به گزارش ایسنا، کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی عصر دوشنبه فاش کرد که «ایال زامیر» رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی، با طرح شهر بشردوستانه در رفح مخالف است و آن را «مغایر با اهداف جنگ» توصیف میکند.
این طرح که هدف آن جابهجایی صدها هزار غیرنظامی غزه به بخش جنوبی نوار غزه است، توسط «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر و وزرای ارشد مطرح شده است اما با مخالفت شدید مقامات نظامی روبهرو شده است.
رئیس ستاد ارتش در جریان یک بحث امنیتی با مقامات سیاسی، مخالفت شدید خود را با این طرح ابراز کرد و گفت: «این یک طرح غیرقابل اجرا است و ایرادات زیادی دارد.»
به گفته مقامات سیاسی، «دو هدف پشت ایجاد این شهر است: متمرکز کردن و نظارت بر جمعیت غیرنظامی غزه و در نتیجه دور کردن آنها از مناطق جنگی و در عین حال کمک به آمادهسازی زمینه برای معامله تبادل زندانیان یا منزوی کردن حماس از مردم.» با این حال، برخی در نهاد امنیتی خلاف این را باور دارند.
ایال زامیر در جریان این بحث به صراحت اعلام کرد که با این طرح به شدت مخالف است.
وی گفت: «این یک نقشه غیرقابل اجراست. بیشتر از اینکه دردسر داشته باشد، ایراد دارد. هر کاری میتوان انجام داد اما فایدهاش چیست؟ مشکلاتش چیست؟ مشکلات بیشماری در این نقشه وجود دارد و من مطمئن نیستم که با اهداف جنگ سازگار باشد.»
به گفته زامیر، این طرح لزوما به تنهایی منجر به توافق تبادل زندانیان نخواهد شد اما تضمینی برای هدف سرنگونی حکومت حماس با منزوی کردن آن از طریق این طرح وجود ندارد. رئیس ستاد ارتش احتمال اجرای همین گام را رد نمیکند اما به وضوح توصیه میکند که مقامات سیاسی باید تبلیغ این طرح را متوقف کند.
در جریان بحث دیروز، ارتش رژیم صهیونیستی جدول زمانی برای ایجاد یک «شهر بشردوستانه» در رفح ارائه داد.
ارتش تخمین زده است که ساخت این شهر بین چند ماه تا یک سال طول خواهد کشید.
نخست وزیر و وزرا خواستار کوتاه کردن جدول زمانی شدند.
نتانیاهو رئیس ستاد ارتش را سرزنش کرد و گفت: «شما درخواست یک طرح واقعبینانه کردید.»
یک منبع سیاسی که در این بحث حضور داشت، گفت: «نخستوزیر طرح شهر بشردوستانه ارائه شده توسط ارتش اسرائیل و وزارت جنگ را رد کرد. پس از یک بحث طولانی، نتانیاهو از آنها خواست برای یک جایگزین دیگر، انعطافپذیرتر، سریعتر و مقرونبهصرفهتر که واقعا امکانپذیر باشد، برنامهریزی کنند.»
کانال ۱۲ همچنین گزارش داد که برآوردهای ارتش نشان میدهد که بازسازی شهر بر روی ویرانههای رفح چندین ماه طول خواهد کشید. علاوه بر این، نهاد امنیتی معتقد است که حماس این طرح را به عنوان تصمیم رژیم صهیونیستی برای دنبال کردن تنها یک توافق جزئی تفسیر خواهد کرد که بلافاصله پس از آتشبس موقت، جنگ را از سر میگیرد و در واقع، حماس را نسبت به تضمینهایی که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به آن داده بود، بیاعتماد میکند.
انتهای پیام
نظرات