می‌دهد که در کمتر از ۱۰ سال، میزان فروش برق صنعتی اردکان بیش از ۲.۲ برابر شده و تنها در سال ۱۴۰۲، سهم اردکان از برق صنعتی کل استان حدود ۳۷.۶ درصد بوده است.

این دانشیار دانشکده اقتصاد دانشگاه یزد عنوان کرد: تحلیل تطبیقی مصرف برق اردکان و استان یزد در این سال(۱۴۰۲) نشان می‌دهد که شهرستان اردکان با داشتن کمتر از ۱۰ درصد جمعیت استان، در سال مذکور نزدیک به ۴۰ درصد برق صنعتی استان را مصرف کرده و این نسبت بالا نشان‌دهنده‌ی تمرکز شدید صنایع انرژی‌بر مانند فولاد، کاشی، شیشه، معادن، و مواد معدنی در اردکان است.

وی گفت: بررسی روند فروش برق خانگی اردکان در کنار جهش قالب توجه برق صنعتی طی این ۱۰ سال بیانگر این واقعیت جالب است که بخش خانگی با رشد تنها ۱.۶ برابر مصرف طی این مدت شاهد رشد بسیار کم و ناپایداری نسبت به رشد بخش صنعتی بوده است.

رشد صنعتی شتابان، توسعه نامتوازن؛ هشداری برای آینده یزد

عندلیب اردکانی ادامه داد: این مقایسه نشان می‌دهد در حالی ‌که صنایع در اردکان به شدت رشد کرده‌اند، رشد مصرف خانگی بسیار محدود بوده و به‌نظر می‌رسد توسعه صنعتی بدون توسعه متوازن شهری و زیست‌پذیری برای مردم رقم خورده است.

وی تصریح کرد: هرچند حاصل این رشد منجر به ارتقاء رتبه صنعتی استان یزد در سطح ملی، افزایش صادرات صنعتی و درآمدهای منطقه‌ای و جذب سرمایه‌گذاری‌های بزرگ در حوزه صنعت شده است ولی از سوی دیگر باعث فشار شدید بر شبکه برق منطقه‌ای اردکان،  افزایش نابرابری در تخصیص انرژی بین مصرف خانگی و صنعتی و تهدید پایداری زیست‌محیطی و منابع آب به ‌دلیل مصرف بالای صنایع و در مجموع عدم توسعه هم‌زمان خدمات عمومی و زیرساخت‌های شهری برای ساکنان اردکان بوده‌ایم.

عضو هیات علمی دانشگاه یزد با اشاره به این که رشد صنعتی اردکان بسیار سریع‌تر از میانگین استان بوده است، خاطرنشان کرد: روندها نشان می‌دهند که اردکان در مسیر تبدیل ‌شدن به موتور صنعتی استان یزد گام برداشته است اما این رشد بدون توسعه متوازن اجتماعی، خدماتی و زیست‌محیطی می‌تواند منجر به ناپایداری و نارضایتی عمومی شود.

عندلیب در پایان نیز تاکید کرد: البته بررسی‌ها نیز نشان داده که رشد مصرف برق خانگی در این شهرستان، ناچیز و ایستا بوده و لازم است که این مسئله در سیاست‌گذاری آینده انرژی و توسعه منطقه‌ای به‌صورت جدی لحاظ شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha