• چهارشنبه / ۲۵ تیر ۱۴۰۴ / ۱۴:۵۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404042515908
  • خبرنگار : 30147

 فرماندار تاکید کرد

لزوم اختصاص اعتبار اضطراری برای مرمت و بازسازی بناهای تاریخی مه‌ولات

لزوم اختصاص اعتبار اضطراری برای مرمت و بازسازی بناهای تاریخی مه‌ولات

ایسنا/خراسان رضوی  فرماندار شهرستان مه‌ولات، بر لزوم اختصاص اعتبار اضطراری جهت مرمت و بازسازی بناهای تاریخی شهرستان تأکید کرد و خواستار تسریع در پیگیری این موارد از سوی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان شد.

ریحانه شریعتی در گفت‌وگو با ایسنا در حاشیه دیدار با مدیرکل میراث فرهنگی استان خراسان رضوی، با تأکید بر ضرورت افزایش اماکن اقامتی برای جذب گردشگران و همچنین مرمت آثار تاریخی، افزود: با توجه به ظرفیت‌های غنی تاریخی و فرهنگی شهرستان، از مسئولان انتظار می‌رود تا با همکاری یکدیگر، زمینه‌های لازم برای توسعه گردشگری را فراهم کنند.

وی ضمن اشاره به اهمیت ایجاد زیرساخت‌های مناسب، همچنین بر تسریع در بازسازی و راه‌اندازی رباط تاریخی فیض‌آباد و اتمام عملیات عمرانی بنای تاریخی لطفعلی‌خان تأکید و اظهار کرد: وجود اماکن اقامتی مناسب یکی از پیش‌نیازهای اساسی برای جذب گردشگران و زائران به این منطقه است؛ باید تلاش کنیم تا با ایجاد زیرساخت‌های لازم، گردشگران بیشتری را به این شهرستان جذب کنیم.

فرماندار مه‌ولات همچنین خواستار جذب تسهیلات مالی برای سرمایه‌گذاران متقاضی احداث مجتمع‌های گردشگری در شهر فیض‌آباد شد و افزود: سرمایه‌گذاران می‌توانند با احداث مجتمع‌های گردشگری و هتل‌ها، به بهبود زیرساخت‌های گردشگری کمک کنند؛ این امر نه تنها به ایجاد اشتغال در منطقه کمک می‌کند، بلکه باعث رونق اقتصادی شهرستان نیز خواهد شد.

وی تخصیص اعتبار برای ایجاد پارک‌های زائر در شهرهای فیض‌آباد و شادمهر را ضروری دانست و تصریح کرد: این پارک‌ها می‌توانند مکان‌هایی مناسب برای استراحت و خدمات‌رسانی به زائران و مسافران فراهم کنند و به این ترتیب، تجربه‌ بهتری را برای آن‌ها رقم بزنند.

شریعتی با اشاره به اینکه شهرستان مه‌ولات به عنوان یکی از شهرستان‌های با ظرفیت ویژه در حوزه گردشگری تاریخی و مذهبی باید مورد توجه ویژه قرار گیرد، گفت: انتظار داریم اداره کل میراث فرهنگی استان با حمایت از پروژه‌های اولویت‌دار شهرستان، به حفظ و احیاء این ظرفیت‌ها کمک کند.

نبود تابلوهای راهنمای آثار تاریخی یکی از چالش‌های موجود

وی همچنین به پتانسیل‌های گردشگری کشاورزی و میراث فرهنگی شهرستان اشاره و تصریح کرد: مه‌ولات باید به یک مقصد گردشگری معتبر تبدیل شود و در این مسیر از هیچ کوششی دریغ نخواهیم کرد.

فرماندار مه‌ولات در ادامه نبود تابلوهای راهنمای آثار تاریخی شهرستان را یکی از چالش‌های موجود دانست و خاطرنشان کرد: باید با همکاری متقابل شهرداری و میراث فرهنگی، نسبت به تهیه و نصب این تابلوها اقدام کرد تا گردشگران بتوانند به راحتی آثار تاریخی را شناسایی و از آن‌ها بازدید کنند.

وی استفاده از سرمایه‌گذاران بومی شهرستان برای رشد و توسعه گردشگری را بسیار حائز اهمیت دانست و تصریح کرد: سرمایه‌گذاران محلی با شناخت بهتری که از ظرفیت‌های منطقه دارند، می‌توانند در تحقق اهداف توسعه گردشگری بسیار مؤثر باشند؛ باید فضایی فراهم کنیم تا این سرمایه‌گذاران بتوانند با خیال راحت در پروژه‌های گردشگری سرمایه‌گذاری کنند.

شریعتی با ابراز نگرانی از وضعیت آثار تاریخی شهرستان، گفت: متأسفانه ۱۰۰ درصد آثار تاریخی ثبت‌شده مه‌ولات نیاز به مرمت اضطراری دارند.

وی مرمت آثار تاریخی را نیازمند توجه و همکاری جدی از سوی مسئولان و سرمایه‌گذاران دانست و افزود: امیدواریم که با پیگیری‌های لازم، این اهداف به زودی محقق شوند؛ ضمن اینکه با توجه به ظرفیت‌های قابل توجه مه‌ولات، می‌توان با همکاری و هم‌افزایی تمامی ارگان‌ها و نهادها، این شهرستان را به یکی از مقاصد مهم گردشگری تبدیل کرد.

فرماندار مه‌ولات بیان کرد: این شهرستان با داشتن حدود ۵۰ جاذبه تاریخی و گردشگری، ۱۵ اثر از آن‌ها در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است که از جمله جاذبه‌های مهم این شهرستان می‌توان به آرامگاه ابوسعید ابوالخیر و رباط‌های تاریخی زرنوخ، زرمهر، فیض‌آباد، میاندهی و ظهیرآباد اشاره کرد؛ همچنین نزدیک‌ترین کویر به مرکز استان خراسان رضوی در شهرستان مه‌ولات واقع شده که مقصد بسیاری از کویرنوردان است.

برخی از آثار در حال تخریب هستند

وی با ابراز نگرانی از وضعیت آثار تاریخی این منطقه، گفت: متأسفانه برخی از این آثار در حال تخریب هستند؛ شهرستان مه‌ولات دارای بیش از ۳۰ روستا است که در اکثر این روستاها بناهای تاریخی قابل توجهی وجود دارد و نیازمند توجه و حفاظت بیشتری هستند.

شریعتی با تأکید بر اهمیت حفاظت از این میراث فرهنگی، بیان کرد: تمامی این روستاها قابلیت ایجاد اقامتگاه‌های بوم‌گردی را دارند؛ با توجه به زیبایی‌های طبیعی و تاریخی این مناطق، می‌توانیم به رونق گردشگری محلی کمک کنیم.

 وی ادامه داد: در واقع، ۹۰ درصد روستاهای شهرستان مه‌ولات دارای پتانسیل‌های لازم برای تبدیل به مقاصد گردشگری هستند؛ توجه به این روستاها می‌تواند به توسعه اقتصادی روستاها و ایجاد اشتغال برای ساکنان بومی کمک شایانی کند.

فرماندار مه‌ولات همچنین به ضرورت همکاری میان نهادهای مختلف برای بهره‌برداری از این ظرفیت‌ها اشاره و اظهار کرد: با همکاری میراث فرهنگی، شهرداری و سرمایه‌گذاران محلی، می‌توانیم زیرساخت‌های لازم را برای توسعه گردشگری فراهم کنیم.

وی خاطرنشان کرد: با ایجاد اقامتگاه‌های بوم‌گردی و بهبود زیرساخت‌ها، می‌توانیم گردشگران بیشتری را جذب کرده و از این طریق به حفظ و مرمت آثار تاریخی نیز کمک کنیم.

شریعتی افزود: حفاظت از آثار تاریخی و توسعه گردشگری باید به عنوان دو هدف همزمان دنبال شود تا ضمن حفظ هویت فرهنگی، شرایط اقتصادی مناسبی برای ساکنان این روستاها فراهم شود.

به گزارش ایسنا، شهرستان مه‌ولات در فاصله ۲۱۰ کیلومتری مشهد، مرکز استان خراسان رضوی، قرار دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha