مهرداد شریفی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: عقربزدگی یکی از مهمترین مشکلات پزشکی در مناطق غربی و جنوبی ایران و به ویژه استان خوزستان است؛ در این مناطق هر ساله افراد زیادی به ویژه کودکان، دچار عقربزدگی میشوند.
وی افزود: در سال گذشته در خوزستان حدود ۲۰ هزار نفر به دلیل عقربزدگی به مراکز درمان مراجعه و سرم ضد عقرب دریافت کردهاند.
چگونگی بهسازی محیط عقربخیز
رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: مهمترین اقدام برای پیشگیری از عقربزدگی، بهسازی محیط از جمله بهسازی محیط منزل و کار، بستن سوراخها، درزها و شکافهای دیوار ساختمان خانهها، بستن همه راههای احتمالی ورود عقرب به درون خانه با اقداماتی مانند نصب توری روی پنجرهها و یا گرفتن فاصله بین درها و کف زمین، تمیز نگه داشتن محیط زندگی از حشرات و به ویژه سوسریها است که غذای عقرب هستند.
وی ادامه داد: جلوگیری از انباشت چوب، سنگ، علوفه و نخالههای ساختمانی در منزل که میتوانند محل مناسبی برای زیست عقرب باشند، جلوگیری از نفوذ رطوبت در خانه به ویژه در دیوارها، جلوگیری از بازی بچهها در مکانهای مخروبه، استفاده از تختخواب برای خوابیدن در محیطهای باز به ویژه در فصل گرم، رعایت فاصله حداقل ۳۰ سانتیمتری بین تختخواب و دیوار و خودداری از انباشته کردن لباسها، حوله و ... کف اتاقها برای پیشگیری از عقربزدگی توصیه میشود.
شریفی گفت: بررسی لباسها و کفشها قبل از پوشیدن از نظر وجود عقرب احتمالی، بررسی رختخواب، زیر فرشها، کنارههای اتاق و ... قبل از خواب به ویژه در مناطق عقربخیز، بهسازی منازل و محیط روستا، استفاده از دستکش و چکمه هنگام کار در باغها و مزرعهها توسط کشاورزان و همه کسانی که در باغها کار میکنند توصیه میشود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: همچنین استفاده از دستکش و چکمه توسط کارگران ساختمانی هنگام کار و جابهجایی مصالح ساختمانی، دقت در انتخاب محل برای اردوگاههای نظامی و تفریحی و دانشآموزی از نظر وجود عقرب، وارسی و دقت هنگام خرید مواد غذایی مانند سبزی، صیفیجات و ... در مناطق عقربخیز، نگهداری طیور و ماکیان با حفظ بهداشت محیط در منازل روستایی به دلیل تغذیه ماکیان از عقرب نیز بسیار مهم است.
درمان عقربگزیدگی
وی بیان کرد: در صورت مواجهه با فرد عقربزده ضمن حفظ خونسردی، عضو دچار عقربزدگی باید ثابت نگه داشته و دو سه سانتیمتر بالای محل گزش عقرب با یک طناب، پارچه و یا رگبند بسته شود، به طوری که حداقل یک انگشت از زیر آن رد شود.
شریفی افزود: سپس فرد باید در کوتاهترین زمان ممکن، به مراکز درمانکننده عقربزدگی، بیمارستانها یا مراکز بهداشتی درمانی تعیینشده در هر شهرستان انتقال داده شود. در این موارد استفاده از داروهای محلی، نیشتر زدن، داغ کردن، سوزاندن، تیغ زدن و... به هیچ وجه توصیه نمیشود.
انتهای پیام
نظرات