امیر یوسفی، چهارشنبه ۲۵ تیر در نشست خبری با اصحاب رسانه گلستان، قطعیهای روزانه و بیبرنامه برق را یکی از اصلیترین چالشهای پیشروی تولیدکنندگان گلستان دانست و اظهار کرد: این مسئله خسارات سنگینی بر دوش صنایع گذاشته و عملاً امکان برنامهریزی را از تولیدکنندگان گرفته است.
به گفته یوسفی، گلستان در مقایسه با سایر استانها، با چالشهای برق بیشتری روبهروست.
وی با ارائه آمار صادرات استان در سهماهه ابتدایی سال ۱۴۰۴، اعلام کرد: مجموع صادرات گلستان به ۲۴ کشور جهان به بیشاز ۲۱۵ هزار تن و ارزش ۹۸ میلیون دلار رسیده و در این بازه زمانی، واردات ۲۳.۷ میلیون دلاری ثبت شده که نسبت به سال گذشته ۱۴ درصد کاهش نشان میدهد.
یوسفی با تأکید بر اینکه لبنیات گلستان اکنون به اکثر کشورهای جهان صادر میشود، افزود: پنیر، خوراک آبزیان، پسته، لولههای آهنی، میلهگرد، تخممرغ و رب گوجهفرنگی از دیگر محصولات صادراتی استان گلستان است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان، مرز اینچهبرون را از امنترین مرزهای کشور توصیف کرد و گفت: این نقطه میتواند به سکوی پرتاب صادرات استان تبدیل شود، مشروط بر رفع کمبودهای منطقه آزاد اینچهبرون.
وی خواستار تسریع در توسعه زیرساختهای منطقه مرزی و آزاد اینچهرون شد.
گلستان؛ قطب کشاورزی با ۹۰ نوع محصول
یوسفی با توضیح اینکه گلستان در حال حاضر تولیدکننده بیش از ۹۰ نوع محصول کشاورزی است و امسال تنها در زمینه کلزا، ۱۰۵ هزار تن تولید ثبت شده است، بیان کرد: با وجود ظرفیت بالا، بحران آب باعث شده کشاورزان به کشت شالی روی بیاورند. با اینحال، توسعه کشت پنبه چندان موفق نبوده و تنها ۷ هزار هکتار زیر کشت پنبه رفته است.
برخی سرمایهگذاران بهدلیل طولانی بودن فرآیندها، به استانهای دیگر کوچ میکنند
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان با انتقاد از روند کند حل موانع سرمایهگذاری در استان گلستان، گفت: برخی از سرمایهگذاران به دلیل طولانی بودن فرآیندها، ترجیح دادهاند به استانهای دیگر کوچ کنند و برای حل این مشکلات دولت اختیارات بیشتری به استانداران داده است، اما هنوز انتظار میرود اقدامات مؤثرتری برای تسهیل تولید انجام شود.
وی به کاهش شدید قیمت سیبزمینی در سالجاری اشاره کرد و علت آن را ناشی از کشت بیشاز نیاز بازار و نداشتن آمار صحیح از میزان کشت و نیاز بازار دانست و اضافه کرد: الگوی مطلوب کشت سیبزمینی در گلستان ۵ هزار تن است و هر بار که از این میزان فراتر میرود، کشاورزان متضرر میشوند.
انتهای پیام
نظرات