فرهاد حیدری در گفتوگو با ایسنا ضمن اشاره به اینکه با افزایش دما و بالا رفتن شاخص گرمای هوا به بالای ۹۰ درصد، افراد در معرض خطر گرمازدگی قرار میگیرند، اظهار کرد: این وضعیت بهدلیل از دست دادن مایعات و نمکهای موجود در عرق ایجاد میشود که میتواند منجر به بروز علائم مختلفی شود.
وی افزود: در مراحل ابتدایی، فرد ممکن است احساس سرگیجه، ضعف و گیجی کند و با شدت گرفتن علائم و تعریق بیشتر، فرد ممکن است دچار سرگیجه و بیهوشی شود. در موارد حادتر، سردرد شدید، گرفتگی عضلات، تهوع و رنگپریدگی نیز ممکن است بروز کند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: اوج علائم گرمازدگی میتواند به حالتهایی مانند کرامپهای عضلانی خفیف تا سکته مغزی ناشی از گرما منجر شود که در این حالت فرد ممکن است به کما برود و هوشیاری خود را از دست بدهد.
حیدری اضافه کرد: افرادی که بیشتر در معرض خطر هستند شامل سالمندان، کودکان و خانمهای باردار هستند که به دلیل تغییرات فیزیولوژیکی نمیتوانند به خوبی با گرما سازگار شوند.
وی توضیح داد: اگر فردی علائم گرمازدگی را تجربه کرد، باید بلافاصله از محیطی که در آن دچار گرمازدگی شده، خارج شود. اگر فرد در حال انجام فعالیت بدنی است، باید فوراً فعالیت را متوقف کند. حتماً باید مایعات بنوشد، اما نوشیدنیهای کافئیندار باید اجتناب شوند.
متخصص طب اورژانس با بیان اینکه اگر لباس تنگ یا گرمی به تن دارد، باید آن را تعویض کند و اگر در منزل است، میتواند از دوش سرد استفاده کند یا از پنکه و بخار آب سرد بهره ببرد، تصریح کرد: در اکثر موارد با این اقدامات ساده علائم بهبود پیدا میکند، اما اگر علائم ادامه پیدا کرد حتماً باید با اورژانس تماس گرفته شود تا فرد به مراکز درمانی انتقال پیدا کند.
حیدری یادآور شد: افراد سالمند، بانوان باردار، مبتلایان به دیابت و فشار خون باید در روزهای گرم از منزل خارج نشوند و فعالیتهای ورزشی خود را در ساعاتی که تابش مستقیم نور خورشید نیست انجام دهند. بهتر است در صورت نیاز به خروج از منزل حتماً یک همراه داشته باشند تا در صورت بروز علائم اقدامات اولیه درمانی انجام شود.
وی تأکید کرد: پیشگیری از گرمازدگی بسیار مهم است و باید از قرار گرفتن در معرض شرایط گرم جلوگیری کرد تا نیازی به اقدامات درمانی نباشد.
انتهای پیام
نظرات