سید صادق میریی مدیر کل بهزیستی قم در نشست خبری که امروز ۲۴ تیر در سالن جلسات این سازمان برگزار شد، ضمن تبریک هفته بهزیستی به همه دست اندرکاران و خدمتگزاران این عرصه بیان کرد: شعار امسال «باهم برای بهزیستن؛ مشارکت امروز، توانمندسازی فردا» نامگذاری شده است که به خوبی بیانگر رسالت و جهت گیریهای این سازمان است.
وی ادامه داد: سازمان بهزیستی در طول سالهای پس از انقلاب اسلامی توانسته خدمات بی نظیری را به جامعه ارائه دهد که در نوع خود کم نظیر است؛ این دستاوردها حاصل تلاش تیمی متخصص و دلسوز است که با تعهد و ازخودگذشتگی، منشأ خدمات ارزشمندی برای اقشار آسیب پذیر شدهاند.
میریی با بیان اینکه بر اساس قوانین و مقررات، مسئولیتهای مشخصی برای دستگاههای مختلف در زمینه ارائه خدمات به اقشار خاص تعیین شده است، گفت: جامعه هدف سازمان بهزیستی عمدتاً شامل افراد دارای معلولیت، معتادان در حال بهبودی و زنان سرپرست خانوار میشود که خدمات گستردهای از جمله مشاورههای تخصصی، برنامههای غربالگری و خدمات مددکاری به آنها ارائه میشود.
وی با اشاره بر اینکه در این میان، افراد دارای معلولیت با جمعیتی بالغ بر ۲۳ هزار نفر، بخش عمدهای از دریافت کنندگان خدمات این سازمان را تشکیل میدهند، تصریح کرد: در حوزه حمایتهای معیشتی که یکی از نیازهای اساسی جامعه هدف محسوب میشود، شاهد پیشرفتهای چشمگیری بودهایم. طی سال جاری، هم تعداد افراد تحت پوشش و هم میزان کمکهای نقدی پرداختی نسبت به سال گذشته به میزان دو برابر افزایش یافته است که این امر گامی بلند در جهت بهبود شرایط زندگی این مددجویان محسوب میشود.
مدیر کل بهزیستی قم عنوان کرد: در دو سال گذشته، یکی از اولویتهای اصلی سازمان، توسعه و تجهیز مراکز تخصصی برای ارائه خدمات به معلولان بوده است. همچنین توجه ویژهای به مراکز مرتبط با آسیبهای اجتماعی و حمایت از کودکان بی سرپرست معطوف شده است؛ در این راستا، ۹ مرکز جدید در استان به بهره برداری رسیده و بخشی دیگر در حال تکمیل و تجهیز است، با راه اندازی کامل این مراکز، شاهد افزایش حدود ۳۰ درصدی ظرفیت ارائه خدمات خواهیم بود.
وی افزود: ظرفیت بخش غیردولتی در این حوزه از ۴۸ مرکز به ۵۷ مرکز در حال افزایش است و به زودی شاهد افتتاح مراکز جدیدی در مناطق طایقان و جنداب خواهیم بود؛ همچنین از جمله پروژههای مهمی که در استان قم در دست پیگیری است، میتوان به طرح دهکده سالمندان اشاره کرد.
میریی ادامه داد: هرچند این طرح هنوز در کشور به صورت گسترده اجرایی نشده، اما با اختصاص ۷۰ هکتار از زمینهای ملی در مسیر کهک به ورجان، گامهای اولیه برای تحقق این پروژه برداشته شده است. این دهکده پس از تکمیل، در ابعاد مختلف ظرفیت ارائه خدمات جامع به سالمندان را خواهد داشت.
وی با بیان اینکه بهبود مشارکتهای مردمی و استفاده از ظرفیت خودجوش تشکلهای مردم نهاد از دیگر راهبردهای مؤثر در توسعه خدمات بهزیستی بوده است، گفت: همکاری با این تشکلها در زمینههایی مانند مناسب سازی مبلمان شهری، اصلاح معابر و پیاده روها و تجهیز پارکها و بوستانها با نظارت نمایندگان معلولان، نتایج بسیار مثبتی به همراه داشته است.
مدیر کل بهزیستی قم بیان کرد: در حوزه سیاست گذاریهای کلان، طرحی با عنوان «سلام» در حال مطالعه و کارشناسی است که محله را به عنوان کانون سلامت اجتماعی مورد توجه قرار میدهد؛ این طرح که قرار است در ۵۰۰۰ محله سراسر کشور اجرایی شود، سازمان بهزیستی را به عنوان پایگاه اصلی ارائه خدمات اجتماعی معرفی میکند.
وی افزود: در چارچوب این طرح، کلیه خدمات اجتماعی مرتبط با هر محله مورد بررسی و ساماندهی قرار خواهد گرفت و برنامههایی مانند دورههای آموزشی در مساجد و محلات، برنامههای پیشگیری از اعتیاد، آموزش مهارتهای زندگی و سایر خدمات اجتماعی به صورت منسجم ارائه خواهد شد.
میریی در پایان اظهار کرد: در طول جنگ ۱۲ روزه اخیر، همکاران سازمان بهزیستی با تلاش بی وقفه خود نقش مهمی در حفظ ثبات استان ایفا کردند. خط مشاوره رایگان سازمان به صورت شبانه روزی فعال بود و مراکز نگهداری از معلولان نیز با برنامه ریزی دقیق، نیازهای روزانه مددجویان را به خوبی تأمین کردند. این تلاشها باعث شد تا در این شرایط بحرانی، آسیبی متوجه جامعه هدف سازمان نشود.
در ادامه، محمدرضا رحیمی معاون توانبخشی بهزیستی قم با اشاره به این که در حال حاضر، ۴۸ مرکز به جامعه معلولان خدماترسانی میکنند، گفت: آمار مستمریبگیران ۱۳ هزار و ۹۹۵ نفر است و یک هزار و ۷۰۵ نفر نیز حق پرستاری دریافت میکنند. همچنین، برای معلولان بدون شغل، کمک معیشتی ۵۰۰,۰۰۰ تومانی و بستههای بهداشتی و پوشینه به ارزش ۹۰۰,۰۰۰ تومان برای هر فرد در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: اعتبارات پرداختی در سال گذشته بالغ بر ۲۵ میلیارد و ۷۳۵ میلیون تومان بوده که برای خرید ویلچر، تشکهای مواج، سمعک و کاشت حلزون، کاردرمانی و گفتاردرمانی، مشاوره ژنتیک، غربالگری بینایی و شنوایی و سایر خدمات توانبخشی هزینه شده است.
رحیمی با بیان اینکه در دوران جنگ تحمیلی، مراکز توانبخشی بهصورت شبانهروزی فعال بودند، عنوان کرد: با همکاری شهرداری و تاکسیرانی، ۵ دستگاه تاکسی ون مجهز به بالابر ویلچر (وانتوان) در استان راهاندازی شده که روزانه ۹ ساعت به معلولان خدمات میدهند؛ خانوادهها برای استفاده از این خدمات میتوانند با شماره ۳-۶۶۶-۱۰۰۱ تماس بگیرند.
همچنین در این نشست، محمد علیمرادی معاون توسعه توانمند سازی اشتغال وکار آفرینی بهزیستی بهزیستی قم بیان کرد: در سال گذشته، نزدیک به ۱۲۶۵ تن از جامعه هدف را تحت پوشش تسهیلات توانمندسازی قرار دادیم. همچنین، در زمینه پرداخت سقف بیمه کارفرمایی، حدود ۴۰۰ نفر از این خدمات بهرهمند شدهاند.
وی افزود: یکی دیگر از حوزههای فعالیت ما، حمایت از دانشجویان و دانشآموزان است. در این راستا، به ۹۰ دانشجو در رشتههای مختلف کمک کردهایم تا با وجود شرایط دشوار، به تحصیل خود ادامه دهند که این خود یک موفقیت چشمگیر محسوب میشود. در بخش دانشآموزان نیز ۱۱۴۶ نفر تحت پوشش هستند که شامل تعداد زیادی از فرزندان خانوادههای معلولین میشوند و تحت حمایت ما قرار گرفتهاند.
علیمرادی در پایان اضافه کرد: موضوع دیگر، اشتغال مددجویان است. در اواخر سال گذشته، تسهیلگران اشتغال را به چرخه فعالیتهای بهزیستی افزودیم تا با آمادهسازی شغلی و پشتیبانی از اشتغال، پرداخت تسهیلات را هدفمندتر پیش ببریم و توانمندسازی واقعی را محقق کنیم.
انتهای پیام
نظرات