مدارس تعطیل و تعطیلات تابستانی شروع شده است. اما خیلی از مدارس ثبت نام سال تحصیلی جدید خود را آغاز کردهاند و هر کدام هم هزینه متفاوتی از خانوادهها درخواست و دریافت میکنند. شهریه مدارس غیرانتفاعی، حالا سالهاست که به معضلی برای خانوادهها تبدیل شده است؛ چراکه میزان آن متغیر است و هر سال معمولا با افزایش چشمگیری روبه رو می شود. از یک سو، برخی از خانوادهها تمایلی به تحصیل دانش آموزان خود در مدارس دولتی ندارند و گمان میکنند این مدارس دیگر کارکرد سابق خود را از دست دادهاند و از سوی دیگر، پرداخت شهریه مدارس غیرانتفاعی نیز برای خیلی از خانوادهها دیگر مقدور نیست؛ به ویژه در یکی دو سال اخیر که این شهریهها سر به فلک کشیدهاند.
هرساله یکی از دغدغههای اصلی دانش آموزان و خانوادهها، ثبت نام در مدارس سال آینده است که برخی از خانوادهها به دلیل کم بودن جمعیت کلاسهای مدارس غیرانتفاعی، ترجیح میدهند که فرزندانشان در این مدارس تحصیل کنند و این مدارس نیز برای جذب بیشتر دانش آموز به دنبال ارائه خدمات متفاوتتری نسبت به مدارس دولتی و هیئت امنایی بودهاند.
افزایش قیمت ثبت نام در مدارس غیرانتفاعی این استان مانند بسیاری از استانهای دیگر است و به دلیل کاهش توان و بضاعت مالی خانوادهها در پرداخت هزینهها، دیگر قادر به پرداخت هزینه مانند گذشته برای فرزندانشان در مدارس نیستند.
یکی از والدین به خبرنگار ایسنا گفت: امسال برای ثبت نام فرزندم که رفتم، اعلام کردهاند ۲۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هزینه ثبت نام است درحالی که سال گذشته ۱۰ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان شهریه پرداخت کردهایم.
یکی دیگر از والدین دانش آموزان در گفت و گو با خبرنگار ما افزود: سال گذشته شهریهای که به مدرسه پرداخت کردهام، ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بوده است و امسال برای ثبت نام مجدد که رفتهام، اعلام شده که شهریه سال جاری ۲۵ میلیون تومان خواهد بود.
یک نفر که خود را کارمند دولت عنوان می کند، میگوید پرداخت شهریه دو فرزندش که در مدرسه غیرانتفاعی درس میخواندند، ۵۰ میلیون تومان می شود که پرداخت این مبلغ برای او و همسرش امکان پذیر نیست و به همین خاطر امسال تصمیم گرفته است که هر دوی آنها را در مدارس دولتی ثبت نام کند اگر هم مدرسه دولتی گیرم نیامد از تحصیل فرزندانم جلوگیری می کنم.
«غلامحسین بلادی»، رئیس اداره مشارکتهای مردمی آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد در گفت و گو با خبرنگار ایسنا از واقعیسازی شهریه مدارس غیردولتی این استان با هدف بهبود و ارتقاء کیفیت آموزشی و پرداخت عادلانه حقوق معلمان خبر داد و گفت: این اقدام در جهت ارتقاء کیفیت آموزش، رضایت اولیا و کرامت معلمان برداشته شده است.
وی با اشاره به بازنگری و واقعیسازی شهریه مدارس غیردولتی در سال جاری، افزود: این تصمیم در راستای ایجاد تعادل منطقی میان کیفیت آموزشی، رضایت اولیا، پرداخت عادلانه حقوق معلمان و بهبود خدمات آموزشی اتخاذ شده است.
بلادی با بیان اینکه در سالهای گذشته شهریه مدارس غیردولتی استان بهطور غیرواقعی پایین و کمتر از میانگین کشوری بود، اظهارکرد: به همین دلیل استفاده از واژه«ترمیم» یا«واقعیسازی» شهریه بهجای«افزایش» دقیقتر است، چراکه این اقدام برای جبران عقبماندگی سنوات گذشته و جلوگیری از افت کیفیت آموزشی صورت گرفته است.
رئیس اداره مشارکتهای مردمی آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: این تصمیم پس از برگزاری جلسات متعدد با مسئولان وزارت آموزشوپرورش و بر اساس بخشنامههای رسمی و مصوبات شورای نظارت بر مدارس غیردولتی استان و شهرستانها انجام شده است. بر همین اساس، کف شهریهها متناسب با شرایط مناطق مختلف استان و مطابق با دستورالعملهای کشوری اصلاح شده است.
بلادی تصریح کرد: در مناطق کمتر برخوردار و شهرستانهایی مانند گچساران و کهگیلویه، کف شهریه ۱۴میلیون تومان و در مرکز استان و شهرستان بویراحمد این رقم به ۱۷میلیون تومان افزایش یافته است. این اصلاحات برای همترازی با استانهای همجوار و جلوگیری از تضعیف مدارس غیردولتی ضروری بود.
وی ادامه داد: با واقعیسازی شهریه، امکان پرداخت عادلانهتر حقوق معلمان و تأمین هزینههای آموزشی فراهم شده است. معلمی که با حقوق دو یا سه میلیون تومان تدریس میکند، نمیتواند کیفیت آموزشی مطلوبی ارائه دهد بنابراین این اقدام در جهت ارتقاء کیفیت آموزش، رضایت اولیا و کرامت معلمان برداشته شده است.
رئیس اداره مشارکتهای مردمی آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد تأکید کرد: این ترمیم شهریه با مجوز وزارت آموزشوپرورش انجام شده و در برخی مدارس علاوه بر ترمیم، افزایش ۱۰تا ۴۰درصدی نسبت به مبالغ ترمیمشده نیز لحاظ شده است. با این وجود، شهریه مدارس غیردولتی کهگیلویه و بویراحمد همچنان پایینتر از استانهایی مانند چهارمحال و بختیاری، بوشهر، خوزستان و فارس است.
بلادی تصریح کرد: خانوادهها در انتخاب مدارس آزاد هستند، هرکس توان پراخت شهریه فرزند خود در مدارس غیرانتفاعی را ندارند ثبت نام نکند و به این مدارس نروند، اما باید توجه داشت که مدارس غیردولتی برای ارتقاء کیفیت آموزش، تأمین فضاهای آموزشی مناسب و پرداخت بهموقع حقوق معلمان ناگزیر از دریافت شهریه واقعی و منطقی هستند.
وی بیان کرد: هدف اصلی از این تصمیم، ارتقاء کیفیت آموزش، ایجاد رضایتمندی عمومی، و حفظ جایگاه مدارس غیردولتی به عنوان مکمل و همراه مدارس دولتی در پیشبرد اهداف تعلیم و تربیت در کهگیلویه و بویراحمد است.
به گزارش ایسنا، «یدالله رحمانی»، استاندار کهگیلویه و بویراحمد روز یکشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۴ در نشست شورای آموزش و پرورش استان با اشاره به افزایش ۳۹ درصدی شهریه مدارس غیرانتفاعی نسبت به سال گذشته، افزود: البته این افزایش بر اساس شاخصهای مصوب و با نظارت دقیق انجام میشود.
گفتنی است که۲۲ درصد دانشآموزان استان کهگیلویه و بویراحمد در مدارس غیرانتفاعی تحصیل میکنند، اما این مدارس تنها ۱۳ درصد از فضای آموزشی را تشکیل میدهند.
انتهای پیام
نظرات