• سه‌شنبه / ۲۴ تیر ۱۴۰۴ / ۲۱:۴۳
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1404042415298
  • خبرنگار : 50598

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست:

بازنگری طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک باید در کارگروه ملی مطرح شود

بازنگری طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک باید در کارگروه ملی مطرح شود

ایسنا/مرکزی رئیس سازمان محیط زیست کشور گفت: موضوع بازنگری طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک باید در کارگروه ملی مطرح شود.

شینا انصاری ۲۴ تیر در کارگروه کاهش آلودگی هوای استان مرکزی اظهار کرد: استان مرکزی در حوزه محیط زیستی شرایط ویژه‌ای دارد و در طول سال‌های گذشته توسعه ناپایدار و واگذاری‌های بیش از ظرفیت، به لحاظ محیط زیستی شرایط شکننده و آسیب‌پذیری را در این استان ایجاد کرده است، اظهار کرد: با این وجود اقدامات خوبی در حوزه توسعه تجدیدپذیرها در این استان انجام شده است.

وی افزود: سال گذشته مازوت سوزی در اراک مقداری زودتر شروع شد و استاندار مرکزی نیز به این معضل اشاره کرده بود و رئیس جمهوری دستور قطع مازوت‌سوزی را صادر کردند و این مسئله را در کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا مطرح و مصوب شد ولی بواسطه شرایط کشور اجرایی نشد.

انصاری افزود: بسیاری اقدامات هست که علاقه داریم به عنوان سازمان محیط زیست انجام دهیم و تمایلی نداریم که در ۱۶ نیروگاه بخاری کشور مازوت مصرف شود ولی باید واقعیات کشور را هم درک کنیم چراکه جزیره جدایی از مجموعه دولت نیستیم و تصمیماتی که می‌گیریم باید مطابق با واقعیت‌ها و ظرف زمانی موجود باشد و باید شرایط را درک کنیم بخصوص در حال حاضر که یک جنگ را پشت سر گذاشته‌ایم.

وی افزود: بعنوان سازمان محیط زیست اطمینان می‌دهیم که تلاش می‌کنیم که در کلانشهری مثل اراک آلودگی‌ها را کمتر داشته باشیم هرچند در شرایط حاضر نمی‌توانم قول قطعی بدهم. ولی درباره اراک که صنایع ‌در جهت باد غالب مستقر شده‌اند و دیگر شرایط این شهر را براساس مستندات، در کارگروه ملی آلودگی هوا طرح کنیم.

انصاری با بیان اینکه ترجیح ما بر این است که از سوخت های مناسب استفاده شود و در شرایط موجود اولویت بندی هایی در زمینه سوخت مورد توجه قرار بگیرد.

انصاری با بیان اینکه بحث ال.پی.جی نیروگاه شازند و برنامه زمان‌بندی رفع آلایندگی پالایشگاه و پتروشیمی باید پیگیری شود، تأکید کرد: موضوع سلامت شهروندان و محیط زیست برای ما بسیار مهم است که با اولویت دنبال می کنیم.

وی گفت: طبق سیاهه انتشار، سهم منابع ثابت در استان مرکزی بسیار بیشتر از منابع متحرک است ولی نباید از منابع متحرک غافل شویم. باید تعداد تاکسی‌ها و اتوبوس‌های برقی را گسترش دهیم. ما در تهران و اصفهان با همکاری چند دستگاه به دنبال جایگزینی موتورسیکلت‌های سوختی با موتورسیکلت‌های برقی هستیم که اینکار هم می‌تواند در مقیاس پایلوت انجام شود و دیگر اقدامات همچون اسقاط خودروهای فرسوده می تواند در استان مرکزی انجام شود و پیگیری ها و هماهنگی‌های آن می‌تواند از جانب سازمان محیط زیست انجام شود.

اعتبار لازم برای راه اندازی تراموا در اراک در اختیار استان گذاشته شود

استاندار استان مرکزی نیز در این جلسه با بیان اینکه در سایه رویکرد علمی و تخصصی، اقدامات موفقی در راستای کاهش آلودگی هوای اراک انجام شده افزود: خروج ۷۰۰ دیگ‌ شرکت ایرالکو، انتقال کوره‌های آجرپزی، اضافه شدن هزار هکتار فضای سبز، ایجاد تقاطع‌های غیر همسطح و سایر اقدامات اینچنینی در راستای کاهش آلودگی هوای اراک انجام شده، اما تعدادی از طرح‌ها هم اجرا نشد.

مهدی زندیه وکیلی با بیان اینکه عمدتاً مازوت سوزی پالایشگاه و نیروگاه، در آلودگی هوای اراک نقش دارند تصریح کرد: با مازوت‌سوزی نیروگاه شازند، وضعیت هوای اراک رو به وخامت می‌رود و در مقاطعی، کاری نمی‌توانیم انجام دهیم.

استاندار مرکزی خواستار بازنگری طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک در هیات وزیران شد و گفت: به دلایل متعدد هیچ شهری به اندازه اراک تحت تأثیر گاز SO۲ (گوگرد دی‌اکسید) نیست لذا از دولت درخواست داریم استثنا بودن اراک را نسبت به سایر شهرهای ایران در خصوص مازوت‌سوزی نیروگاه بپذیرد.

زندیه وکیلی اضافه کرد: آقای پزشکیان اولین رئیس جمهوری بود که پذیرفت مازوت‌سوزی نیروگاه شازند در مقطعی کوتاه قطع شود. کل مازوت کم سولفور کشور توسط پالایشگاه شازند تولید می‌شود که امسال برای اولین بار ۵۰۰ هزار لیتر در روز در اختیار نیروگاه قرار گرفت. برای خرید این مازوت کم سولفور سه همت اعتبار می‌خواهیم که از دولت تقاضای کمک داریم.

وی ادامه داد: ما درخواست داریم مازوت کم سولفور در فصل تابستان در نیروگاه ذخیره شود و در فصل سرد سال آن را بسوزانیم. علیرغم آلودگی که مازوت کم سولفور دارد ولی با توجه به شرایط، به سوزاندن مازوت کم‌سولفور قانعیم.

استاندار مرکزی با بیان اینکه اراک تنها شهری است که این حجم از اتوبوس برقی را وارد ناوگان حمل‌ونقل شهری خود کرده است اضافه کرد: انتظار ما مترو نیست ولی انتظار داریم اعتبار لازم برای راه اندازی تراموا در اراک در اختیار استان گذاشته شود.

وی با اشاره به تعهد استان مرکزی مبنی بر توسعه پنج هزار مگاواتی انرژی خورشیدی طی سه سال گفت: ۱۲۷ مگاوات از ۵۰۰ مگاوات برق خورشیدی تعهد شده امسال وارد مدار شده و بزرگترین نیروگاه خورشیدی افتتاح شده و کلنگ زنی شده نیز مربوط به استان مرکزی است.

زندیه وکیلی ادامه داد: بعضی شرکت‌های استان مثل پتروشیمی شازند در سال‌های گذشته از لیست شرکت‌های پرداخت کننده عوارض آلاینده خارج شدند. فلر پتروشیمی در چند وقت گذشته به حدی آلودگی ایجاد کرده که باعث اعتراض مردم منطقه شده ولی یک ریال عوارض آلایندگی پرداخت نکردند. چند سال است از پتروشیمی که خواسته‌ایم از پساب فاضلاب برای مصارف خود استفاده کند ولی گوش ندادند. ما از سازمان محیط زیست می خواهیم جلوی باندهای قدرت و ثروت بایستد.  

 عبدالرضا حاج علی بیگی، فرماندار اراک نیز اظهار کرد: منابع آبی اراک رو به اتمام است و این شهر هوا ندارد، لذا انتظار ما این است که بحث قطع مازوت‌سوزی یا اختصاص مازوت کم‌سولفور در نیروگاه شازند در دولت با جدیت پیگیری شود. بنده بعنوان فرماندار اراک از مردم این شهر شرمنده‌ام.

اراک گرفتار گردوغبار و آلاینده های صنعتی

سرپرست اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی نیز با بیان اینکه ما با یک زیست بوم حساس و شکننده روبه‌روییم اظهار کرد: تهیه طرح سیاهه انتشار آلودگی هوای اراک و شازند در سال ۱۴۰۳ انجام شد ولی موضوع گرد و غبار دیده نشده است.

امیر انصاری ادامه داد: در نزدیکی این شهر نیز تالاب کویری میقان قرار دارد و در شش‌ماهه اول سال گرد و غبار نمکی تالاب هم به آلودگی صنایع اضافه می‌شود.

وی افزود: سمت غرب اراک هم نیروگاه، پتروشیمی و پالایشگاه قرار دارد که در شش‌ماهه دوم سال، آلاینده‌های این صنایع با وزش بادهای جنوب و جنوب غربی به اراک وارد می‌شود و شرایط اراک را به حالت اضطرار می‌رساند.

ثبت تنها 9 روز پاک در اراک

علیرضا محرابیان، رئیس امور آزمایشگاه‌های اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی نیز تصریح کرد: هفت ایستگاه سنجش آلایندگی هوا در اراک وجود دارد که یک ایستگاه آن از مدار خارج شده و همه ایستگاه‌ها تنها سنجش گرد و غبار را دارند.

وی افزود: شهرداری اراک بعد از ۱۰ سال برای اولین بار یک ایستگاه مدرن خریداری و نصب کرده که امروز افتتاح شد. اراک از ابتدای امسال تاکنون ۹ روز پاک، ۸۷ روز قابل قبول، ۱۸ روز ناسالم برای گروه‌های سنی و دو روز ناسالم برای همه گروه‌های سنی داشته است.

محرابیان با بیان اینکه آلاینده دی‌اکسید گوگرد در هیچ شهری جز اراک تاکنون گزارش نشده استف گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۳۰ میلیون لیتر مازوت در نیروگاه حرارتی شازند مصرف شده است.

به گزارش ایسنا، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در جریا.ن سفر به اراک با حضور در گلزار شهدای اراک به مقام شامخ شهدا ادای احترام کرد.

وی همچنین با حضور بر مزار دکتر محمدباقر صدوق، معاون سابق و پیشکسوت برجسته سازمان حفاظت محیط زیست، با قرائت فاتحه نسبت به مقام علمی و خدمات ماندگار وی ادای احترام کرد.

افتتاح اداره حفاظت محیط زیست شهرستان فراهان از دیگر برنامه‌های معاون رئیس جمهور در سفر به استان مرکزی بود. این مجموعه اداری با اعتباری بالغ بر ۴۰ میلیارد ریال و با زیربنای ۲۰۰ متر مربع احداث شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha