• سه‌شنبه / ۲۴ تیر ۱۴۰۴ / ۱۲:۲۹
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1404042414889
  • خبرنگار : 71489

تأکید نمایندگان بر برگزاری مستمر جلسات ستاد مدیریت بحران برای مقابله با حوادث

تأکید نمایندگان بر برگزاری مستمر جلسات ستاد مدیریت بحران برای مقابله با حوادث

در جلسه امروز صحن مجلس در تذکری موضوع تدابیر و اقدامات به عمل آمده وزارت کشور حین و بعد از تجاوز رژیم صهیونیستی به کشور در قالب فعالیت کارگروه امنیت عمومی حول محور امنیت جامعه در ابعاد غذایی، بهداشتی و اجتماعی مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش ایسنا، در جلسه‌ روز سه‌شنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۴ صحن مجلس در جریان بررسی گزارش وزیر کشور درباره تدابیر و اقدامات به عمل آمده حین و بعد از تجاوز رژیم صهیونیستی به کشور در قالب فعالیت کارگروه امنیت عمومی حول محور امنیت جامعه در ابعاد غذایی، بهداشتی و اجتماعی، پس از قرائت گزارش توسط اسکندر مومنی وزیر کشور تعدادی از نمایندگان مجلس به بیان اظهاراتی پرداختند.

احمد آریایی نژاد درباره گزارش وزیر کشور در خصوص اقداماته عمل آمده حین و بعد از تجاوز رژیم صهیونیستی به کشور در قالب فعالیت کارگروه امنیت عمومی حول محور امنیت جامعه در ابعاد قضایی، بهداشتی و اجتماعی گفت: ما انتظارات بیشتری از کمیته بحران و مجموعه وزارت کشور داشتیم اما ضعف هایی وجود دارد که باید به آنها اشاره کرد.

نماینده مردم ملایر در مجلس در ادامه با بیان این‌که «جمعیت از پایتخت به شهرستان‌ها و روستاها سرازیر شد و ما زمان بسیاری را از دست دادیم» به وضعیت نانوایی‌ها، حمل و نقل، میزان خواربار در فروشگاه‌ها  و ... در شهرهای میزبان اشاره و تاکید کرد که باید مدیریت بهتری انجام می‌شد.

دادن اختیار به استانداران اقدامات بسیار خوبی بود

حسن قشقاوی نیز در خصوص این گزارش گفت: در بسیاری از شهرستان های استان تهران تنها ۵ درصد مردم تخلیه کرده و بیشتر مهمانپذیر بودند و بیشتر تهرانی‌ها به شهرستان‌های اطراف می رفتند. ما خوشبختانه بحران نان و ارزاق نداشته و ترافیک بخوبی مدیریت شد. تصمیم دولت در دادن اختیار به استانداران بسیار خوب بود. باید مدیریت بحران در اختیار استانداران قرار گیرد چراکه در استان‌ها، مدیریت تمام شوراها با استانداران است.

نماینده مردم بهارستان و رباط کریم در مجلس ادامه داد: اگر انسجام ملی نبود این موفقیت حاصل نمی‌شد و رهبری مقام معظم رهبری در صحنه و بزنگاه‌ها بود که ما را به پیروزی رساند. ما شاهد بودیم که فیلم‌هایی در مورد تل‌آویو و شهرهای فلسطین اشغالی که چگونه فروشگاه‌ها مورد تعرض قرار می‌گرفتند اما درخصوص مردم ما این مورد وجود نداشت.

وی افزود: درخصوص نانوایی‌ها بحرانی که اخیرا ایجاد شده، باید حل و مرتفع شود و درخصوص مهاجرین و اتباع با تصمیمات کلی نظام موافقیم اما در جزئیات باید دقت نظر داشته باشیم تا هنگام خروج آنها امکانات کافی داده شود. در این خصوص دیپلماسی عمومی مهم است و باید مورد دقت قرار گیرد.

جلسات ستاد مدیریت بحران  باید به صورت مستمر برگزار شود

مصطفی معینی آرانی نماینده مردم کاشان، آران و بیدگل در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: ابتدا از حضور حماسی مردم در این جنگ تحمیلی ۱۲ روزه تشکر می‌کنم که تجلیات آن همچنان وجود دارد و نمونه آن را تشییع شهدای اخیر اقتدار و در حضور پرشور جوانان در نماز جمعه‌های پس از این حمله ما می‌بینیم و جلوه های آن را خود من شخصا در نماز جمعه‌های کاشان، مشهد اردهال، نیاسر، برزوک و مشکات  و در شهرستان های آران و بیدگل، ابوزید آباد، سفیدشهر و نوش‌آباد شاهد بودم. درود  بر غیرت و همیت هموطنان عزیز و فهیم.

وی خطاب به وزیر کشور ادامه داد: از زحمات و تلاش های شما، استانداران و فرمانداران تشکر می‌کنم اما چند نکته را باید بگویم. شما متولی مدیریت بحران کشور هستید، جانشین رئیس جمهور در مدیریت بحران کشور هستید، براساس قانون رئیس ستاد ملی مدیریت بحران هستید، درست است که در قانون موقعیت جنگی را نداریم اما در خلاء اسناد مرتبط با شرایط جنگی مسئله مهم مسئله مدیریت بحران است. انتظار هماهنگی بیشتری را در دستگاه‌‍‌های اجرایی در این دوره دوازده روزه داشتیم. ما باید در این دوره شاهد درخشش آن می‌بودیم.

این نماینده مردم در مجلس عنوان کرد: شورای عالی مدیریت بحران کشور که در قانون آمده در دوره سه ماهه یا شش ماهه باید جلسه بگذارد شأن این جلسه ایجاد هماهنگی بین دستگاه‌ها است، وقتی جلسه برگزار نمی‌شود و حداقل تمرین هماهنگی‌ها انجام نمی‌گردد این باعث سخت شدن کارها می‌شود. انتظار مجلس برگزاری منظم و مستمر جلسات ستاد مدیریت بحران کشور و استان‌هاست.

معینی آرانی افزود: در امر بازسازی خرابه‌ها و املاک و اموال مردم و جبران خسارات وارده به آنها چه از نظر مالی، اماکن، اسکان اضطراری، موقت یا دائم در دولت نا به سامانی مشاهده می‌کنیم. چه کسی قرار است صنایع را بازسازی کند، چه کسی قرار است زیرساخت‌ها را بازسازی و خسارات مردم به ویژه کشاورزانی که نتوانستند محصول خود را به موقع عرضه کنند و تسهیلات آنها فرا می‌رسد را جبران کند؟

وی خطاب به وزیر کشور، گفت: تصمیم بگیرید این مسائل را مردم باید بدانند، چه کسانی مسئول جبران خسارات هستند تا از او مطالبه کنند. آیا ایرادی داشت در زمان حملات با وجود زیرساخت‌ها پیامک هشدار برای آمادگی مردم ارسال می‌شد؟ مسئله دیگر حمایت از شهرداری ها از نظر تامین منابع مالی با توجه به صفر شدن صدور پروانه‌ها ست.

حمله رژیم صهیونیستی غافلگیرانه نبود
باید تمهیدات لازم و پیشگیرانه اتخاذ می‌شد

سید محمد سادات ابراهیمی نماینده مردم شوشتر و گتوند با بیان اینکه جنگ ۱۲ روزه، جنگ عادی و معمولی و با یک کشور نبود، بلکه جنگ تمام عیار پیشرفته و فوق مدرن با دو کشور هسته ای بود، گفت: به لطف خداوند ما پیروز میدان شدیم و نقطه قوت ما حمایت و همراهی قاطع مردم و حتی منتقدان و اپوزیسیون بود.

وی ادامه داد: باید در ایجاد فضای باز سیاسی به همه اقشار مردم توجه کرد؛ مردم به ولایت معتقدند و رهبر معظم انقلاب نیز مانند امام خمینی (ره) با فرماندهی مدبرانه هیمنه پوشالی دو قدرت هسته ای را در هم شکست و اقتدار نیروهای مسلح نیز قابل تقدیر است.

سادات ابراهیمی با بیان اینکه دولت نهایت تلاش خود را برای تامین مایحتاج مردم به کار برد، ادامه داد: عملکرد وزرای نفت و جهاد کشاورزی نیز قابل تقدیر بود.

این نماینده مردم در مجلس دوازدهم خطاب به وزیر کشور، افزود: حمله رژیم صهیونیستی غافلگیرانه نبود بلکه جنگ از سال ۸۸ آغاز شده بود و جنگ ۱۲ روزه وعده صادق ۳ بود و باید تمهیدات لازم اتخاذ می شد و آمادگی کامل را داشتیم.

دولت لایحه همبستگی ملی را به مجلس ارائه کند

سیدنجیب حسینی نماینده مردم مینودشت در مجلس شورای اسلامی در ادامه با تشکر از همراهی، همبستگی و وفاق آحاد جامعه در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه از وزیر کشور نیز تشکر کرد و افزود: نخستین اقدامی که در طول این جنگ و با مدیریت خوب وزیر کشور انجام می شد برگزاری جلسه با همه احزاب و گروه های سیاسی و کار پسندیده ای بود و نقش موثر و بارزی در همبستگی ملی داشت.

وی با انتقاد از نبود قانون امنیت ملی در کشور، تصریح کرد: نبود این قانون خلل بزرگی است و باید تدوین و تصویب قانون همبستگی و هویت ملی مدنظر قرار گیرد و وزارت کشور برای حفظ همبستگی و همدلی بررسی‌های لازم را انجام داده و در قالب لایحه‌ای به مجلس ارائه کند.

ستاد مدیریت بحران نیازمند تقویت است

محمدتقی نقدعلی دیگر نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، خطاب به نیکزاد نایب رئیس مجلس که ریاست جلسه را بر عهده داشت، گفت: تصمیمات خلق‌الساعه‌ای که گرفته شده هرچند با وجود تلاش شما برای توجیه تشکیل کارگروهی که با اصل ۸۵ قانون اساسی منافات دارد حرمت مجلس را کاهش می‌دهد. بر اساس این تصمیم اختیارات مجلس به کمیته ای داده می‌شود به همین دلیل از روسای کمیسیون‌ها درخواست دارم معرفی دو نفر از نمایندگان تا زمانی که طرح پخته و تبیین نشود متوقف شود.

وی پیرامون توضیحات وزیر اطلاعات خطاب به نمایندگان، گفت: بدون اینکه پاسخ درخوری از وزیر دریافت کنید حرارت شما فروکش کرد، چگونه در ماجرای نفوذ و ترور عزیزان ما توضیحات وزیر که به صورت مختصر، سربسته و کلی بود شما را اقناع کرد؟

این نماینده مردم در مجلس عنوان کرد: در این نشست از اقدامات حین جنگ گفته شد اما از اقدامات کلیدی برای جلوگیری از عملیات تروریستی کمتر مطلبی عنوان شد. شأن و حرمت مجلس در ابتدای صحبت های وزیر اطلاعات رعایت نشد. گزارش نظارتی این وزارتخانه را نپسندیدیم.

نماینده مردم خمینی شهر در مجلس گفت: وزارت کشور مسئول ستاد مدیریت بحران است و تقویت این ستاد در شرایط مختلف از ضرورت‌هاست. ارائه خدمات و هماهنگی بین دستگاه‌ها در مواقع اقدامات خرابکاری باید در دستور کار وزیر کشور قرار بگیرد. اقدامات انجام شده توسط برخی استانداران و فرمانداران مطلوب است اما در استان بوشهر در جریان نظارت میدانی که داشتم شاهد مشکلاتی بودیم.

در ادامه غلامحسین زارعی در تذکری گفت: یکی از همکاران درخصوص عملکرد استاندار بوشهر مطلبی را عنوان کردند که دور از انصاف و عدالت بوده است، در طول ۱۲ روز جنگ تحمیلی در استان بوشهر با کمترین مشکلات در حوزه های امنیتی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی روبه‌رو بودیم، خواهش می‌کنم از دوستان اگر اظهارنظری دارند حتما با علم باشد.

این نماینده مردم در مجلس با اشاره به اینکه برخی از مدیران و استانداران را بررسی کنید در جنگ دوازده روزه در حوزه‌های کاری حضور نداشتند و حداقل یک جلسه با نمایندگان و مجامع نمایندگان استان‌ها برگزار نکردند و مشخص نیست چه اقداماتی درحال انجام است، ادامه داد: انسجام بین مجمع نمایندگان و استانداران ضروری است و باید به استاندارانی که به این موضوع توجه نمی‌کنند تذکر جدی داده شود.

ابراهیمی گفت: از نیروی انتظامی در زمینه تعیین‌تکلیف اتباع غیرمجاز تشکر می‌کنم، اما انرژی خود را بر روی واحدهای صنعتی و کشاورزی نگذارند برخی اتباع در مشاغلی شاغل هستند که از دید جا مانده‌اند.

نماینده مردم اراک در مجلس، گفت: تقویت مدیریت محله محوری یکی از مسائل ضروری است که باید وزارت کشور به آن بپردازد. با استفاده از نیروهای مردم و سازماندهی آنها به نتیجه مطلوب می‎رسیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha